![]() |
|
Basit ses sistemi önerileriniz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2012 Saat 17:17 |
|
Bir tane 4*50 cd plaer al,
Arka kapıya coaxial,önlere gerek olmayabilir ama arkalar orjinalinde çok kötü. 150 cd player+ 80 coaxial 220 önleri de değiştirirsen 300 tl toplamda.. |
||
![]() |
||
DS002 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Konum: üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ben 2400 watt edison anfi taktım 500 watlık birtane kabinli pıoneer bass 4 ses kolonu bide tiz takımı 10 numara ses alıyorum gayet ideal bence :)
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
@alicilik arkadas herseyi acıklamıs..
dusuk malıyetlı bısı yapıcaksan bence hıc gırme..parca parca al, kenarı koy ondan sonra kur arabana.. verdıgın para bosa gıder gıbı gelıyo.. bende senın gıbı yapayım edıyım dıyodum, ama dayanamadım ve var ne yok aldım:) powerbass ın 3xl serisi 2mıd takım 1powerbass anfi 1powerbass sub aldım ve teypte pıoneer double din yapıcaksan arkadasım tam yap ve hep aynı marka kullanmaya bak..
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Bu arada orjinal teyp-oem teyp konusunda benim önerim her zaman oem teyptir. Orjinal teybin çıkışları belli direk amfiye süremezsiniz. Çevirici kullanmak gerekecek. Bu şekilde de alacağınız verim illaki düşecektir. @2 de bahsettiğim gibi ana ünite çok öenmli sesi verecek o dur.
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
ekran tipiniz hangisi ? 3 satır mı yoksa tek satır mı ? Ekranla kumanda kolu bağımsız olaylar. siz teybi alıp takacaksınız sonrasında ya izmirdeki arkadaşa kumandayı yaptıracaksınız ya da yurt dışından parça getirteceksiniz. Ses sistemi hastalık gibi içine bir girdi mi çıkışı yok. Tatminkarlık ve kulakta çok önemli. JBLin orjinal gt5-12 sini kullanıyorum. Pioneerin 4-5 serisini powerbassı alpini denedim tam istediğim tonu bulamadım. Bu aralar durumum sıkışık yoksa bir tane vibe var onu alıp deneyeceğim ya da jbl in bir üst serisi var ona da geçiş yapabilirim. |
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
|
Bu ekranı 206larda neden takıntı ediyorsunuz anlamıyorum. Ne yaparsanız yapın ekrana zaten gerekli şarkı bilgileirni aktaramıyorsunuz. O yüzden gerek var mı bilmiyorum. 206ların teybini söktüğünzde ekran o şekilde kalır. Saat ve derece bilgisi hep olur. Bunun dışında yol bilgisayarı açıksa o bilgileri görebilirisniz. Eğer teybiniz olsaydı bunun yanı sıra teybi açtığınızda frekans bilgileri v.s çıkacaktı. Ben 3 satıra 150tl verdiğime bile pişmanım nerdeyse. Yol bilgisayarı illaki olsun olursa süper bişi değil. Sadece evet yol bilgisayarı var. ee ne işe yarıyor anlık yakıt tükeitmi fıtıfıtıfıtı ![]() ekranı dert etmeyin gerisi @2 de :D |
||
![]() |
||
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
bende de aynı sorun var aracım 206 feline ufaktan tesisat yapmayı düşünüyorum ama orjinal teybini sökmezsek sorun olur mu ben orjinal teyp kalsın istiyorum yol bilgi ekranı vs. için
|
||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
||
![]() |
||
|
Tatminkarlık ve dinlediğin müzik çeşitleri ses sisteminin oluşmasında büyük rol oynar.
İşe watt cinsinden bakarsan coax ile mid arasındaki farkı anlamamışsın demektir. Ses sistemi işine girerken işe bina elektrikçisi gibi bakma. Infinitynin 120w ile alpin in 120w arasında çok fark vardır anlayabilen için. Yoksa sokaktan geçen adama dinletsen hepsi aynı. Bu noktada kendine has noktalar belirle. Nasıl tonlar istiyorsun bunlara karar ver. Ses sistemi nin ana unsuru ana ünitedir. Sonuçta ses dalgasını oluşturan materyal. Bu konuda bütçene göre pioneer-sony-jvc gibi markaları kullanabilirsin. Navitech-xetec-minton gibi markalarda duyulur oldu ama ben dinlemedim o konuda size keisn bişi diyemeyeceğim. Ana üniteyi çözdükten sonra yol ayrımına geleceksin. Bundan sonrası biraz da ekonomine bağlı. 1. yol coax dediğimiz düşük akım çeken hoparlörlerden kullanmak. Bu maaliyeti en düşük yoldur. JBL-Pioneer-Sony-Kenwood gibi markaların uygun ölçüdeki ve aracına göre çift-tek yollu hoparlörlerini kullanabilirsin. Bunları kullanacağın vakit amfi ve sonradan kablolama işlemleri olmayacak maaliyet bir hayli düşük olacaktır. Hangi marka hangi model dersen git dinle beğen al derim. Kulak önemli. Yoksa kapıya ne takarsan tak illaki ses verecektir. kendi aracımda işlk başta önlerde pioneer tek yollu arkada ise çift yollu pandizot üzeri ovaller vardı . Orta ses seviyesinde mükemmeldi ama sonlara doğru illaki bozuyordu bu da kaçınılmazdı. 2. sistem amfi yardımı ile daha gelişmiş mid-companent takımı kullanmak ve sağlam bir alt yapı kurmak bütçe olayı büyük bir rol oynuyor bu bölümde. Çünkü kullağınızı tatmin edecek bir amfi ve kompenant takımı 200-300 den aşağı olamayacaktır. Buna alt yapıyıda eklerseniz montaj fln işin içinden çıkılmaz. Daha düşük maaliyetle çıkılmaz mı işin içinden elbette çıkılır. Ama coax kadar verim alırsınız daha ileri gidemezsiniz. SubWoofer konusunda kullandığınız sub için çok bilgim yok dediğim gibi watt olayına takılmayın. Arkadaşımda çift kabin bass var pioneerin birbirine yakın iki farklı serisi 1000w lık ama çok farklı tonluyorlar bassı . İstediğiniz bass tonunu kaliteli ovallerle de sağlayabilirisniz. Bunda aracın ses iletimi çok önemli. e36 3.16i ile benim 206+ da aynı müzik sistemi varken bmw de deli gibi her tonu alıyorduk. Ama pejoda ses iletimi içeri değil dışarı olunca o verimi alamadık. Sonuçta olay sizde bitiyor. Burada arkadaşlar bu marka şunu alın diyecekler muhakkak her birinin geçerli bir sebebi vardır ama müziği dinleyecek siziniz. Mümkün oldukça dinleyerek almaya çalışın. |
||
![]() |
||
ataycan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
|
Merhaba Arkadaşlar, Forumda yeniyim. Bir kaç konuda bilginizi almak isterim. 206 xline 1.4 otomatik aracım var ve ufak bir ses tesisatı yapmak istiyorum. Bütçem 400 tl civarı ve kısıtlı. teyp(180-250tl civarı) , ön kapılara 1 takim mid, yada önerilerinize göre bir takım coaxial hoparlor(80-150tl arası), bir de amfi ihtiyacım olmadan sadece teyp işimi görür mü? amfi olarak en ucuz jameson usa 434 1400watt aşağıdaki linki belirttim nasıldır? Bu arada evde creative 6600 ses sistemine ait bas var 4ohm watt ını bilemiyorum onu kullanabilir miyim? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. kenwood herhangi biri. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |