![]() |
|
106 gti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2012 Saat 17:31 |
selam arkadar
1998 model 106 gti de ne yaptıysam hararet sorununa çözüm bulamadım termostat degiştim havasını aldım devir daimi kontrol ettırdım radyotöre baktırdım yok bir türkü araba 3 dakka çalıstınmı hararet ortayı baya gecıyo sonra acıyor fan bende termostatdı soktum termostat takmadan deneyim dedim araba şimdi normal giderken hararet ortalara bile gelmiyor acaba arabaya termostatsız kullanmam zarar verırımı veya gidişini etkılermı yakıtı felan etkilermi cevap yazarsa bilgili arkadaşlar sevinirim... |
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
yardımcı olacak arkadaş yokmu
|
|
![]() |
|
bu kadar ustanın içinde yorum yazacak biri yokmu
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sorunuz gozumden kacmis kusura bakmayin. Aracinizi termostatsiz kullanmaniz ilk olarak yakitinizi etkiler. Taktiginiz termostat kaclikti? Termostati cikarttiginizda sorun ortadan kalktigina gore bana gore yine termostatta bir problem var.
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
yazın termostatı sök kışın tak duyduğum kadarı ile çözüm bulamayan çoğu kişi böyle yapıyor en azından motora zarar vermemiş olursun.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
termostat 89 luk 2 defa degiştim ama aynı sorunla karşılastım şuan termostat cıkmiş şekilde kullanıyorum 90 nı bırak 60 lara bıle bastıgım zaman gelmıyor ara park halındeyken 90 gelıyor
|
|
![]() |
|
motora gercekten zararı yoksa ve cekışede zararı yoksa bu termostat çıkarmak en mantıklısı
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Peki termostat takili iken, yani arac hararet yapiyorken aractan inip radyatore baktiginizda sicak miydi? Benim anladigim kadari ile bir sekilde termostattan dolayi sogutma suyu devridaim olmuyor ve hararet yapiyor. Eger radyator nispeten soguk ise yine termostatta problem vardir diye dusunuyorum.
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
ayrıca soğutma suyuna dikkat et tepeleme dolu olmasın hararet sebebi buda olabilir, fan resistansı arızalı da olabilir birinci kademeyi açmaz daha sonra hararet tavan yaptığında 2. kademeyi açar, soğutma suyu hortumuna da bi bak ondan da yapar bu söyledklerim benim başıma gelenler genelde servisler bu tür şeyleri göz ardı eder.
Düzenleyen 206xs - 05 Kasım 2012 Saat 14:12 |
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
aractan inip kontrol ettim ve fan açıyor ve radyotör sıcak çok aşiri deyil ama ve arac hep 5 dakkada bir fan acıp duruyor termostat 2 defa degiştim ama ve orjınal aldım bir yansanayı ıdı dedım sıkıntı cıkardı orjınalını aldım yıne aynı
|
|
![]() |
|
boruları kontrol etmedım ama onlarıda kontrol edeyım araba 5 dakkada bir fan açmaz
|
|
![]() |
|
bendekide çok sık fan açıyordu su hortumunu yukarı kaldırdığımda hareret normala dönüyordu :) hortum 20 tl gibi ucuz bişey al orjinalini bir dene bence,
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
fan pervanesi tersinede dönüyor olabilir forumdan bir arkadaş sorunu öyle bulmuştu.
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
hortomu degişip deneyecem pervane normal yönünde baktırdım serviste hatta gidip bir tane daha fan aldım taktım onuda acıyor cif pervane calısıyor ama yıneden yok 5 dakkada bir acıyordu şimdi termostat cıkık sadece park halında çalışınca fan acıyor ama raba gıdıyorken heraret 60 bile olmuyor hemen hemen kalkmıyor bıle işte zararı vardır dıye surmuyorum sonuçta araba garajda yatıyor
|
|
![]() |
|
soner09 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 618 |
arkadaslar benım de 206 arcım termostat nıye sokunonuzkı otomatık fan 100 derecede devreye gırıo
100 luk termostat war ondan
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |