![]() |
|
ÖN KONSOLDAN GELEN SES |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mrkync ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 Saat 11:40 |
Arkadaşlar ön konsoldan son zamanlarda ses gelmeye başladı. Araç rolantide çalışırken ses geliyor gaza bastığımda ses kesiliyor. Torpido kısmını söküp baktım kımıldayan birşey göremedim. Rolantide çalışırken sağ taraftaki ayak kısmındaki havalandırma deliğine bastırınca ses kesiliyor. Sesin kesinlike konsoldan geldiğine eminim. Bu gibi sorunla karşılaşan oldu mu ya da çözümünü bilen? Sanayiye götürdüm sadece konsolu sökmek için 300 TL isteriz dediler. Hadi len ordan dedim bende :D Bu arada araç 2005 model peugeot 307 HDI 1.6 LOOK
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benden de konsoldan geliyormuşçasına bir zırıltı geliyor ama Sanırım Motor kulakları ile ilgili bir sorun. Geç de olsa o geldi aklıma. Eğer zırıltı şeklindeyse bi bakın derim
|
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
selimvarlik ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2012 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selimvarlik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bendede 4üncü vitesten sonra hızlandıkca sanki klima fanlarından gelen bir sürtünme sesi geliyor. arada kesiliyor sonra gene yapıyor. sanki zorlanınca yapıyor sadece. arkadasın dediği gibi adamlar konsol sokmek istiyor garanti olmadan :) başına gelen varsa söylerse sevinrim
|
|
![]() |
|
mrkync ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Yok hocam motor kulaklarından değil öyle olsa dediğim yere dokunduğumda ses kesilmez. Ses içeride konsolda bir yer bişeye değiyor ama bulamıyorum.
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
kesinlikle kontakta anahtarını taktıktan sonra arabanı çalıştır ses geldiğinde anahtarını sıkıca tut ses kesilecektir ben 1 sene aradım meğerse kontakta küçük bir vida armış o gevşemiş yapmadığım şey kalmamıştı komple göstergeleri ve havalandırmaları indrmiştim aşağıya ama sorun orada değilmiş hiç ummadığım bir yerde çıktı
bence sende bir şansını denesen bişey kaybetmezsin
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
tama bir deneyelim bakalım ses ordan mı geliyor.
|
|
![]() |
|
feline dediğini yaptım maalesef ses kesilmedi bu arada bişey dikkatimi çekti direksiyonu sağa çevirince ses artıyor belki bu biraz sıkıntıyı bulmamıza yardımcı olur
|
|
![]() |
|
heffera ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
bendede hafif ses geliyordu..klima 1 deyken yapıyormuş gıcırtıyı..2 de ve diğerlerinde yapmıyor..buda olabilirmi ??
|
|
![]() |
|
belki olabilir çözümü nasıl buldunuz peki?
|
|
![]() |
|
haakaannn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
pek yeri değil ama içeriye hava veren pervane ses yapıyor(ön camın ordan geliyor ses) bendede buna çözümü olan varmı?
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
ERSOY-06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2012 Konum: ----- Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
arkadaşlar mrkync'nin bahsettiği ve rahatsız olduğu konu mekanikle alakalı değil.malum araç fransız havalarda yavaş yavaş sertleşiyor doğal olarak fransız araçların sert plastikten yapılan göğüsleri bu dönemlerde ses yapar.zaten ses gelen bölgeye bastırdığında sesin kesildiğini söylüyor eee düşünmeye gerek yok sanırım
![]() |
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
pug araclarına türkiyede 30 psi üstü lastik hava basıncı yaramaz lastik havalarınızı kontrol edip 29 yaparsanız bir cok zırıltının kesildigini görüceksiniz.
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sesin kaynağını buldum. Motor bölümünde klimadan gelen iki tane boru var ve boruları tutan plastik bir tutamaç gibi birşey var plastik o kopmus ve borular bundan dolayı ses yapıyormuş.
|
|
![]() |
|
chemist32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2014 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chemist32
Arkadaşlar benim de307 aracımda ön konsoldan gelen bir cızırtı var ve özellikle gaza yüklendiğimde çok bariz hissediliyor. Ve ses sanki camdan geliyomuş gibi oluyor. Lütfen acil yardım???
|
|
![]() |
|
fthusl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ALANYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
aynı sorun bende de var gecenlerde baya bi yerini söktüm bulamadım gosterge panelinin oradan geliyor ses sinir etmeye basladi iyice bu hafta sonu tekrar sökmeye karar verdim ...
|
|
2003 206 1.4 HDİ X-LİNE
|
|
![]() |
|
chemist32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2014 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı chemist32
çözüm bulursak haberleşelim lütfen
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Isı değişim zamanlarında araçların muhtelif yerlerinden fizik kanunları gereği seslerin gelmesi doğaldır. 307 lerin torpidosundan kolay kolay ses gelmez. Kullandıklarımın hiçbirinde rastlamadım. Tavan lambasından yada dikiz aynasından gelen ses torpidodan geliyor hissi uyandıranilir. İyi incelemek lazım
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
gercekten bu pejonun sagindan solundan cok ses geliyor. kapi dosemeleri, tavan lambasi, guneslikler , bagaj kilidi ozellikle ses gelen yerler. zaten gerihe de pek bi yer kalmadi gerci ;)
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |