![]() |
|
Arabanın önünden gelen garip ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2011 Saat 23:02 |
Merhaba arabanın ön tekerleklerinden daha önce az az ses geliyordu, ciyk ciyk şeklinde. Bugün biraz işim vardı, geçtiğim yollar düz asfalt değildi. İşimi bitirip eve dönerken bu sesler dayanılmaz bir hal aldı. Balataları yaklaşık 3 hafta önce değiştirttim, sanırım ondan önce böyle bir ses yoktu. Ya da ben farketmedim. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Çözümü zahmetli ve tuzlu mudur?
Bir de; İzmir'deyim, dönüş yolunda İkiçeşmelik trafiğine yakalandım. Çankaya'dayken baktığımda hararet yaklaşık 70'teydi, rampayı tırmanıp Eşrefpaşa'ya varana kadar hararet 90'a geldi. Bu arada, ben arabayı durdurduktan sonra fan sesinin geldiğini duymuyorum, kuvvetli bir şekilde. Arabayı daha yeni yeni tanıyorum. Bunlar sıkıntı mıdır? Yoksa normali bu mudur? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
Peugeot 206 X-Line 2004 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
frenleri yeni yaptırdıysan balataları tutan metal parçalar gergiler yapar baktır
birde fan çalışmassa 150 dereceyi görürsün. ben bir senede birkere duydum .
korkma
birinin bir lafı vardı çalışıyosa kurcalama
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler, aslında ses değil de fan beni ürkütüyordu açıkçası. Ama bugün gelen ses beni çıldırttığı için önce onu yazdım. Ama fanla ilgili söylediğin şeyler beni rahatlattı, teşekkürler.
Sesle ilgili ise, bu aralar elde hiç para kalmadığı için biraz bekleyip geçer mi diye yoklayacağım. Geçmezse artık mecbur gideceğiz sanayiye. |
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
araba 100 dereceye yakın bir yerde fan açıyor.eğer fan çalışır iken kontağı kapatırsan fanda kapanır. bu peugeotlarda normal bir durum.
mesela şahinlerde böyle değil. kontağı kapatsanda fan harareti indirinceye kadar çalışır ve otomatik durur.sen onla karıştırıyor olmayasın?
|
|
![]() |
|
Evet, daha önceden bir şahinimiz vardı, ben bunda da aynı ses gelir diye bekledim, teşekkürler.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
birşey değil yardımcı olabildikse ne mutlu.
![]() |
|
![]() |
|
106'larda da motoru kapadıktan sonra fan devam ediyor çok ısındıysa motor. Peugeot'nun başka modellerinde de bu durum mevcut olabilir. |
|
![]() |
|
emin08 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Peugeot' larda hararetin sıkışık trafikte veya rampada 90 civarında seyretmesi normal. Aracımı 6 yıldır kullanıyorum henüz fan sesini duymadım. Motorda sorun yoksa 90 dereceyi geçince fan 1. kademede çalışıyor ve ses çıkarmıyor. Ama sorun varsa yeterli soğutma gerçekleşmediğinde 2. kademede daha hızlı devirde çalışıyor ve sesini duyabiliyorsunuz tabii motor çalışırken. Motoru stop ettiğinizde fanda duruyor.
Düzenleyen emin08 - 29 Eylül 2011 Saat 10:34 |
|
Peugeot Partner 2.0HDI (2005)
|
|
![]() |
|
Ako06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Bazen Kontagı kapatınca da devam ediyor bi süre.. Gelen ses için de Jantları bi kontrol edin. |
|
![]() |
|
Mesajı yazdığım zamandan bu zamana arabayı gözlemlemeyi sürdürdüm. Ses, araba yürür yürümez başlamıyor, bir süre sonra başlıyor. Direksiyonu sola çevirince ses kesiliyor, mesela 30'la bir virajı dönerken ses gelmiyor. Frene dokunduğumda da ses gelmiyor. Büyük ihtimalle gelecek hafta arabayı bir ustaya göstereceğim. İzmir'de önerebileceğiniz usta var mıdır?
|
|
|
|
![]() |
|
Fan olayı normal hararet 97de açılıyo fan.Trafikte 90ı birazcık geçiyor benim arabadada uzun yolda ise tam 70le 90ın ortasında.
|
|
![]() |
|
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Hararet konusunda sıkıntı olmadığı için kafam diğerinde artık. Ve ses bazen dayanılmaz hale geliyor. Hele trafik yavaş ilerleyen bir durumdaysa, kendimi geçtim çevredekilere de rahatsızlık veriyordur.
Arabayı servise götüreceğim. Daha önce de sormuştum. İzmir'de önerebileceğiniz bir servis var mı? |
|
|
|
![]() |
|
ci_ns ![]() 1. Vites ![]() ![]() 12 - Şubat - 1991 Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
acaba ses konusuna bi çözüm buldunuz mu aynı ses sizin ki kadar çok olmasa da benim araçta da var frene basınca kesiliyo neden olduğunu çözemedim bi türlü
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
bilyalara bakmak lazım.
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
eskiden fren balatalırnda kullanılan asbest oranı % 10 12 civarıydı şikayet üzerine (kanserojen etkisi vardır) sağlık açısından uluslar arası alınan karar ile balatalardaki asbest oranı % 3 e düşürüldü asbestin balatalar üstündeki etkisi frene basınca balatadan gelen ciyk sesi kesmek sonuçta balatalarda toz halinde metal parçacıklar vardır fren esnasında balata disk ile birleşince bu metal parçacıklar diske sürtünmesi ile ciyk sesini duyarız balata sıkıyor olabilir.üst amarsitör takozları tozlanmıştır kasislerden bozuk yoldan geçince göğüse vuran ciyk sesi gelir.aracının harareti 90 a çıkıyorsa normal aynı viteste devam etmişsindir sıkıştırmışsındır fan sesini gürültülü duyamazsın sessiz çalışır ama aracı istop edersen fan durur araç su eksiltmiyorsa ve hararet 90 ı geçmiyorsa pek kafaya takılacak sorun yok ama illaki içinde bir kurt var ise bir ustaya göster aracı lifte kaldır ön tekerleri bi çevir rahatmı dönüyor yoksa kasıyormu bu ara aracın rot balans ayarınada baktırt saygılar.
|
|
![]() |
|
ades23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2012 Konum: Elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
aracın ön tekerinden geliyorsa büyük olasılıkla z rot dan gelıyordur arkadan geliyorsa dayanılmaz bir ses ise arka burc bilyasındandır bence ikiside başıma geldi burc bilyası takımı 80 tl işçilik 100tl z rot ise 15tl 10 tl de işciliğine ödersin
|
|
:) TOPRAĞIN ALTI SONUMUZ DEĞİL GELECEĞİMİZDİR :)
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
bnm sol on tekerden bazen geliyor o ses fren ve disk degistirdim ses gitmedi amortisorumdende degil ses ve bazen cikariyor o sesi diye hala bozum bulamadik frene basiyorum ses gidiyor cok tuhaf bir ariza ole suruyorum bende ses bazen geldigi icin...
|
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |