![]() |
|
206 göstergeler şaşırdı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 Saat 22:09 |
selamlar. 2004 1.4 HDI 206 x-line, gösterge panelimde bugün öncelikle devir ve hararet göstergesinde bir problem oldu.
kontağı açtığımda devir göstergesi 0'dan aşağıdaydı tam dik konumda ortadaydı. hararet göstergesi tır tır tır diye bir ses çıkartıp sonra yükseldi. gösterge panelinin olduğu yeri açıp, önce devir çubuğunu birkaç tur attırıp sıfıra getirdim fakat yine kontağı açtığımda devir bu defa ileri fırladı, tekrar düzelttim geri falan. en son devir çubuğunu çıkartıp tekrar taktım o düzeldi. hız göstergesinde kontağı açınca hız 170 e çıktı :) onu da söküp taktım birkaç kez denedim o da düzeldi. ama hararet çubuğunu bir türlü düzeltemedim. defalarca taktım çıkarttım bir sürü şey denedim olmadı. kontağı açınca tır tır yapıyor geri gidiyor sonra yükseliyor. bu sorun neden olabilir bugün hiçbirşey yoktu. ek olarak kontağı her açıp kapatışımında yapmıyor bunu. kontağı kapatıp kilometre saatinin sönmesini bekledikten sonra kontağı açınca yapıyor. ya da kontağı açmasam bile kapıyı açtığımda tepe lambası ve kilometre saati yandığı gibi benim hararet göstergesi tır tır tır edip en geriye düşüp tekrar yerine geliyor. |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Değerlerde bir sıkıntı yok. doğru değerleri gösteriyor. yakıt göstergesi doğru, devir doğru ve düzgün işliyor, hız da öyle, hararet de doğru.
ama kapıyı açınca ya da kontağı çevirince tır tır tır diye aşağı doğru gidip gelip sonra yükselerek kendi değerini buluyor. bugün cam modülü bağlamışık ondan mı dedik, iptal edip denedik yine aynı. elektriksel bir sorun mu, ya da sigortası falan atmış olabilir mi? |
|
![]() |
|
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
cam modülündeki rölelerden bsi elektiriki parazit alınca sapıtabilir, yaşadıgınızın benzeri bazı marka ucuz zenon lambaların trafolarının parazitlerinden 206 307 lerde yaşanmakta tavsiyem cam modülünü sökmeniz ;)
|
|
206+ hdi
|
|
![]() |
|
cam modülünü iptal ettik ama yine aynı durum devam ediyor. |
|
![]() |
|
merkezi kilit beyni ve cam modülünü ikisini birden çıkarttım ama yine aynı.
bu göstergelerin sigortası falan var mı? |
|
![]() |
|
Arkadaşlar konu güncel.
Az önce tekrardan merkezi kilit ve cam modülünün fişlerini çıkarttım düzelmedi. Sorun elektriksel olsa devir göstergesi düzelmezdi. söküp takınca düzeldi. hız göstergesi de aynı şekilde düzeldi. ama hararet göstergesini defalarca söküp takmama rağmen beceremedim. Bu sistemin sigortası oluyor mu acaba sigortası mı attı ondan mı yapıypor. çalışmasında bir problem yok. tüm göstergelerim doğru ve düzgün çalışıyor. Şuan hararet göstergesi dediğim gibi kontağı açınca tır tır tır edip aşağı gidip gelip sonra gitmesi gereken yere yükseliyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |