![]() |
|
307 otomatik şanzıman sorunu.Acil Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
candoor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 Saat 14:31 |
||
Arkadaşlar merhaba Benim şöyle bir sorunum var. 2004 model 107 000 km de 307 XS otomatik aldım. Alırken servise bilgisayara soktuk birşey çıkmadı.Bir iki gün gezdim bişey yok.Fakat aracı noter den aldım geldim bir iki gün sonra motor biraz ısınınca kırmızı ışıkta durduğumda araç boştaymış gibi geri kaydı ve kalkarken bağırarak ve arkadan biri vurmuş gibi vuruntuyla kalktı.bunu bir kaç defa daha denedim durdum kalktım.10 defada 6 sında yapıyor.Bu forumdan çeşitli arkadaşların yazdığı konularla aynı sorun diye önce fren müşürünü değiştirdim.Sonra şanzıman yağını fakat hala aynı sorun devam ediyor.Selenoidleri değiştirecekken harun ustaya sorayım dedim. Bostancı Sanayideki harun ustaya gittim.Selenoidden yaparsa ekranda kar ve spor modu çıkar dedi.Eğer motor ısınınca yapıyorsa burçlar aşınmış ,Şanzımanı açıcaz burçları değiştiricez dedi.2000-2500 aras tutar diyor.Şimdi aracı aldığıma pişman oldum. Ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
|
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
hocam bı pejo bayısıne gıdın pp2000 baglatın selenoıdlerın yag basıncını olcturun yada tanıdık sanzımancıya gıdıp olcturun nedemek kar spor modu cıkar basıncı olcmeden zaten degısmez ole kafasına gorede sanzıman acıcaz 2500 lıra tutar denmez
|
|||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|||
![]() |
|||
candoor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
||
Doğru söylüyorsun henüz yağ basıncını ölçtürmedim.Bu harun usta yı da yine bu forumdan duydum iyi dediler.Bende bir bildiği vardır dedim.Yarın başka yere gidicem önce basıncı ölçtüreyim.
Sağol berk2309 |
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Vuruntunun nedeni burçlardan olabilir, selenoid olsa dediği gibi arıza ışıklarını yakar ama emin olmanın bir yolu daha var fakat ehil birinin bu işi yapması gerekir.. Şanzıman içindeki yağ ısınınca S moda alıp deneyin bakalım vites geçişleri yine vuruntulumu olacak? Eğer vuruntu olmazsa S modda tatlı sert 1-2-3 ve yumuşak olarak 4 e geçmesini sağlayın sonrada S moddan çıkıp aracı durdurup normal olarak vites geçişlerini yaptırın. Burçlarda boşluk varsa nispeten sıkıştırır.
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
||
Yani yukarıdaki yazıdan anladığım kadarıyla selenoidlerdense arıza ışığı yanmalı vede eğer S modda da vuruntu yapıyorsa o zaman burçlardan dır doğrumu?
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Kısaca kullanmadan bir şey söylemem zor elbette. Burçlar o kadar pahalı değil ama şanzıman açılınca işin içine tamir takımı mecburen girdiği için fiyat biraz şişiyor ama 2500 tl yinede çok çok fazla bir rakam. Komple revizyon fiyatının üst rakamını vermiş. Taş patlasın işçilik dahil 1500 tl ye bitmesi lazım senin işin.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Bana bostanci da arabamin sanziman basinci olcebilecegim ve yerekirse selenoid degisimi yapabilecek servis ismi telefonu verirmisiniz arkafaslar.
|
|||
![]() |
|||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
bence selenoidi yetkili serviste değiştir. yazılım falan da atılması lazım çünkü.
|
|||
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|||
![]() |
|||
||
aktif iriyıl ın kardeş servisi iriler otoda değiştiricem yarın.Parçalar Aktif iriyıldan orjinal olarak geliyor buraya oradaki ustalar bazı zamanlar burada da çalışıyor.kardeş şirket yani ama aktifte sadece işçilik için 350 tl istediler burda 120 tl vericem.Yazılım için aktife götürüp atıp geitriyor.Zaten yakın birbirine.selenoidler için 200 tl *2 =400 tl + şanzıman yağı (Orjinali esso ymuş) 4 litre gerekiyor litresi 20 TL 4*20=80 artı işçilik 120 toplam 600.
Fakat şöyle bir soru takıldı kafama. Bu vuruntu sebebiyle önce şanzıman yağını değiştirdim bostancı harun ustada. Harun usta orjinal yağı mobil lt 71141 dir dedi ve 4 litre koydu. Buradaki servisciler ise olurmu abi orjinali esso dur ve biz şimdi selenoidleri değiştirirken onuda değiştirmemiz gerekiyor dedi. Yağ yeni dememe rağmen öyle olmuyor dedi.Değişmesi gerekiyormuş.Sanırım birazı akıcak selenoidleri değiştirirken onlarda üzerine eso koyamayacakları için komple değiştirecekler. Sizce ne yapsam komple esso yumu tercih edeyim sonuçta 80 tl tutuyor.Yoksa 1 litre mobil lt71141 alıp ilave mi edelim üzerine
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Daha oncelerden forumda yazilmis soyle bir yazi var. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22775&PID=359004&title=307-anzman-ya#359004 |
|||
![]() |
|||
||
Arkadaşlar bugün aktif iriyılda selenoidler,şanzıman yağı değişti ve bilgisayara bağlanıp yazılım atıldı fakat yine aynı sorun devam ediyor.Artık kırmızı ışık ve hafif rampalar bile kabusum oldu.Araç neredeyse patinaj çekerek vuruntulu kalkıyor.Ustaya telefonla döndüm yarın gel birde sensorleri değiştirelim dedi.Bu işin sonu nereye gidiyor.Komple şanzıman ı yenilesem daha ucuza gelecek heralde yada arabayı elden çıkarmak.
Sanırım buradaki 307 lerin çoğunun başından geçmiş bu konu.Ama herkes farklı farklı şeyler söylüyor. Öncelikle şunu söyleyim benim göstergemde kar ve spor modu yada automatic gear fault gibi şeyler yazmıyor.Sadece motor ısınınca tamammen durduğumda ışıklar gibi yada hafif rampada o zaman vuruntulu kalkıyor.Ve bunu her ışıkta yada her zaman yapmıyor.Kafasına göre mesela 10 defa da 7 kez gibi. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen. |
|||
![]() |
|||
||
İçinizi karatmak gibi olmasın ama yağ pompası gibi de duruyor sorun....
|
|||
|
|||
![]() |
|||
hcbank ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: ankara\söğütözü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
||
büyükbir yetkili servise git aracı bağlat şanzuman verilerinin düzenine ve arıza kodlarına göre bir yol çizer servis daha öncede yazdım arıza doğru teşhisi için bu şart ...al4 şanzumanın selenoid arızası meşhurdur herkes selenoid der tamirci kullanıcı satan alan herkes ,bu yüzden servis önemli
yeni takılan parçalarında arızalı olma olasılığı var ahmetin dediği gibi türübün mehmetin dediği gibi devir sensörü cevap senin arabanda
|
|||
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
|
|||
![]() |
|||
||
Aktif iriyil da yaptirdim yetkili serviste.buyuk olunca da bilgisayara baglicak sonucta ama bilgisayarda hata vermiyor.parcalar sifir ve orjinal.araba trafikteyken bilgisayarla hem yazilim atildi hem hata veryormu diye baktilar. |
|||
![]() |
|||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
||
valla bende 406 var kar spor ışıkları yanıyor çok ısınınca ve araç sıkışınca yapıyor bu hatayı. şanzıman iç basınç 2,75 çıkmıştı hala sorunu bulamadı ustayım diye geçinenler ve servisler. yağ göstergesi kırmızıya gelince yapıyor bu sorun kronik ama 4 4 lük anlayan zor bulmak
|
|||
![]() |
|||
||
ne yapıcaz peki. Bu şekşilde mi kullanıcaz arabayı yada satıcaz. Ama bu şeklikde kullanmakta sakat hem arabaya hem bize. Aniden fırlıyor araba kalkarken yada hafif rampada bile geri kaçırıyor. Ben yine aktif e geldim şimdi.Ve tekrar kodlama yapalım bakalım dediler.olmazsa ne olacak artık bilmiyorum bende
|
|||
![]() |
|||
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
||
Valla benim 206'da da aynı sorun var. Araba soğukken : Şanzıman kendini korumaya alıyor S ve * modları yanıyor
Araba ısındığında : Durduğum yerlerde kalkış yapacakken boştaymış gibi bağırıp bağırıp bir anda vitese geçiyor arkadan birisi vurmuş gibi yürümeye başlıyor. Sıçarım Pejosuna deyip 106 mı sattım. Hazır ustam var bok yemeyim diye gittim yine pejo aldım. Bu ne biçim bir kısır döngüdür arkadaş ya... Elimde patlayacak bu otomatik şanzıman benim.
|
|||
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|||
![]() |
|||
||
kar spor modu yaniyorsa kolayi var selenoidlerdendir diyorlar ama benim oda yanmiyor.bir hata var ama bakalim nerde.simdide aktif ten ciktim sanziman rreizyon dediler 2000 -3000 TL arasi fiyat verdiler otomatik sanzimanciya geldim bekliyorum bakalim o ne diyecek.kurbanlik koyun gibiyiz anasini satayim. |
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
||
valla hocam ben tanıdıklar aracılıgyla orjınal pejo servısınde yaptırdım 1700 tl felan tutmustu gecen sene herseyı deıstı ama tork konvertorunu cıkma almıstım saglam tamır gormemıs 300 tlye
|
|||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|||
![]() |
|||
||
Simdi sanzimanciya biraktim arabayi once sanzimani acmadan arkadan dedi burclara bakicam eger asinmislarsa degistiririm yoksa acip revizyona sokarim dedi maksimum 2000 - 2250 arasi tutar dedi verdik bakalim arabayi ne olcak
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |