![]() |
|
106 Quik lpg geçme vakti geldi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2012 Saat 20:08 |
Merhaba arkadaşlar arabam 106 Quk 2001 model benzinli henuz 89560 da ve artık benzın parasına calısır oldum 60 liralık 95 oktan benzin ile 200 km yol gidebiliyorum ( km 30 krs ama tam gercek degıl bence 31 krs civarı yakıyor ) bu yakıt bana fazla hergun ıse arabayla gittigım ıcın artık lpg ye gecme vakti gelmiştir benım ıcın. Aranızda 106 Quik kullanan yada daha once lpg lı kullanmıs olan arkadaslar yada bu konuda tecrubelı olan arkadaslardan yardım ıstıyorum.
|
|
![]() |
|
pug206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ankaradaysan çok iyi bi ustam var lpg takan...
dışardaki hangi özel pejo servisine gidersen git sana bu ustayı tarif edecekler..İşçiligi ankarada nam salmış bir usta,ben eski arabamada orda taktırdım yeni arabamada orda taktırdım yıllardır sorunsuz kullanıyorum.. sende eger gidersen ordaki lpg takılan arabaları göreceksin hepsi a kalite arabalar..adamın referansı ankarada %100 istiyosan yardımcı olurum... şaşmazda yakup usta Lovato yetkili bayi VoLkan Oto Lpg dükkanın adı...ustanına dı Yakup... şaşmazda abc pjo yu geç karşına gelen köprüden sağa gir ilk kavşaktan bidaha saga gir sag tarafında volkan oto lpg yazısını görürsün..dün arkadaşım işin gitti işleri çok yogun oldugundan sıra verdi 2 gün sonra gel dedi.bide sen git sana kaç güne sıra verecek bakalım..ama sorunsuz işçiligi var beklemeye deger.
|
|
![]() |
|
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ankara da oturuyorum kardes bu ustayı duymustum çok kalıtelı ıscılık cıkarıyormus malum benım durum bıraz zayıf tahmını nekadara lpg takılıyor markasıda lovata ıyı markaymıs ıtalyan. Bu arada benim muayene 2013 aralık ayına kadar tekrardan muayene yaptırmak ıstemıyorum yanı proje olayını daha sonra cozebılırmıyız daha yeni ruhsatı değiştirdim plakayı felan ondan sormustum
|
|
![]() |
|
pug206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
evet bende sizin gibi düşündügünüzü yaptım zaten aracıma lpg sistmini taktırdım dedim ustaya projeyide muayene zamanı çıkarımısın dedim kabul etti.eski aracımda öyle yapmıştı sanada yapar emin ol,çok efendi işin ehli biri.öyle yapıyımda gönderiyim cinsten bi usta degil böyleleri zor bulunur bu devirde..
benim eniştem atiker marka lpg sistemi taktırdı punto aracına illallah etti gitti benim ustaya al bu arabadaki sistemi sök dedi sinirli bi vaziyette usta olurmu öyle şey ya o kadar emek harcanmaz sökülmez bu dedi ben bunu yaparım dedi ve eniştemin aracını süper bi hale getirdi.. başka yerde tüp taktırmasına ragmen sistemi sökmedi ve sadece bi kaç işlem yaptı sistemi düzenli hale getirdi bu denli efendi dürüst biri başka biri olsa söker kendi markası olan lovatoyu takar parasına bakar ama adam öyle biri degil... tüp işi biraz işçiligi iyi isteyen bi zanaat bence bir kere taktırıyosun kafan rahat olması için kaliteli malzeme kullanan marka yerleri tercih etmelisin eline tornavida alan lpg takar oldu memlekette dikkat et derim...
|
|
![]() |
|
Kutayy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
pug206 ben de not aldım dediklerini :) Teşekkürler başlık ve paylaşımlar için..
|
|
![]() |
|
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
lpg de düsecegi maksimum 20 kurustur...
|
|
![]() |
|
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
lpg konusunda sahzi fikrim italyan markalardır...fiyatını fazlası ile egale eder
|
|
![]() |
|
ozdemirosman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: ddffg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
km de 10 kuruş için değermi ya lpg ye?
|
|
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ.
|
|
![]() |
|
mucahidyasar34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mucahidyasar34
Malesef ankardan değilim istanbuldanım ama lpg ayarımda sorun oldugunu sanmıyorum. Fazla yakmasının sebebi baskı balata dediler bitmek üzere baskı balatam.
Benim sorunum araba durdugu yerde titriyor hem benzinde hem lpgde. Bunun kesin bi cözümü yokmu beyler
|
|
106 Quicksilver İSTANBUL
|
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Ankarada oturuyorum anlattigin sistem tam bana gore 17 krs cok iyi rakam yari yariya dusen yakit benim gibi hergun 40 km civari yol yapan taktirsin bence benzin gun gectikce zamlaniyor ben en iyisi ankara sasmazdaki lovato ustasina taktirayim , yakit .cekis detaylarini paylasirim
|
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
Emın ol kı rakamlarla hesapladıgımda bıle ıstanbul sartlarında bu cıkıyorsa sen 15 kurusa kadar duseceksındır bu da %50 demektır . ortak sımdıden sana lpg ıcın hayırlı olsun dılıyorum artık ımkanın varsa taktırmassan yanı yuh derım :)
![]() |
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
heavci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
ben inat ettim takmayacağım lpg...benimkide 33 kuruş yakıyor maşallah
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Arkadaşlar 106 Quike lovato marka lpg sıralı sistemi taktırmaya karar verdim pug206 nickli arkadaşımın tavsiyesini dikkate alarak Ankara'da Volkan oto lpg donusum Yakup ustanın yanına gidip çarşamba gunu için rendevu aldım fiyat olarak 1400 tl 106 lar bıraz dar oldugundan manifalt felan sokulecek acıkcası bayagı ugrasacaklar lpg taktırdıktan sonra burada yorumları yaparım yakıt ıcın bıraz erken olur motorun lpg yı tanıması alısması gerek
|
|
![]() |
|
Hadı Hayırlısı ama fıyat bununla bıtmeyecek ruhsat ıslemesı muayene ve ruhsat yenılenmesı de var unutmayalım ;) |
|
106 Xr 1.4 5K
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Eskişehirde aracın ön tesisatı komple yenilettim atiker oldu. (Öncesi Zavoli ve çok memnundum ayar bile yaptırmadan 1.5 yol bindim.Benden önce ne kadar kullandılar bilmiyorum.) ÖZ KONYALILAR diye bir yer. Sakın ha kapısından geçmeyin. İlgi sıfır. Gençten bi çocuk taktı.İşyeri sahibini para alacağı zaman bir kere gördüm sonrasında dükkana gittiğimde adam gelip da bakmadı bile bir kere. Tüp takıldıktan sonra 5 defa gittim. Her defasında bi ayar yapıp tamam hocam bi daha yapmaz diyolar. Bıktım artık sanayiden ya. En son on gün önce gittim tekrar yaparsa gel, bu seer komple söküp enjektör memelerini genişletecem felan dedi.
Sorun ise araç lpg ye geçerken neredeyse stop edcekmiş gibi devir saati inip çıkıyor.sonra bir daha yapmıyor. Motor ısındıktan sonra da bir daha yapmıyor. Kırıkkaleden Eskişehire geldim uzun yolda da sıkıntı çıkarmadı, yakıtı da gayet iyi. Çekişi de iyi. Ankara'da bir iki defa kırmızı ışık sonrası kalkış yaparken yine stop edecekmiş gibi yaptı arıza lambası yandı söndü hemen, düzeldi sonra. İki aydır kullanıyorum tek sıkıntım bu. Şimdi karar veremedim sanayiye gdip söktürsem mi, bu sorun için söktümeye gerek var mı? Bıktım artık tüpcünün yüzünü görmekten.Çok şükür önemli bi sorunu yok. Ben biraz pimpirikliyim gerçi illaha ki yapılan işi on numara olacak saat misali.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
Atiker de Fast System Harıcınde Sıkıntı oluyor Peugeotlarda ;) O Yuzden Zavoli Tavsıye Ediyoruz ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Artık bende lpg ye geçtim biraz geç oldu ama toplamda 2 günde montaj yaptılar kaputu acınca lpg parcalarını goremedım adamlar cok ıyı ıscılık yapıyorlar lovato marka sıralı sıstem arıza lambalarını bıle yakmadı aracın çekişide hic fark etmiyor sanki benzinde gidiyor gibi seri , şimdilik memnunum ilk calıstırma malum benzinde calısıyor motor sıcak ise hemen lpg ye geçiyor hemde hiç sarsıntısız motor soğukken ise 24 derecede lpg ye geçiyor bence çok iyi sistem lpg taktıracak olanlara tavsiyemdir
|
|
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Yakıt raporu sadece şehir içi Ankara trafiği
Benzinde lt: 4,47 tl 60 tl 190 km 7,45lt (100 km) 60/190= 0,315 krs Lpg de ise; lt: 2,16 tl 30tl 160 km 8,48 lt (100 km ) 30/160 = 0,187 krs aradaki var bu lovato sıralı sistem taktırdım günlük 16 km yol gidiyorum oda 2 dolmus demek (2*2,00=4 lt) arabamla gittiğimde ise (16*0,187=2,992 tl ) Yakıt sorunu halledildi boğaz kelebeğini temizletsem dahada düşecektir ... Düzenleyen Ahmet_ach - 02 Ekim 2012 Saat 18:47 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
Lpg ye yeni geçtim memnunum ama lpg son 1 ayda 40 kuruş zamlandı şimdide benzinde 10 krş indirime gitiyo iyimi nebiçim bir ülkede yaşıyoz adamlar arabalarına binmesinler diye herşeyi yapıyolar
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |