![]() |
|
hararet sorunu 206 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 Saat 01:01 |
Benim araba geçen gün Kırıkkale Ankara arasında Elmadağ var (bilen bilir) orayı gündüz sıcağında tırmanırken araba da yüklü. Hararet en sondaki beyaz çizgiye kadar dayandı.Dışarısı 42 dereceydi. Ama onun dışında 100 ü geçmiyor. korkmayın yani son çizgiye kadar sorun yok. Ben o yokuşu çıkarken kaç tane araba hararet yapmış, kenara çekmişti aracını.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk kademe fanını zaten zor duyarsınız o çalışıyodur ,ama ikinci kademe fanı yolda giderken dahi duyabilirsiniz.
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
pug206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim araba ilk kademe fanı açmıyor arkadaşlar..ikinci kademe çalışıyo sesini duyuyorum,ama ilk kademe neden çalışmıyor.
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
arkadaşlar pug grubu sıcak çalışır 100 ler bizim araçlar için normal değerler endişe edecek bir durum yok.
|
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
arkadaşım benim arabanın hararetide 100 ü buluurdu son bir haftadır ne kadar zorlarsam zorluyayım 90 nın üzerine çıkmıyor tıkalı biryer vardıda kendimi açıldı acaba böyle birşey olabilirmi çünkü herhangibir işlem yapılmadı ...
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
soldiermertefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
bir kaç ufak bilgi daha vereyim ;
-eğer fan çalışıyorsa termostat %90 sağlamdır, -radyatör tıkalı ise rampa aşağı giderken dahi boşta veya viteste farketmez hararet 90 altını zor görür, -yaz kış antifiriz araç için daha sağlıklı(korozyon,geç ısınma erken soğuma gibi) , -yine yaz kış termostatlı kullanmak motor , yakıt sarfiyatı ve aşınma için çok önemli .
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tesekkurler. Kayda gecilmesi gereken bir tecrube.
|
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
harikasın dostum saolasın
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı soldiermertefe
arkadaşlar bütün peugeotlerde olduğu gibi benimde aracımda hararet sorunu vardı , sıcaklık 90 a geliyor
birden hızla yükseliyordu , ne kadar ustaya gittiysem çözüm bulamadım , sonunda hafta sonu gözümü karartım ve kendim radyatör , genleşme kabı , termostat hepsini söktüm ve porçözle temizledim , fazla birşey yoktu , ardından radyatör ve genleşme kabı arasındaki ince tahliye borusuna bakayım dedim ve borunun tıkalı olduğunu gördüm tazyikli su ile boruyu açtım .bütün söktüğüm parçaları tekrar topladım ve su ilave ederek deneme yaptım sonuç mükemmel ne kadar sıkıştırsamda en fazla 95 derece ve ilk kademe fanı bile bazen açmıyor.tahliye borusu tıkalı olduğu zaman soğutma sistemi kendini sıkıştırıyor ve aracın harareti birden yükseliyor aynen bozuk termostat gibi .hararet sornu olan arkadaşlar için yazdım inşallah yardımcı olur.
|
|
2008 206 sedan comfort
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |