![]() |
|
araca bişey oldu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
YUNNES37 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:10 |
selamlar arkadaşlar dün akşam arabamda şöyle bi sıkıntı oldu halen devam ediyor
araç otomatik vites 2000 model benzinli arac şuan çalışırken egzozu patlak araba gibi çalışıyo d ye alıncada daha beter oluyo gaz yemiyo motor sallanıyo yokuşta çekmiyo ayrıca d deyken frene basında sanki araba çalışmıyomuş gibi fren şişiyo nedendir acaba
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ateşleme yada tesisatla ilgili bir sorun muhtemelen çiğ benzin atıyormu ?
|
|
![]() |
|
YUNNES37 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
onu nasıl anlarım
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
araç çalışırken egsozta bakın yeri ıslatıyormu damla dalma
|
|
![]() |
|
he yok gözlemlemedim öyle bişey araç çok tuhaf çalışıyo, çok sallanıyo motor, gaza basıyorum ölü gibi tekleyerek gidiyo gaz yemiyo ve d de iken fren şişiyo
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Buji ve kabloları, ateşleme bobinini kontrol ettirin, gideceğiniz yer sorun beyinden derse başka bir kaç yere daha gösterin muhtemelen buji yada bobindendir.
|
|
![]() |
|
anladım inşşallah kötü bişey çıkmaz
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Durup dururken mi oldu bu sorun?
|
|
![]() |
|
valla durduk yere oldu biraz yokuş falan çıktım sonra 1 2 km sonra araçta gaz yememeye başladı gaza basıyorum ölü gibi tekleyerek gidiyo gaz yemiyo ve d de iken fren şişiyo
şanzıman kar spor ışıkları yanmıyo acaba şanzımandanmı dedim ama p de veya n deyken bi tuhaf ve yüksek çalışyo araç d ye alında hepten sapıtıyo
|
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
kardes kusura bakma ama traktor gibimi ses cikariyor motor? eger ole ise sakin araci bir milim dahi oynatma benim basimada geldi ansizin traktor gibi islemeye basladi eger eksozumda saglamdi senin kesin time ayari kacmisdir benim ole olmusdu 1 milim dahi oynatmadim ucuz kurtardim sakin ha sakin eger dediklerim war ise calistirma bile makinist cagir (dedigim gibi bir sorun yok ise yazdiklarima kulak asma cunku her sey olabilir)
nedenleri: 1. eger traktor gibi isliyorsa 2. motorun ust kapagindan ses geliyorsa 3. eksozunda delik falan yoksa ki cekisde dusdu demissin buyuk ihtimal time ayari kacmisdir:S motor sallaniyor dedin sakin surme valvitlerinde hasara ugrasmasin benim 3 dis time ayari kacmisdi motor sallaniyordu ayni sekilde basima geldigi icin soluyorum Onemli: *( EGER MOTORUN UST KAPAGINDAN CIDDI BIR SES (((GELIYORSA))) BENIM DEDIKLERIMDEN BIRISI OLMA IHTIMALI YUKSEK )
Düzenleyen volkan22 - 05 Temmuz 2012 Saat 17:30 |
|
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
|
|
![]() |
|
aynen öyle valla araç sanki egzoz patlakmış gibi oluyo eski traktör gibi gaza basıyorum araç yerinden ölü gibi motor kopacak gibi sallanıyo valla o zaman ayarı kaçmış gibi duruyo
|
|
![]() |
|
arkadaşlar birde bir ay önce conta yakmıştım motor yaptırmıştık.acaba sente falan mı bozuldu veya sübaplar falanmıdır |
|
![]() |
|
buralarinadami ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı buralarinadami
Geçmiş olsun arkadaşım aynı sorunu yaşadım ve çözüme ulaştık.
Conta kapağının taşlanması gerekiyor olabilir. Bu motorun çok ısınmasını sağlıyor ve tabiren kafa vurma gibi birden kalkıyor gibi kalkış yaptırıyor araca. Rahatsız edici bir ileri itme oluyor. Bu genelde kendini frene basıp beklerken motor durmuş hiç ses yokmuş gibi durumlarda gösteriyor. Oysa vites D de iken yapıyordu. Conta kapağı taşlatınca düzelicektir. Hava filtresinde ufak bir delik ya da egzoz takımında bir birikme varsa çekişten düşüyor ve hatta rampalarda tabiren araba bayılıyor. Bu da kendini aşırı ısınmaya götürüyor böylelikle rölantide devir orantısız görünüyor. Egzoz bazen saçma sapan sesler çıkarabiliyor ya da patlama gibi şeyler yapıyor. Ortalama maaliyeti bana 1250 TL tuttu. Senin ne kadar tutar bilmiyorum. Tekrar geçmiş olsun. Bu arada Şanzuman yağını beslemeyi unutma vitesle ilgili problemin çoğu bundan çıkıyor. |
|
![]() |
|
volkan22 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: kibris Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
arkadasim gormus gecirmis biri olarak basimdan gecen olayi anlatayim
1 ay once conta degisdim demissin ben arabaya merakliyimdir arabami pejo yetkili servisine goturdum full servis yaptirdim almaya gidince makineyi inceledim time kayisindan sanki ses geliyordu bak simdi usta illa bana israr ediyordu o ses normal diye bende inada koydum ben arabami tanimazmiyim diye sesinden gelelim mevzuya arabayi biraktim baktilar ve o ufakda olsa ses gitti megerse sorun ne imis time kayisini fazla siki yapmislar ses gitti ama bu aracimin (3 dis time atlamasida 4 ay sonrami ne oldu) yani sana demek isdedigim araba senin dedigin gibi oldu bu akillilar kayisi fazla bolarttilar ve 3 dis time atladi durduk yere arabayi surmedim hic diger yakin bir dostum makinist cagirttim ve cektirdik araci bak isden anlayan anlamayan para koparsin diye makine acar ama benden sana tavsiye ayni sorunu bende yasadim ust kapagim gitti gibi gozukuyordu halbuki hic bisey olmadi cok sukur time ayarini yerine getirdik ve araba eskisi gibi oldu. o yuzden eger sana dedigim gibi ust kapakdan ses geliyorsa time ayarini yaptirin sonra ses kesilmez ise ins valvit egmemisdir kardesim ben ucuz atlattim o arabayi sakin ole surme derim dahada kotuye gidebilir benim arabada otomatik dedigim anlatttigim gibi ise bendeki gibi oldu time kayisi bol oldugu icin dis atlamis olabilir ona baktir derim oncelik time kayisi bol kalirsa time dis atlar ve valvit ayari kacar time ayari cok onemlidir ust kapakdan zaten valvit sesi gelir traktor gibi isler araba gecmis olsuntekrardan. Düzenleyen volkan22 - 06 Temmuz 2012 Saat 00:41 |
|
|
|
![]() |
|
eger aracda isinma oluyorsa conta yakar o dediginiz dogrudur ama time ayari kacmaz diye bir kural yok ayrica conta yeni degismis ,arac hararet yaparsa belki kapak egrilmis diyecegim,
yeni kapanmis bir makinanin ole kolay kolay kapak taslama gerekecegini sanmam cunku kapagi sokunce blanga yapilir buyuk ihtimal zaten her makinist bunu bilir:S arkadasimiz ins en oncelikli masrafsiz olan time ayarina baktirmasi bence uygun motoru actirmadan once sayet duzelmez ise gecmis olsun demekden baska care yok gibi ins masrafsiz halleder bu sorunu |
|
|
|
![]() |
|
anladım gerçerkten çok faydalı bi bilgi oldu benim için. zaten conta değiştiğinde kapak ta taşlanmıştı.
ozaman bu büyük ihtimalle dediğiniz gibi o ayarla ilgili ama bu time ayarının başka bir adı da varmı istanbulda time ayarı değince pek anlamadılarda ondan dedim.
|
|
![]() |
|
triger kayisi derler yani subap ayarini saglayan kayis zaten onlar anlar triger kayisi derler.... time kayisi deniyor bizim burda
bunun ayari kacinca subaplarin ayarida kacar zaten aracin ana kayisidr klima vs dinamo kayisinin altindaki ayri bir kayistir bu konuda anlatiliyor triger kayisi senin o aayari kacmis olabilr
|
|
|
|
![]() |
|
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Yunus bey benim aracimda 99 model tuplu otomatik vites rampalarda adeta bayiliyor. Bunun onune gecemedim. Servis ve ustalarda dahil olmak uzere 1.4 75 beygir tuplu ve otomatik gayet normal fazla bisey bekleme devrini alamazsa cikamaz diyorlar.
|
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim arkadaşlar ilginize enjektörün bi tenesinin kablosunda sıkıntı olmuş çok şükür halloldu
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |