Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araca bişey oldu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23777
Tarih: 29 Haziran 2025 Saat 22:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araca bişey oldu
Mesajı Yazan: YUNNES37
Konu: araca bişey oldu
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:10
selamlar arkadaşlar dün akşam arabamda şöyle bi sıkıntı oldu halen devam ediyor

araç otomatik vites 2000 model benzinli

arac şuan çalışırken egzozu patlak araba gibi çalışıyo d ye alıncada daha beter oluyo gaz yemiyo motor sallanıyo yokuşta çekmiyo ayrıca d deyken frene basında sanki araba çalışmıyomuş gibi fren şişiyo

nedendir acaba

Cevaplar:
Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:15
ateşleme yada tesisatla ilgili bir sorun muhtemelen çiğ benzin atıyormu ?

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:23
onu nasıl anlarım

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:26
araç çalışırken egsozta bakın yeri ıslatıyormu damla dalma

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:29
he yok gözlemlemedim öyle bişey
araç çok tuhaf çalışıyo, çok sallanıyo motor, gaza basıyorum ölü gibi tekleyerek gidiyo gaz yemiyo ve d de iken fren şişiyo

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:35
Buji ve kabloları, ateşleme bobinini kontrol ettirin, gideceğiniz yer sorun beyinden derse başka bir kaç yere daha gösterin muhtemelen buji yada bobindendir.

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:37
anladım inşşallah kötü bişey çıkmaz

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:41
Durup dururken mi oldu bu sorun?

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 09:49
valla durduk yere oldu biraz yokuş falan çıktım sonra 1 2 km sonra araçta gaz yememeye başladı gaza basıyorum ölü gibi tekleyerek gidiyo gaz yemiyo ve d de iken fren şişiyo
şanzıman kar spor ışıkları yanmıyo acaba şanzımandanmı dedim ama p de veya n deyken bi tuhaf ve yüksek çalışyo araç d ye alında hepten sapıtıyo

Mesajı Yazan: volkan22
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 17:24
kardes kusura bakma ama traktor gibimi ses cikariyor motor? eger ole ise sakin araci bir milim dahi oynatma benim basimada geldi ansizin traktor gibi islemeye basladi eger  eksozumda saglamdi  senin kesin time ayari kacmisdir benim ole olmusdu 1 milim dahi oynatmadim ucuz kurtardim   sakin ha sakin  eger dediklerim war ise calistirma bile makinist cagir  (dedigim gibi bir sorun yok ise  yazdiklarima kulak asma cunku her sey olabilir)

nedenleri:

1. eger traktor gibi isliyorsa
2. motorun ust kapagindan ses geliyorsa
3.  eksozunda delik falan yoksa ki cekisde dusdu demissin

buyuk ihtimal time ayari kacmisdir:S 

motor sallaniyor dedin sakin surme valvitlerinde hasara ugrasmasin
 benim 3 dis time ayari kacmisdi  motor sallaniyordu ayni sekilde basima geldigi icin soluyorum 

Onemli: *( EGER MOTORUN UST KAPAGINDAN CIDDI BIR SES (((GELIYORSA))) BENIM DEDIKLERIMDEN BIRISI OLMA IHTIMALI YUKSEK )

-------------
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 17:39
aynen öyle valla araç sanki egzoz patlakmış gibi oluyo eski traktör gibi gaza basıyorum araç yerinden ölü gibi motor kopacak gibi sallanıyo valla
o zaman ayarı kaçmış gibi duruyo

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 23:52

arkadaşlar birde bir ay önce conta yakmıştım motor yaptırmıştık.acaba sente falan mı bozuldu veya sübaplar falanmıdır

Mesajı Yazan: buralarinadami
Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2012 Saat 00:19
Geçmiş olsun arkadaşım aynı sorunu yaşadım ve çözüme ulaştık.

Conta kapağının taşlanması gerekiyor olabilir. Bu motorun çok ısınmasını sağlıyor ve tabiren kafa vurma gibi birden kalkıyor gibi kalkış yaptırıyor araca. Rahatsız edici bir ileri itme oluyor. Bu genelde kendini frene basıp beklerken motor durmuş hiç ses yokmuş gibi durumlarda gösteriyor. Oysa vites D de iken yapıyordu. Conta kapağı taşlatınca düzelicektir.

Hava filtresinde ufak bir delik ya da egzoz takımında bir birikme varsa çekişten düşüyor ve hatta rampalarda tabiren araba bayılıyor. Bu da kendini aşırı ısınmaya götürüyor böylelikle rölantide devir orantısız görünüyor. Egzoz bazen saçma sapan sesler çıkarabiliyor ya da patlama gibi şeyler yapıyor.

Ortalama maaliyeti bana 1250 TL tuttu. Senin ne kadar tutar bilmiyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Bu arada Şanzuman yağını beslemeyi unutma vitesle ilgili problemin çoğu bundan çıkıyor.

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2012 Saat 00:36
arkadasim gormus gecirmis biri olarak basimdan gecen olayi anlatayim 

1 ay once conta degisdim demissin

ben arabaya merakliyimdir  arabami pejo yetkili servisine goturdum  full servis yaptirdim almaya gidince  makineyi inceledim time kayisindan sanki ses geliyordu  bak simdi usta illa bana israr ediyordu o ses normal diye bende inada koydum ben arabami tanimazmiyim diye sesinden  

gelelim mevzuya arabayi biraktim baktilar ve o ufakda olsa ses gitti megerse sorun ne imis time kayisini fazla siki yapmislar ses gitti ama bu aracimin   (3 dis time atlamasida  4 ay sonrami ne oldu)

yani sana demek isdedigim araba senin dedigin gibi oldu  bu akillilar kayisi fazla bolarttilar ve 3 dis time atladi durduk yere arabayi surmedim hic diger yakin bir dostum makinist cagirttim ve cektirdik araci bak isden anlayan anlamayan para koparsin diye makine acar ama benden sana tavsiye ayni sorunu bende yasadim

ust kapagim gitti gibi gozukuyordu halbuki hic bisey olmadi cok sukur time ayarini yerine getirdik ve araba eskisi gibi oldu.  o yuzden eger sana dedigim gibi ust kapakdan ses geliyorsa time ayarini yaptirin sonra ses kesilmez ise  ins valvit egmemisdir kardesim ben ucuz atlattim

o arabayi sakin ole surme derim dahada kotuye gidebilir benim arabada otomatik  dedigim anlatttigim gibi ise bendeki gibi oldu time kayisi bol oldugu icin dis atlamis olabilir ona baktir derim oncelik 

time kayisi bol kalirsa time dis atlar ve valvit ayari kacar 

time ayari cok onemlidir 

ust kapakdan zaten valvit sesi gelir  traktor gibi isler araba gecmis olsuntekrardan.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2012 Saat 00:49
eger aracda isinma oluyorsa conta yakar o dediginiz dogrudur ama time ayari kacmaz diye bir kural yok ayrica  conta yeni degismis ,arac hararet yaparsa belki kapak egrilmis diyecegim, 

yeni kapanmis bir makinanin ole kolay kolay kapak taslama gerekecegini sanmam cunku kapagi sokunce blanga yapilir buyuk ihtimal zaten her makinist bunu bilir:S

arkadasimiz ins en oncelikli masrafsiz olan time ayarina baktirmasi bence uygun motoru actirmadan once sayet duzelmez ise gecmis olsun demekden baska care yok gibi  ins masrafsiz halleder bu sorunu 

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2012 Saat 09:18
anladım gerçerkten çok faydalı bi bilgi oldu benim için. zaten conta değiştiğinde kapak ta taşlanmıştı.
ozaman bu büyük ihtimalle dediğiniz gibi o ayarla ilgili ama bu time ayarının başka bir adı da varmı istanbulda time ayarı değince pek anlamadılarda ondan dedim.

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2012 Saat 19:41
triger kayisi   derler yani subap ayarini saglayan kayis zaten onlar anlar triger kayisi derler.... time kayisi deniyor bizim burda

bunun ayari kacinca subaplarin ayarida kacar  zaten aracin ana kayisidr  klima vs dinamo kayisinin altindaki  ayri bir kayistir 

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14821&title=triger-degisimi-resimli-anlatimbitti-sayfa-1" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14821&title=triger-degisimi-resimli-anlatimbitti-sayfa-1    

bu konuda anlatiliyor triger kayisi senin o aayari kacmis olabilr

-------------

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2012 Saat 08:23
Yunus bey benim aracimda 99 model tuplu otomatik vites rampalarda adeta bayiliyor. Bunun onune gecemedim. Servis ve ustalarda dahil olmak uzere 1.4 75 beygir tuplu ve otomatik gayet normal fazla bisey bekleme devrini alamazsa cikamaz diyorlar.

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2012 Saat 22:33

teşekkür ederim arkadaşlar ilginize

enjektörün bi tenesinin kablosunda sıkıntı olmuş çok şükür halloldu

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net