Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - araca bişey oldu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

araca bişey oldu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: araca bişey oldu
    Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:10
selamlar arkadaşlar dün akşam arabamda şöyle bi sıkıntı oldu halen devam ediyor

araç otomatik vites 2000 model benzinli

arac şuan çalışırken egzozu patlak araba gibi çalışıyo d ye alıncada daha beter oluyo gaz yemiyo motor sallanıyo yokuşta çekmiyo ayrıca d deyken frene basında sanki araba çalışmıyomuş gibi fren şişiyo

nedendir acaba
Yukarı Dön
MagicPerformance Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MagicPerformance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:15
ateşleme yada tesisatla ilgili bir sorun muhtemelen çiğ benzin atıyormu ?
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:23
onu nasıl anlarım
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MagicPerformance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:26
araç çalışırken egsozta bakın yeri ıslatıyormu damla dalma
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:29
he yok gözlemlemedim öyle bişey
araç çok tuhaf çalışıyo, çok sallanıyo motor, gaza basıyorum ölü gibi tekleyerek gidiyo gaz yemiyo ve d de iken fren şişiyo
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MagicPerformance Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:35
Buji ve kabloları, ateşleme bobinini kontrol ettirin, gideceğiniz yer sorun beyinden derse başka bir kaç yere daha gösterin muhtemelen buji yada bobindendir.
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:37
anladım inşşallah kötü bişey çıkmaz
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:41
Durup dururken mi oldu bu sorun?
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 09:49
valla durduk yere oldu biraz yokuş falan çıktım sonra 1 2 km sonra araçta gaz yememeye başladı gaza basıyorum ölü gibi tekleyerek gidiyo gaz yemiyo ve d de iken fren şişiyo
şanzıman kar spor ışıkları yanmıyo acaba şanzımandanmı dedim ama p de veya n deyken bi tuhaf ve yüksek çalışyo araç d ye alında hepten sapıtıyo
Yukarı Dön
volkan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 17:24
kardes kusura bakma ama traktor gibimi ses cikariyor motor? eger ole ise sakin araci bir milim dahi oynatma benim basimada geldi ansizin traktor gibi islemeye basladi eger  eksozumda saglamdi  senin kesin time ayari kacmisdir benim ole olmusdu 1 milim dahi oynatmadim ucuz kurtardim   sakin ha sakin  eger dediklerim war ise calistirma bile makinist cagir  (dedigim gibi bir sorun yok ise  yazdiklarima kulak asma cunku her sey olabilir)

nedenleri:

1. eger traktor gibi isliyorsa
2. motorun ust kapagindan ses geliyorsa
3.  eksozunda delik falan yoksa ki cekisde dusdu demissin

buyuk ihtimal time ayari kacmisdir:S 

motor sallaniyor dedin sakin surme valvitlerinde hasara ugrasmasin
 benim 3 dis time ayari kacmisdi  motor sallaniyordu ayni sekilde basima geldigi icin soluyorum 

Onemli: *( EGER MOTORUN UST KAPAGINDAN CIDDI BIR SES (((GELIYORSA))) BENIM DEDIKLERIMDEN BIRISI OLMA IHTIMALI YUKSEK )

Düzenleyen volkan22 - 05 Temmuz 2012 Saat 17:30
2000/Peugeot 306 Cabrio /2.0 16v benzin /silver
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 17:39
aynen öyle valla araç sanki egzoz patlakmış gibi oluyo eski traktör gibi gaza basıyorum araç yerinden ölü gibi motor kopacak gibi sallanıyo valla
o zaman ayarı kaçmış gibi duruyo
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 Saat 23:52

arkadaşlar birde bir ay önce conta yakmıştım motor yaptırmıştık.acaba sente falan mı bozuldu veya sübaplar falanmıdır

Yukarı Dön
buralarinadami Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı buralarinadami Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 00:19
Geçmiş olsun arkadaşım aynı sorunu yaşadım ve çözüme ulaştık.

Conta kapağının taşlanması gerekiyor olabilir. Bu motorun çok ısınmasını sağlıyor ve tabiren kafa vurma gibi birden kalkıyor gibi kalkış yaptırıyor araca. Rahatsız edici bir ileri itme oluyor. Bu genelde kendini frene basıp beklerken motor durmuş hiç ses yokmuş gibi durumlarda gösteriyor. Oysa vites D de iken yapıyordu. Conta kapağı taşlatınca düzelicektir.

Hava filtresinde ufak bir delik ya da egzoz takımında bir birikme varsa çekişten düşüyor ve hatta rampalarda tabiren araba bayılıyor. Bu da kendini aşırı ısınmaya götürüyor böylelikle rölantide devir orantısız görünüyor. Egzoz bazen saçma sapan sesler çıkarabiliyor ya da patlama gibi şeyler yapıyor.

Ortalama maaliyeti bana 1250 TL tuttu. Senin ne kadar tutar bilmiyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Bu arada Şanzuman yağını beslemeyi unutma vitesle ilgili problemin çoğu bundan çıkıyor.
Yukarı Dön
volkan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 00:36
arkadasim gormus gecirmis biri olarak basimdan gecen olayi anlatayim 

1 ay once conta degisdim demissin

ben arabaya merakliyimdir  arabami pejo yetkili servisine goturdum  full servis yaptirdim almaya gidince  makineyi inceledim time kayisindan sanki ses geliyordu  bak simdi usta illa bana israr ediyordu o ses normal diye bende inada koydum ben arabami tanimazmiyim diye sesinden  

gelelim mevzuya arabayi biraktim baktilar ve o ufakda olsa ses gitti megerse sorun ne imis time kayisini fazla siki yapmislar ses gitti ama bu aracimin   (3 dis time atlamasida  4 ay sonrami ne oldu)

yani sana demek isdedigim araba senin dedigin gibi oldu  bu akillilar kayisi fazla bolarttilar ve 3 dis time atladi durduk yere arabayi surmedim hic diger yakin bir dostum makinist cagirttim ve cektirdik araci bak isden anlayan anlamayan para koparsin diye makine acar ama benden sana tavsiye ayni sorunu bende yasadim

ust kapagim gitti gibi gozukuyordu halbuki hic bisey olmadi cok sukur time ayarini yerine getirdik ve araba eskisi gibi oldu.  o yuzden eger sana dedigim gibi ust kapakdan ses geliyorsa time ayarini yaptirin sonra ses kesilmez ise  ins valvit egmemisdir kardesim ben ucuz atlattim

o arabayi sakin ole surme derim dahada kotuye gidebilir benim arabada otomatik  dedigim anlatttigim gibi ise bendeki gibi oldu time kayisi bol oldugu icin dis atlamis olabilir ona baktir derim oncelik 

time kayisi bol kalirsa time dis atlar ve valvit ayari kacar 

time ayari cok onemlidir 

ust kapakdan zaten valvit sesi gelir  traktor gibi isler araba gecmis olsuntekrardan.

Düzenleyen volkan22 - 06 Temmuz 2012 Saat 00:41
Yukarı Dön
volkan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 00:49
eger aracda isinma oluyorsa conta yakar o dediginiz dogrudur ama time ayari kacmaz diye bir kural yok ayrica  conta yeni degismis ,arac hararet yaparsa belki kapak egrilmis diyecegim, 

yeni kapanmis bir makinanin ole kolay kolay kapak taslama gerekecegini sanmam cunku kapagi sokunce blanga yapilir buyuk ihtimal zaten her makinist bunu bilir:S

arkadasimiz ins en oncelikli masrafsiz olan time ayarina baktirmasi bence uygun motoru actirmadan once sayet duzelmez ise gecmis olsun demekden baska care yok gibi  ins masrafsiz halleder bu sorunu 

Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 09:18
anladım gerçerkten çok faydalı bi bilgi oldu benim için. zaten conta değiştiğinde kapak ta taşlanmıştı.
ozaman bu büyük ihtimalle dediğiniz gibi o ayarla ilgili ama bu time ayarının başka bir adı da varmı istanbulda time ayarı değince pek anlamadılarda ondan dedim.
Yukarı Dön
volkan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2012 Saat 19:41
triger kayisi   derler yani subap ayarini saglayan kayis zaten onlar anlar triger kayisi derler.... time kayisi deniyor bizim burda

bunun ayari kacinca subaplarin ayarida kacar  zaten aracin ana kayisidr  klima vs dinamo kayisinin altindaki  ayri bir kayistir 

bu konuda anlatiliyor triger kayisi senin o aayari kacmis olabilr
Yukarı Dön
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 08:23
Yunus bey benim aracimda 99 model tuplu otomatik vites rampalarda adeta bayiliyor. Bunun onune gecemedim. Servis ve ustalarda dahil olmak uzere 1.4 75 beygir tuplu ve otomatik gayet normal fazla bisey bekleme devrini alamazsa cikamaz diyorlar.
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
YUNNES37 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı YUNNES37 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 Saat 22:33

teşekkür ederim arkadaşlar ilginize

enjektörün bi tenesinin kablosunda sıkıntı olmuş çok şükür halloldu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6835 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 435 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 569 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 328 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5112 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 593 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 652 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 241 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 552 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2262 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1018 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5589 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4823 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2043 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 510 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2196 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37323 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English