![]() |
|
Klima Arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 Saat 11:04 |
|
Selam Arkadaşlar...Aracım 307 HDİ 1.6 dijital klimalı...Klimayı sıcak havalarda örneğin 23 derecede ayarlıyorum soğutmaya başlıyor,yaklaşık 4-5 dk çalışıyor,ancak içerisi soğumadan üfleme kesiliyor,bazen 3-5 dk.sonra tekrar üflemeye balışyor,tabi biz tekrar çalışmasını bekleyene kadar arabanın içinde adeta pişiyoruz.Manuel olarak ve otomatik modda çalıştırmamda da aynı sorunla karşılaşıyorum...acaba sorun ne olabilir,basit bir müdehaleyle tamir edilebilir mi.Sayıgılarımla...
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Klima otomarikdedir o yüzden ortamın sıcaklına göre kapıyodur kendisini otomatikde olmadına eminmisiniz
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
bundan bı arkadas daha sıkayetcı ve buyuk ıhtımal klımanız otomatıkse kartın sogutulmasında rezistansta arıza vardır
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
Dostum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
|
hayır otomatik de değil,manuel olarak kendim ayarlıyorum...ama 2-3 dk.sonra içeriyiş doğutmadan üfleme kesiliyor...
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
|
|
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aynı sorunun biraz benzeri bende de var gösterdim fan motorunun termiği arızalı dendi daha yaptırmadım şu an yürüyen aksamla ilgili biraz sıkıntım var onları hallettikten sonra klimaya baktıracağım sonuçları yazarım.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
|
sorunu halleden olmadımı arkadaşlar
|
||
![]() |
||
|
arkadaşlar soğuk havada zaten klimayla işimiz olmuyor,sıcak havada manuel veya otomatik ayarda bir süre soğuk üfledikten sonra kendilinden üfleme kesiliyor,motor kaputunu açıp dinledim klima komprsorunden kontak sesi gibi çıt diye sesler geliyor....Ayrıca,yol bilgisayarının üstüne ıslak bez koyarak çalıştırdım aynı hatayı yine verdi...
|
||
![]() |
||
|
http://www.307online.com.ar/manuales/reparacion/
Arkadaşlar ön torpido kapağının solunda,radyo cd çalar sağındaki ufak ızgara delik içindekinin ne olduğunu araştırdım ve yukarıdaki linkte "YOLCU BÖLMESI HAVA SİCAKLİĞİ SENSÖRÜ " diye geçiyor yukarıdaki linkten aşağıda sökümüne dair açılamalara göre sökerek balata spreyi ile iyice temizlediken sonra yeniden yerine taktım ama klima soğutma yaptıktan bir süre sonra yine üflemeyi kesip aynı hatayı verdi.Bu sorunu nasıl çözeceğiz arkadaşlar... C5HG2UF1 - 307 SÖKME - YERLEŞTIRME YOLCU BÖLMESI HAVA SİCAKLİJİ SENSÖRÜ 1 - YENIDEN YERLEŞTIRME Sökünüz :
![]() İç sıcaklık sondası mesnedini (1) klipslerinden ayırın ve öne doğru getirin (A) . ![]() Konektörü (2) ayırınız . Sondayı (3) ve mesnedini (1) sökün . 2 - YENIDEN YERLEŞTIRME Sökme adımlarının tersi sırasını izleyin . Elektirk düzeninin işleyişini kontrol edin . |
||
![]() |
||
Celalll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
|
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Oldu ama manuel tip klimada çözdüm. Klimayı açıyordum 2 dk soğuk üflüyor ardından klima motoru devredeyken soğutmayı kesiyordu. Eğer sizinde sorununuz klima kompresörü çalışır haldeyken bunu yapıyorsa, Expiration valf tıkalı olabilir (bende öyle çıktı) Onunda tıkanmasının sebebini Klima kondanserinin yanında siyah tüp gibi bir filitre var,onun dağılıp bu valfin içindeki iğne deliği kadar olan yeri tıkamasından kaynaklanmış. Usta bu valfi söktü,Yüksek basınçtan borular boştayken 100 gr gaz verdi içini temizledi.Yeni valfi takıp filitreyi değiştirdi,klima kompresör yağını yeniledi ve tekrar gaz verdi,şimdi araç içinde penguen beslenebilir duruma geldi ![]() 90 TL Expiraton valf 120 TL filitre 70 TL gaz 50 TL işçilik. 20 TL polen filitresi Toplamda 350 TL ye iş çözüldü komple bakımı yapılmış oldu.
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |