![]() |
|
206 korna nerede? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 Saat 20:00 |
selamlar peugeot aracımın kornasi calmiyor, arac yere basık oldugu için kornaya alttan bakamıyorum üstten bakıncada göremiyorum korna aracın neresinde acaba? silecek su deposunun yanındamı? bilen birileri cvp verirse sevinirim?
|
|
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba. Sol ön tekerleğin önünde tamponun içinde olması gerekiyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Kornaya basinca role sesi duyuyor musunuz tik tik seklinde?
|
|
![]() |
|
xpyhre ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 737 |
hayır duymuyorum.. |
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ilk is olarak sigortayi kontrol etmelisiniz. Eger sigorta saglam ise buyuk ihtimalle direksiyondan kaynakaniyor. Airbag kismi sokulecek ve arkasinda kalan kablonun iletken yerleri temizlenip geri takilacak. Tabi bu boyle anlattigim gibi degil, isin birkac puf noktasi var. Detayli bir anlatim forumda olacakti. Düzenleyen koliva - 19 Haziran 2012 Saat 21:05 |
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Bizim 206 GTI da korna sağ önde ön tamponun sağ ön kısmında çeki demirinin orda ama tampon sökülmeden değiştirlemiyor onun yerine ayrı kablo çektirpi sol ön tarafa yeni korna taktırabilirsin daha kolay olur şayet bozuksa korna tabi..Eğer röle sesi duymuyorsan sigorta yada röle gitmiş olabilir önce onları kontrol etmelisin
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
rolesi nerde acaba? sigortasini buldum sigorta sağlam. |
|
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Sigorta kutusunun ön kısmında siyah röleler vardır o rölelerden biri korna rölesi
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
kornaya bastiğimda sigorta kutusundaki siyah rolenin birinden cıt cıt ses geliyor. ama korna calmiyor sebebi nedir acaba? 2 tane siyah role var ikiside aynı hatta yerlerini değiştirdim yine aynı kornaya basinca çıt çıt ses geliyor. rolenin birinden.
Düzenleyen xpyhre - 19 Haziran 2012 Saat 22:37 |
|
|
|
![]() |
|
Röle çalışıyor anlamına geliyor işte..Demekki ya bağlantılarında bi sorun var kornanın yada korna bozuk..
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
|
![]() |
|
Ilk sordugumda duymuyorum demistin ![]() Emrah'in da dedigi gibi role calisiyor, dolayisiya direksiyon kontrolunden tut, BSI'dan roleye kadar saglam. Geri kaliyor role ile korna arasina. Buyuk ihtimalle ya korna bozuk ya da kablolarinda bir problem var. |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Selam.
206 GTİ de korna; aracın altından baktığında radyatörün sağ alt köşesinde, aracını takoza çıkarıp altına girip değiştirebilirsin. Ayrıca tampon yada başka bir parça sökmeden çıkıyor. Yeni bir korna alıp soketini sök ve yeni korna takıp bi dene çalışmazsa bağlantı ve sigortanı kontrol et.. Aracın yere yakınsa su almıştır korna.. Geçmiş olsun.
Düzenleyen 206_XS - 20 Haziran 2012 Saat 10:22 |
|
![]() |
|
Benimde geçenlerde bozulmuştu korna elektrikçi uğraştı aracın altına yatıp değiştiremedi abi tamponu sökmeden yapamıcam dedi sonra tamponun sol iç kısmına taktı yeni kornayı.Ama bencede normalde basitçe değişebilecek bişeydir korna burda hiçbişeyden anlamıyolarki bunu da yapamamalrına şaşırmıyorum ben :)
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
|
![]() |
|
kornayı hallettim kriko ile kaldirdim önden kablosunun kutbu sökülmüş bantliymiş onu yerine bağladım soketide cıkmiş yerinden, onuda taktım uzun zamandır korna calmadiği için şimdi boğa gibi ses cıkariyo değiştiricem.. Yalnız kornaya ulaşmak için aracı kaldirdiğimda baktım radyotörün üstünden su geliyo, 2 tane radyotörün sallanmamasi için tutacaği var üst tarafta o tutacaklar catladi kırıldı radyotor simdi hafif sallanıyo nerede bulabilirim acaba o tutacaklari? aşağidaki resimde mevcut ... 2 plastik tutacak var oraya oturtuyoruz bu sivri demirleri.. o plastik tutacaklar satiliyomu nerede bulurum acaba? ismi radyator burcu tutma ayaği şeklinde geciyor serviceboxta
![]() 3 numarali parça... Düzenleyen xpyhre - 20 Haziran 2012 Saat 18:12 |
|
|
|
![]() |
|
Referans numarasi gonderdigin resimde yaziyor. 1312.99 numarasiyla herhangi bir yetkili servisten temin edebilirsin. Radyator zaten tas gibi yerinde cakili durmaz hafif sallanir. O ayaklari taktiktan sonra da sallanacaktir biraz.
|
|
![]() |
|
fazla önemi yokmu diyorsun koliva? az bişey sallanıyordu zaten o tutacaklar varkende. Ama radyotörü yukari doğru cekince geliyor.. arac calişirken ses yaparmı?
Düzenleyen xpyhre - 20 Haziran 2012 Saat 20:06 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |