![]() |
|
trafik kazası (mağdur oldum) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 Saat 17:44 |
Arkadaşlar ocak ayında sol şeritte giderken orta şeritten araç ön sağ taraftan aracıma vurdu. söylediğine göre sağ taraftan tır ona temas ettiği için olmuş.tır kaçtı tabiki. tutanak tuttuk. tramer de %100 karşı taraf suçlu oldu. eksper onay verdi. aracım yapıldı. aradan 5 ay geçmiş. sigorta parayı servise ödememiş. dosya red olmuş. servis tahsilatı benden yapmak istiyor. ne yapacağımı şaşırdım. sigorta tahkim kurulu diye bir kurum varmış. başvuru yapsam sonuç çıkar mı?? byöle bir durumla karşılaşan oldu mu? Masraf:3.000 TL
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sigortayi arayip konustunuz mu durumu? Sebep neymis?
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
sigortalı araçlarının kusuru olmadı. kazayı başlatan aracın kusuru olduğunu sölediler. bende o araçla benim bir alakam olmadığını bana çarpan aracın beni ilgilendirdiğini söledim. hukuken de böledir diye biliyorum. ödemeye yanaşmıyolar yani.
|
|
![]() |
|
erenöz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
geçmiş olsun kötü bir durum. Ancak haklı çıkacağınızı düşünüyorum. Avukat değilim ancak bu tür durumlarda söz uçar yazı kalır mantığı ile vakit kaybetmeden taahütlü bir dilekçe gönderin sigorta şirketine
|
|
307 SW 1.6 OV PACK
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Bir avukattan yardım almalısınız.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
sigortalarla iş olmaz bende yasadım böle bir olay ve cebımden 700-800 tl gibi bir para +olarak cıktı.. babamın aracınla araca carptık.. ana yoldan gelen biziz ve tali yoldan gelen karsı taraf bu yuzden karsı taraf %100 suclu cıktı ve bu durumda bizde aracımıza servısten orjınal parcalarını aldık ve dısardakı bır ustaya yaptırdık teslım aldık aracı.. odenen para 1300tl cok sasırmıstık işcilikleri vs 2000tl ye yaklasıyodu.. policelerde yazılan seylere dıkkat etmek gerekıyo(bence trafık sıgortası işi bos sadece para tuzagı) orjınal parca degılde yan sanayı parca kullanmamız gerekıyomus aracımız orjınaldı eksperın dedıgı yıne de yan sanayı kullanılacakmıs ondan dolayı hersey degısıyo.. ve aracımızın ılk trafık sıgortası 300tl cıvarı ıken, kaza yaptıktan sonrakı trafık sıgortası fıyatımız 690tl cıktı neden olarakta arac kaza yapma olasılıgı artıgı ıcın bole bır fıyat cıkıyomus %100biz haklı oldugumuz halde..bu fıyata arastırdım kasko yapılıyodu aracımıza..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
siz kendi kaskodan mı yaptırdınız yoksa karşı aracın sigortasından birde karşı aracın sigortası hangi şirket |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
geçmiş olsun güya hukuksal korumada var klozlarda avukatların hakkını koruması lazıma ma nerdee
|
|
![]() |
|
karşı tarafın trafik sigortasından. koç allianz.
|
|
![]() |
|
servise ödeme yapacağım hergün aramalarından bıktım çünkü. hukuki işlemleri başlatıcağım 1 yılda sürse faiziyle beraber tahsil edeceğim. yapacak bişey bırakmadılar.
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
İstedikleri kadar arasinlar bence sakin odeme yapmayin hakli Olan sizsiniz benim Abiminde servisi var kasko ve sigorta isleri yapior isterseniz size tam detayli bilgi aktarabilirim Bi kac gun icerisinde ama bildigim O olay sigorta ve servis arasindadir cunku servisler sigortayla anlasiyorlar ve anahtar teslim yapiolar araclarimizi onlar sigortadan parayi alamayinca size saldirmislar kesinlikle vermeyin derim |
|
ozaann
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Şirketteki araçlarımızdan birine şirkete mal getiren kamyonlardan biri geri gelirken vurdu ve arka bagaj kapağını kullanılmaz hale getirdi.
Tutanak tutuldu,bizim aracımız Volkswagen olmasına rağmen en yakın servisi 100 km olduğundan Fiat yetkili servisinin kaportasına gönderin dedim.Aracın parça değişimi,boyası ve işçiliği orada olmak kaydıyla parça temini İzmir Vosmer tarafından yapıldı ve araç bize teslim edildi. Fiat servisi bizden en ufak ücret talep etmedi ve kendi parasını karşı tarafın trafik sigortasından aldı.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
Parayı ödemeyin sakın sonra siz ararsınız hergün onları ama sizin kadar anlayışlı olmazlar
siz arabayı aldıysanız sorun yok güzel güzel binin arabanıza onlar kolay yolu seçip sizden almak istiyorlar,halbuki sigortadan almalılar
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Kurallari bilmiyorum ama mantigima gore aracinizi sigortadan onay gelmeden yapmazlardi. Mutlaka sigorta yapilsin, karsilayacagiz diye bir onay vermistir ki araciniz yapilmistir. Yoksa yapilmadan once durumu size bildirmeleri gerekirdi diye dusunuyorum.
Düzenleyen koliva - 07 Haziran 2012 Saat 09:58 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ödeme yapmayacağım o zaman. Dediğiniz gibi onlar uğraşsınlar. sigorta tahkim kuruluna başvuru yaparım. Sonuçlanana kadar da bekleriz o zaman.
|
|
![]() |
|
ttaylanaa ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
Şimdi bide şöyle bir durum var red kararında size çarpan aracın 0 kusurlu olduğumu çıkmış... Olayın içerisinde kesinlikle bir tır varmı siz ifadenizde tırdan kaynaklanan bir durum olduğunu belirttinizmi? Gerçekten de tır diğer aracı sizin üzerinize itip kazaya sebep oldu ise size çarpan aracın da bir kusuru yok böyle bir durumda da o aracın sigorta şirketi parayı ödemek istemez...
Bir kazada biz haklıyız, karşı taraf kaçıyor ve plakasını alamıyoruz böyle bir durum da masrafı kendi cebimizden mi ödüyoruz hiç bir sigorta hakkımız yokmu? (Bu sorunun yanıtı olayı çözebilir)
Eğerki siz tırın durumunu kabul ettiyseniz arada kalan aracı olayın dışın da bırakmış olabilirsiniz(aracınızın hasarının karşılanması konusunda). Arada kalan araç gerçekten suçsuz ise onun da bir mağduriyeti söz konusu. İlk yorumum da fazla düşünmeden yazmıştım ama sizin olayınız oldukça karmaşık uzman bir kişiden yardım almalısınız.
Siz sol şerittesiniz serit ihlaliniz yok sizin kusurunuz yok.
Orta şeritte giden araç tırın itmesi sonucun da şerit ihlali yaparak size çarpıyor bunu kanıtayabildiyse onun da suçu yok. Hele sizde bu yönde bir ifade verdiyseniz ikinizde direk mağdur durumuna düşmüşsünüzdür.
Bütün hata tır şöföründedir ama ne yazık ki ortada yok.. 2 aracın masrafını da tır karşılamalı.
%100 haklısınız ama haksız olan kişi ortada yok. Eğer ki gerçekten tır herşeye sebep oldu ise sigorta şirketi haklı arada kalan araçta mağdurdur. Ama verilen ifadeler ile ortadaki araç, hatalı olmasına rağmen kendisini haklı gösterdiyse bu gerçekten de can sıkıcı bir durum...
Tekrardan geçmiş olsun Düzenleyen ttaylanaa - 07 Haziran 2012 Saat 11:05 |
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
tabi ya sen neden okadar parayı veriyorsun servisler böyle ısırırlar koparabilirlerse yoksa kuyruklarını altına alırlar.sen bir daha aradıklarında hakkınız olduğunu düşünüyorsanız mahkemeye başvurun orada görüşürüz diyin .bir daha da beni aramayın savcılığa şikayette bulunurum rahatsız etmeyin deyin bakın bakalım mahkemeye bile vermezler giderler sigortayı sıkıştırırlar.daha öncede böyle bir olay oldu öğrendikki sigorta parayı göndermiş bunlar arkadaşımdan para koparmak için yapıyorlar koskoca nissan servisi sonra gene aradıklarında arkadaşın yanında ben vardım aldım telefonu dedim ben avukatıyım bana anlat dedim.sonra aynı sana söylediklerimi söyledim git dedim mahkemeye ver ama sakın daha beni arama sonra anlaşıldı ki sigorta olayın 3.günü pazartesi sabah ödeme yapmış bunlara
Düzenleyen feline - 07 Haziran 2012 Saat 10:49 |
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
ödeme gitsinler icraya versinler itiraz et. onlar dava etsdinler derim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ttaylanaa
Bencede gidip pat diye para ödenmesin ama olayı biraz daha derinlemesine düşünerek çözüm üretebilirmiyiz ?
Buraya bu arkadaşımız değilde arada kalan araç şöförü şöyle bir şey yazsa idi neler söylerdiniz. Orta şeritten normal bir şekilde ilerliyordum sağımdaki tır bir anda bana çarptı ve beni sollayan araca çarpmama sebep oldu. Tır kaçtı ben solumdaki araca olayın tırdan kaynaklandığını anlatamadım-anlatım . Aracımın sağında solunda bir sürü hasar var 6 bin tl masraf olustu ne yapmalıyım... Tabi şuan da sallıyorum ama mahkeme kararında arada kalan aracın hatası olmadığı yönünde bir sonuç çıkmış. Acaba arada kalan aracın masrafını kim karşıladı?
Olay biraz karışık gibi... Düzenleyen ttaylanaa - 07 Haziran 2012 Saat 11:23 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |