Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

trafik kazası (mağdur oldum)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23442
Tarih: 08 Haziran 2025 Saat 18:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: trafik kazası (mağdur oldum)
Mesajı Yazan: bjkamil
Konu: trafik kazası (mağdur oldum)
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 17:44
Arkadaşlar ocak ayında sol şeritte giderken orta şeritten araç ön sağ taraftan aracıma vurdu. söylediğine göre sağ taraftan tır ona temas ettiği için olmuş.tır kaçtı tabiki. tutanak tuttuk. tramer de %100 karşı taraf suçlu oldu. eksper onay verdi. aracım yapıldı. aradan 5 ay geçmiş. sigorta parayı servise ödememiş. dosya red olmuş. servis tahsilatı benden yapmak istiyor. ne yapacağımı şaşırdım. sigorta tahkim kurulu diye bir kurum varmış. başvuru yapsam sonuç çıkar mı?? byöle bir durumla karşılaşan oldu mu? Masraf:3.000 TLCry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 17:47
Sigortayi arayip konustunuz mu durumu? Sebep neymis?

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 18:50
sigortalı araçlarının kusuru olmadı. kazayı başlatan aracın kusuru olduğunu sölediler. bende o araçla benim bir alakam olmadığını bana çarpan aracın beni ilgilendirdiğini söledim. hukuken de böledir diye biliyorum. ödemeye yanaşmıyolar yani.

Mesajı Yazan: erenöz
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 19:01
geçmiş olsun kötü bir durum. Ancak haklı çıkacağınızı düşünüyorum. Avukat değilim ancak bu tür durumlarda söz uçar yazı kalır mantığı ile vakit kaybetmeden taahütlü bir dilekçe gönderin sigorta şirketine

-------------
307 SW 1.6 OV PACK

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 19:10
Bir avukattan yardım almalısınız.

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 19:10
sigortalarla iş olmaz bende yasadım böle bir olay ve cebımden 700-800 tl gibi bir para +olarak cıktı.. babamın aracınla araca carptık.. ana yoldan gelen biziz ve tali yoldan gelen karsı taraf bu yuzden karsı taraf %100 suclu cıktı ve bu durumda bizde aracımıza servısten orjınal parcalarını aldık ve dısardakı bır ustaya yaptırdık teslım aldık aracı.. odenen para 1300tl cok sasırmıstık işcilikleri vs 2000tl ye yaklasıyodu.. policelerde yazılan seylere dıkkat etmek gerekıyo(bence trafık sıgortası işi bos sadece para tuzagı) orjınal parca degılde yan sanayı parca kullanmamız gerekıyomus aracımız orjınaldı eksperın dedıgı yıne de yan sanayı kullanılacakmıs ondan dolayı hersey degısıyo.. ve aracımızın ılk trafık sıgortası 300tl cıvarı ıken, kaza yaptıktan sonrakı trafık sıgortası fıyatımız 690tl cıktı neden olarakta arac kaza yapma olasılıgı artıgı ıcın bole bır fıyat cıkıyomus %100biz haklı oldugumuz halde..bu fıyata arastırdım kasko yapılıyodu aracımıza..

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: sosyete_60
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 19:12

siz kendi kaskodan mı yaptırdınız yoksa karşı aracın sigortasından birde karşı aracın sigortası hangi şirket

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 19:48
geçmiş olsun güya hukuksal korumada var klozlarda avukatların hakkını koruması lazıma ma nerdee

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 20:50
Orjinalini yazan: sosyete_60 sosyete_60 Yazdı:

siz kendi kaskodan mı yaptırdınız yoksa karşı aracın sigortasından birde karşı aracın sigortası hangi şirket

karşı tarafın trafik sigortasından. koç allianz.

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 20:51
servise ödeme yapacağım hergün aramalarından bıktım çünkü. hukuki işlemleri başlatıcağım 1 yılda sürse faiziyle beraber tahsil edeceğim. yapacak bişey bırakmadılar.

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 21:56
Orjinalini yazan: bjkamil bjkamil Yazdı:

servise ödeme yapacağım hergün aramalarından bıktım çünkü. hukuki işlemleri başlatıcağım 1 yılda sürse faiziyle beraber tahsil edeceğim. yapacak bişey bırakmadılar.

İstedikleri kadar arasinlar bence sakin odeme yapmayin hakli
Olan sizsiniz benim
Abiminde servisi var kasko ve sigorta isleri yapior isterseniz size tam detayli bilgi aktarabilirim
Bi kac gun icerisinde ama bildigim
O olay sigorta ve servis arasindadir cunku servisler sigortayla anlasiyorlar ve anahtar teslim yapiolar araclarimizi onlar sigortadan parayi alamayinca size saldirmislar kesinlikle vermeyin derim

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 22:19
Şirketteki araçlarımızdan birine şirkete mal getiren kamyonlardan biri geri gelirken vurdu ve arka bagaj kapağını kullanılmaz hale getirdi.

Tutanak tutuldu,bizim aracımız Volkswagen olmasına rağmen en yakın servisi 100 km olduğundan Fiat yetkili servisinin kaportasına gönderin dedim.Aracın parça değişimi,boyası ve işçiliği orada olmak kaydıyla parça temini İzmir Vosmer tarafından yapıldı ve araç bize teslim edildi.

Fiat servisi bizden en ufak ücret talep etmedi ve kendi parasını karşı tarafın trafik sigortasından aldı.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 23:14
Parayı ödemeyin sakın sonra siz ararsınız hergün onları ama sizin kadar anlayışlı olmazlar
siz arabayı aldıysanız sorun yok güzel güzel binin arabanıza onlar kolay yolu seçip sizden almak istiyorlar,halbuki sigortadan almalılar

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: ttaylanaa
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 09:42
Orjinalini yazan: bjkamil bjkamil Yazdı:

sigortalı araçlarının kusuru olmadı. kazayı başlatan aracın kusuru olduğunu sölediler. bende o araçla benim bir alakam olmadığını bana çarpan aracın beni ilgilendirdiğini söledim. hukuken de böledir diye biliyorum. ödemeye yanaşmıyolar yani.
Ozaman gidip kaçan aracı bulsunlar bu olayın sizi bağlayan bir tarafı yok. Servis aradığında sizi daha fazla rahatsız etmemesini isteyiniz. Siz neden dava açıyorsunuz onlar açsın onlar uğraşsın %100 haklı değilmisiniz. Olaya tırın karıştığı ispatlandımı size çarpan aracın sağ tarafında tırın herhangi bir darbersi varmı?
Umarım bu konuda bilgili ve deneyimli arkadaşlarımız vardırda size yardımcı olur. Şikayetim var sitesine bir başvuruda bulunabilirsin %100 haklı olduğunuz durum da servisin sizi rahatsız ettiğini belirtin, tüm ayrıntıları yazarak belgeleri göstererek.
Geçmiş olsun...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 09:58
Kurallari bilmiyorum ama mantigima gore aracinizi sigortadan onay gelmeden yapmazlardi. Mutlaka sigorta yapilsin, karsilayacagiz diye bir onay vermistir ki araciniz yapilmistir. Yoksa yapilmadan once durumu size bildirmeleri gerekirdi diye dusunuyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 10:41
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ödeme yapmayacağım o zaman. Dediğiniz gibi onlar uğraşsınlar. sigorta tahkim kuruluna başvuru yaparım. Sonuçlanana kadar da bekleriz o zaman.

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 10:42
 Şimdi bide şöyle bir durum var red kararında size çarpan aracın 0 kusurlu olduğumu çıkmış... Olayın içerisinde kesinlikle bir tır varmı siz ifadenizde tırdan kaynaklanan bir durum olduğunu belirttinizmi? Gerçekten de tır diğer aracı sizin üzerinize itip kazaya sebep oldu ise size çarpan aracın da bir kusuru yok böyle bir durumda da o aracın sigorta şirketi parayı ödemek istemez...

Bir kazada biz haklıyız, karşı taraf kaçıyor ve plakasını alamıyoruz böyle bir durum da masrafı kendi cebimizden mi ödüyoruz hiç bir sigorta hakkımız yokmu? (Bu sorunun yanıtı olayı çözebilir)

Eğerki siz tırın durumunu kabul ettiyseniz arada kalan aracı olayın dışın da bırakmış olabilirsiniz(aracınızın hasarının karşılanması konusunda). Arada kalan araç gerçekten suçsuz ise onun da bir mağduriyeti söz konusu. İlk yorumum da fazla düşünmeden yazmıştım ama sizin olayınız oldukça karmaşık uzman bir kişiden yardım almalısınız.

Siz sol şerittesiniz serit ihlaliniz yok sizin kusurunuz yok.
Orta şeritte giden araç tırın itmesi sonucun da şerit ihlali yaparak size çarpıyor bunu kanıtayabildiyse onun da suçu yok. Hele sizde bu yönde bir ifade verdiyseniz ikinizde direk mağdur durumuna düşmüşsünüzdür.
Bütün hata tır şöföründedir ama ne yazık ki ortada yok.. 2 aracın masrafını da tır karşılamalı.

%100 haklısınız ama haksız olan kişi ortada yok. Eğer ki gerçekten tır herşeye sebep oldu ise sigorta şirketi haklı arada kalan araçta mağdurdur. Ama verilen ifadeler ile ortadaki araç, hatalı olmasına rağmen kendisini haklı gösterdiyse bu gerçekten de can sıkıcı bir durum... 

Tekrardan geçmiş olsun

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 10:49
tabi ya sen neden okadar parayı veriyorsun servisler böyle ısırırlar koparabilirlerse yoksa kuyruklarını altına alırlar.sen bir daha aradıklarında hakkınız olduğunu düşünüyorsanız mahkemeye başvurun orada görüşürüz diyin .bir daha da beni aramayın savcılığa şikayette bulunurum rahatsız etmeyin deyin bakın bakalım mahkemeye bile vermezler giderler sigortayı sıkıştırırlar.daha öncede böyle bir olay oldu öğrendikki sigorta parayı göndermiş bunlar arkadaşımdan para koparmak için yapıyorlar koskoca nissan servisi sonra gene aradıklarında arkadaşın yanında ben vardım aldım telefonu dedim ben avukatıyım bana anlat dedim.sonra aynı sana söylediklerimi söyledim git dedim mahkemeye ver ama sakın daha beni arama sonra anlaşıldı ki sigorta olayın 3.günü pazartesi sabah ödeme yapmış bunlara

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 11:04
ödeme gitsinler icraya versinler itiraz et. onlar dava etsdinler derim

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 11:13
Bencede gidip pat diye para ödenmesin ama olayı biraz daha derinlemesine düşünerek çözüm üretebilirmiyiz ?
Buraya bu arkadaşımız değilde arada kalan araç şöförü şöyle bir şey yazsa idi neler söylerdiniz. Orta şeritten normal bir şekilde ilerliyordum sağımdaki tır bir anda bana çarptı ve beni sollayan araca çarpmama sebep oldu. Tır kaçtı ben solumdaki araca olayın tırdan kaynaklandığını anlatamadım-anlatım . Aracımın sağında solunda bir sürü hasar var 6 bin tl masraf olustu ne yapmalıyım... Tabi şuan da sallıyorum ama mahkeme kararında arada kalan aracın hatası olmadığı yönünde  bir sonuç çıkmış. Acaba arada kalan aracın masrafını kim karşıladı?

Olay biraz karışık gibi...

Mesajı Yazan: senol73
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 11:57
Bir alacağın ispatı elinizde senet,çek .vb.. gibi şeylerin olmasıdır.
Servis faturayı sizin adınıza değil sigorta adına kesmiştir.Yani alacaklı olduğu kişi siz değil sigorta şirketidir.Kesinlikle ödeme yapmayın ve bir daha ararlarsa savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin.Hiçbir şekilde herhangi bir belgeyede imza atmayın.Tecrübe ile sabittir:)
Ödeme yaparsanız sittin sene o parayı geriye alamazsınız.Keyfinizi kaçırmadan aracınızı güle güle kullanın.
Aklınızda bulunsun bunun gibi ve buna benzer konularda aracınızı asla ama asla tanıdık bildik bir ustaya değil direkt olarak yetkili servise çektirin.
Yetkili servisler bağlı oldukları otomotiv şirketinin bir parçası sayılırlar ve kurumsal ünvanları vardır.Ve böyle şirketlerinde büyük avukatları olur.Sigorta şirketi sıkıysa ödemesin o zaman.

Geçenlerde başıma gelen forumdada açmış olduğum bir konu vardı.Yanlış yakıt konulması ile ilgili.
Biraz ağzımın laf yapması birazda araştırma sonucu tek kuruş ödemeden sorunum giderilmişti.Hatta aracımın serviste bulunduğu süre içerisinde araç kiralamadan bir araç bile tahsis ettiler.
Uzun lafın kısası; canınızı üzmeyin ve hiçbiryere ödeme yapmayın.

-------------
2004 1.4 HDI LOOK 206

Mesajı Yazan: selkentli
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2012 Saat 20:36
öncelikle geçmiş olsun, ilk yazınızda demişsiniz ki eksper ve tramerde karşı taraf suçlu bulundu ve onaylandı. bu onayların evrakları elinizde mutlaka bulunsun, ödeme yapmayın dicem ama normalde böyle durumlarda, önce duruma itiraz etmeniz sonuçlanması son ödeme gününden uzun sürerse öncelikle ödemeniz gerekir.
ancak siz tuttuğunuz raporda size çarpan aracın, hangisi olduğunu belirttiniz ve çarpan araçta bunu kabul ettiyse işlem tamamdır, gerekirse mahkeme yoluyla yine çözersiniz ve tüm masrafları sigorta şirketine yüklersiniz...sadece sakin olun ve tüketici koruma hattı veya heyetinden bilgi alın en iyi onlar yönlendirir...

-------------
# selkentli #

Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2012 Saat 00:18
ben yurt dışında iken eşime ışıklarda kırmızıda beklerken bir araç vuruyor. eşim ve arkadaşları şaşkınlıkla beklerken vuran araç abla ehliyuetim yok diyip kaçıyor. aracın plakasını almışlar polisi aramıslar. yurda döndüm. sigortacı bir arkadasa danıstım. vurup kaçtı ise kabullenmiyorsa malesef kaskon delinir demişti.
oysa zaman geçti kasko firmasına mail attım geri döndüler. hayır efendim vurup kaçan araca rücu ettik dediler.
bu bilgi belki işinize yarar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net