![]() |
|
Enjektör tıkanması (Kafayı yicem yardım lütfenn) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
math_sevko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2012 Saat 16:38 |
|
slm arklar 2000 model 206 xr aracım var baayadır enjektörüm tıkalıydı (Benzinde tekleyerek gidiyor gazda sıkıntı yoktu) neyse carbon cleen, katkı vs denedik açılmadı. bikaçgün önce 4 tane yeni enjektör aldım :(( taktırdık 2-3 gündür sorunsuz, bu sabah arabaya bindim enjektörün tıkanmaya başladığı ilk zamanlardaki gibi tekleme, gaz yememe, rolantide sapıtma vs gibi şeyler olmaya başladı yine, bu kez tıkalı olduğu zamandaki gibi sürekli olmasada (bazen var birden yok oluo geri) belli tıkancam dio gidip gidip gelio naapmam lazım acil yardım lütfennn :((
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sizin aracınızda benzinli olduğu için enjektör yok, siz lpg enjektöründen mi bahsediyorsunuz.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
math_sevko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
enjektör nasıl yok arkadaşım ellerimle aldım taktırdım 4 tane , ayrıca lpg enjektörü die bişii varmı bilmiorum ama lpg de sorun yok die yazdım ztn
|
||
![]() |
||
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
ben bu aralar boğaz kelebeğine taktım ondan olabılır
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
:)) zannetmiyorum ya
|
||
![]() |
||
sansasyon61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sansasyon61
|
olsun ustad bı baktır genede zarar gelmez ondan ise ucuz yollu kurtulursun
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
tmm yarın onu da söölicem ama yokmu başka fikri olan :(
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Metincim çok noktalı enjeksiyonlu araçların hepsinde aynı dizellerdeki gibi enjektör vardır fakat çalışma basınçları ve şekilleri farklıdır. Benzinli araçlarda enjeksiyon,dizellerdeki gibi direk pistonun üzerine değilde manifoldun yanma odasına yakıtı püskürtür. Sadece şimdiki FSI motorlarda aynı dizel mantığı ile pistonun üzerine püskürttüğü için LPG takılamaz.Ayrıca benzinli enjektörler dizellere göre daha basit ve yedek parça olarak daha ucuzdur.
Düzenleyen monur - 28 Mayıs 2012 Saat 00:26 |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Cumartesi günü uzun bir aradan sonra 206 yı garajdan çıkarıp,havanın da güzel olmasını fırsat bilerek dolaşayım dedim 20 km yol yapıp geri geldim,tam eve 50 m kala araba çekmemeye başladı ve sanki 2 silindir çalışıyormuş gibi tuhaf çalışmaya başladı,bir anormallik olduğunu anladım ve vitesi N ye aldım araç stop etti.Tekrar çalıştırdım düzelmişti fakat tam garajın önüne geldim aynı şeyi tekrarladı.Aracı tekrar çalıştım rolantide 10-15 dk kadar bekledim hiç bir sorun yok,ama ne zaman hareket edince tekrar aynı şeyle karşılaştım.Motor o kadar aptal çalışıyor ki onu şimdi yazı ile anlatmam mümkün değil. Aracı PC ye bağladım pp2000 de genel teste aldım test sonun da motor bölümüne girince gözlerim yerinden çıkacaktı 13 tane hata vermiş ve hepsi ateşlemeyle alakalı. Servisi aradım arızaları okudum,dedikleri şey ateşleme bobini ömrünü bitirmiş.Hemen yeni bir ateşleme bobini yolladılar sağ olsunlar ve sorun hallolmuştu. Sonradan teşekkür etmek için tekrar aradım ve LPG li araçlarda bobinin daha fazla ısındığını öğrendim onun için bu tip durumlarla sık karşılaşabileceğim söylendi.Hatta bir de tavsiyede bulundular, gözünüze hoş gelmeyebilir ama sıcak havalarda heleki yaz aylarında bobinin üzerinde olan kapağı takma dediler.LPG ile benzinin yanış sıcaklığı farklı olduğu için bobinin fazla ısınmasına müsade etme dediler. Bunları niye anlattın dersen
![]() |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
ama benimkinde şöyle bi fark var gaz'a geçtiği an (lpg ile çalışırken) hiçbir sıkıntı yok, derdim benzinde :(( dediğin gibi ateşleme sist den olsa lpg de de aynısı olur die düşünüyorum
|
||
![]() |
||
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
|
arkadaşım ayn sorun bendede var.. sen çözüm bulabildinmi acaba ? bende bugün ustaya götürdüm ateşleme bobininde olsa lpg dede olur dedi.. sonra yinede deneyelim dedi başka bobin taktı aynı sorun var.. sonra 4 bujiyi orijinaliyle değiştirdik yine olmadı... enjektörlerden olabilir dedi enjektörcüye göstermen lazım dedi ama söylediğine kendide inanmadı.. şimdi katkı koydum benzine ,bi süre zorlasada benzinde kullanıcam belki bi faydası olur.. ama net olarak çözüm bulamadık.. bi el atsa site ustaları bu konuya çok memnun olucam. arabadan soğudum satmakta istemiyorum çok seviyorum keratayı..
|
||
![]() |
||
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
|
?
|
||
![]() |
||
|
ya arkadaşlar bu sikinti avans ayariyla alakali olabilirmi acaba =?çünkü math _sevko arkadaşimizin enjektörler değiştiği halde olay tekrarlamiş.. ben bujileri değiştirdim. düzelmedi.. ayrica başka 206 nin ateşleme bobinini denedik yine düzelmedi.. sizce avans ayariyla alakalimidir ? |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Aracinin motoru nedir? Bu bilgileri imzanda paylasirsan guzel olur. 16 valf motorlarda avans ayari olmaz. Eger 8 valf ise dusunulebilir. |
||
![]() |
||
|
1.4 8 valf ustadim..
|
||
![]() |
||
|
bugün sibob ayarlarına ve senteye baktırdım onlardada bişey yok.. bide ustaya sordum.. avans ayarına bakalimmi? bunlarda distrübütör yokki avans olsun falann dedi.. 16 valflerde otomotik yapıyor ama 8 valf ler bilgisayardan yapılıyor dedim. yok öyle bişey dedi.. buyur burdan yakk...
|
||
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
||
![]() |
||
konserci_ist ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı konserci_ist
|
Arkadaşlar Herkese Merhaba şimdi uye oldum ve paylaşılan konuya açıklama gereği duydum ki bende başımdan geçen bir vakaayı anlatmak istiyorum. Bende 1.4 8 Valf motora sahip Dacia Solenza var ki Fransız ürünü olduğu için pejolardaki sistemi taşıyor az çok çalışmasındanda motor sesindende anlarsınız. Aynı şekilde bir gün yağ değişimi yaptırdım İstanbul da İstinye ye gittim ve tekrar iş yerine yaklaşık 25 km aşağı yukarı yol yaptım ve arabayı park ettim . Marşa bastım araç çalışmadı . Benzin bitti heralde dedik koyduk yine tık yok . Vurdurmaya çalıştık araç hırlıyor yanıt vermiyor. Yağı değiştirttiğim usta geldi baktı sabah benzin pompası dedi. Değiştirdi sözde söylenen aracı pazar akşam dükkana bıraktığım için görmedim işlemi . sonra 1 ay geçmedi araç 4000 devirde kesiklik yapıyordu . LPG de sorun yok. Sonra boğazda patırtı yapmaya başladı. Usta garantili diyor . gidiyorum bugun git yarın gel davası olmaya başladı ve başka karbiratörcüye baktırttım. ENJEKSİYON temizlendi sıkıntı aynı araç rolantide düşük ve çekiş 0 . Yaptığımız tek şey Tekrar depoyu indirip şamandıra ve pompayı sökmek oldu. Ki ondan önce motora gelen yakıtın basınç barı 1.5 idi. dEPOYU İNDİRME OLAYINDAN sonra 2.5 a yükseldi ölçümde . Araç düzeldi. Toparladı. Yine bazen 2.viteste hafif yıgılma yapıyor sonra açılıyor. ARA ara sarsıntı yapıyor buna istinaden ki Anlatılan olay bence muhtemelen yakıt ın Motora olması gerektiği gibi gelmediğinden diye düşünüyorum ki bende bile aynı sorun var. önceleri araç ilk marsta stop eder sonra motor ısınıncaya kadar sorun olmazdı. arada yürürken hafif frende stop ederdi. şuan pompa olayından sonra bi sıkıntı yok ama tek problem sarsıntınında yakıtın az gelmesinden diye düşünüyorum . Baktırmaya fırsat bulamadım. LPG kullandığım için ağırlıkla ama orjinal olan yakıt benzin olunca baktırmak şart . Yapılması gereken işlem yakıt bar ını ölçtür yığılma çekiş düşmesi devir yememesi POMPADANDA olabilir. İstanbul dasın Atatürk Oto sanayi de Bereket OTO VAR i. benle irtibat kurmak istersende 531 265 8116 YARDIMCI olmak isterim. Saygılar.
|
||
![]() |
||
|
bu hafta içi bosch servisi var güngörende en yakin yer olarak oraya birakicam araci... bu sorunu çözdükten sonrada aslanimi çok sevmeme rağmen satmayi düşünüyorum. gayri başedemez oldum .. inş benden sonraki alicida sorun çikartmaz.. |
||
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Arkadaşım geç cvp veriyorum k.bakma bikaç gündür giremedim. Eveeet Sorun büyük oranda (!!) çözüldü bende. anlattığım gibi enjektörler değişince az da olsa eski problemi yaşadım. Ustama götürdüm benzin deposunu temizlettim ve bomba burda deponun içinden kum çıktı 1 avuç kadar, benim enjektör tıkanmış yenisini taktığımızda da depomdaki pislik yüzünden yine tıkanma noktasına gelmiş, herneyse depo temizlendi, yakıt filtresi değişti fln şimdi çoook nadir de olsa o sıkıntı çıkar gibi oluo tkrr normale dönüyo kısa bi sürede (1-2 sn fln). Velhasıl sorunum buji tıkanması imiş ama asıl sorunum depomdaki pislikti şükür kurtuldum zannediorum. umarım kalan pislik çok tıkamamıştır zmnla o da düzelir...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
buji tıkanması demişim sonda enjektör olcaktı :)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |