Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Farları Nasıl Değiştirebilirim ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Farları Nasıl Değiştirebilirim ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
reality59 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Farları Nasıl Değiştirebilirim ?
    Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 21:24
Komple yerinden söküp karartma yapmak istiyorum fakat 4 adet vida tutuyor 3 tanesini buldum söktüm 1 tanesini bulamadım. Bilen var mı ? yardımcı olabilecek ?

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 21:43
Orjinalini yazan: reality59 reality59 Yazdı:

Komple yerinden söküp karartma yapmak istiyorum fakat 4 adet vida tutuyor 3 tanesini buldum söktüm 1 tanesini bulamadım. Bilen var mı ? yardımcı olabilecek ?

Bir aralar bunun icin bir makale yazmistim. Davlumbazlarin on tarafina dogru alttan yukariya baktiginda vida goreceksin. Onlari cikarttin mi? Buldugun vidalar neredekiler?
Yukarı Dön
maestro Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı maestro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 21:46
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 21:56
teşekkür ederim ellerine sağlık.

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 22:06
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Bir aralar bunun icin bir makale yazmistim. Davlumbazlarin on tarafina dogru alttan yukariya baktiginda vida goreceksin. Onlari cikarttin mi? Buldugun vidalar neredekiler?

bu resimdeki vidaları söktüm bir tanede yukarıda var (4 numaralı olan vida değil) onu söktüm 2 tane sonra aşağıda var 3 numaranın olduğu yerde içeride onu söktüm çıkarmaya çalıştım olmadı yarın gün ışığında tekrar deneyeceğim sökmeyi birde arka stoplar için lazım içerisine su kaçmış çok kötü duruyor onun temizliğini yapayım hazır el atmışken.

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 22:31
tampon ile çamurluğun birleştiği yerde de bir civata var, o civatayı sökünce de tamponu 2 tırnak tutuyor. onlardan da kurtarırsanız tampon aşağı inecektir. 

Farın bir tane civatası tamponun altında olduğu için, tamponu sökmeniz gerekiyor.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 22:37
o bahsettiğiniz vida resimlerde mevcut mu ?

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 22:55

Yahu resme ne gerek var. Adrese teslim tarif yapmis Metin.
Egil bak lastigin oradan hemen goreceksin Smile
Hatta soyle anlatayim. Aracindan in, on tekerlegin yaninda yuzun diger on tekerlege bakacak sekilde dur. Bir ayagin tam bijonlarin orada olsun digeri ise farin altinda. Sonra oldugun gibi yere comel ve davlumbazin icine bak. On tamponun geldigi yerde vidayi goreceksin Smile
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 23:32

Yahu resme ne gerek var. Adrese teslim tarif yapmis Metin.
Egil bak lastigin oradan hemen goreceksin Smile
Hatta soyle anlatayim. Aracindan in, on tekerlegin yaninda yuzun diger on tekerlege bakacak sekilde dur. Bir ayagin tam bijonlarin orada olsun digeri ise farin altinda. Sonra oldugun gibi yere comel ve davlumbazin icine bak. On tamponun geldigi yerde vidayi goreceksin Smile

tamam. teşekkür ederim. yarın tekrar deneyeceğim inşallah yaparım.

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 23:36
koliva abi senin resmini buldum (:

Bu ressim tamponun sökülmüş hali. farın ile su deposunun arasındaki civata, tamponun altında kalan farın civatasıdır. 

Çamurluğun altındaki ince kanal ise tamponun girdiği yerdir. O kanalın lastiğe doğru olan kısmında uç tarafta davlumbazın oradan bakıldığında civatayı göreceksin. 

O civatayı söktükten sonra iç kısımdan düz tornavida ile iki adet tırnaktan kurtardığında tampon çıkacaktır. 

o iki tırnak, resimde çamurluğun hemen altındaki ince kanalda oluyor.

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 23:38
O tırnaklar, araca alttan bkatığında lastiğin önünde, tampon ile çamurluğun birleştiği yerde, iki adet yuvarlak ile işaretli bölge.

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 Saat 23:41
yukarıda ki resim çok işime yarar çok teşekkür ederim. FAR'ı sökebilmek için illaki tamponu indirmek gerekiyor anlaşılan 

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 Saat 08:34

yukarıda ki resim çok işime yarar çok teşekkür ederim. FAR'ı sökebilmek için illaki tamponu indirmek gerekiyor anlaşılan 

Evet. Hatta farı takarken tamponun altındaki civatasını takmayayım, daha sonra farı sökerken tamponu sökmeye gerek kalmaz diye düşünmeyin. Çünkü bütün civataları da sökseniz bile yinede tampon çıkmadığı sürece farın kenarları tampona takıldığı için farı yerinden çıkaramıyorsunuz.

Kısaca far sökmek için tamponu çıkarmak şart. 
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 Saat 09:49
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Bu ressim tamponun sökülmüş hali. farın ile su deposunun arasındaki civata, tamponun altında kalan farın civatasıdır. 

Çamurluğun altındaki ince kanal ise tamponun girdiği yerdir. O kanalın lastiğe doğru olan kısmında uç tarafta davlumbazın oradan bakıldığında civatayı göreceksin. 

O civatayı söktükten sonra iç kısımdan düz tornavida ile iki adet tırnaktan kurtardığında tampon çıkacaktır. 

Hanaaa benim araba LOL O arkada gordugun semsiye varya hala orada oylece duruyor. Hava etmiyor ki arkadas altinda gunesten korunalim. Bu aralar iyi gidiyor ama Smile
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 Saat 10:13

Hanaaa benim araba LOL O arkada gordugun semsiye varya hala orada oylece duruyor. Hava etmiyor ki arkadas altinda gunesten korunalim. Bu aralar iyi gidiyor ama Smile

Belki güneş çıkar diye konmuş zaten belli (: Abi sürekli kapalı hava olunca insanın psikolojisi alt üst olur yahu.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 Saat 10:18

Belki güneş çıkar diye konmuş zaten belli (: Abi sürekli kapalı hava olunca insanın psikolojisi alt üst olur yahu.

Oyle zaten. Cok psikolojik destek goren kisi var burada. Yazin yine iyi hava bir nebze acik oluyor ama kisin sabah kalkiyorsun hava karanlik, aksam eve geliyorsun hava karanlik Smile
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 01:59
tamponu söktüm fakat farları açamadım tamponuda az önce yerine taktım (saat:01:43'te bitti.)

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 10:04
406 larda da aynı mı acep
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 22:47
benim hiç bir fikrim yok, bunun tamponu sökene kadar canım cıktı zaten bir kaç kişi söylemişti onların dediklerini yaptım fakat benden önceki araç sahibi tamponu ayrı yerlerinden tekrar vidalamış onları söktüm klipslerle tutturmuş falan.

Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2012 Saat 23:12
hmm seninkini görnce bile kafam karıştı. zor iş sanırım o sökülüp takılanlar ise sökerken zarar görebiliyor değil mi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 130 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3540 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49171 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 460 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 273 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 494 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 83 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4336 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1706 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 966 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1745 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28737 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3658 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26010 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2488 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 233 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 870 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1980 2 wolkan35
konu icon 508 kör nokta çalışmıyor son mesaja git 14323 1 mbk
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
wolkan35 2
muratzengin 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English