![]() |
|
su sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
pug61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 Saat 20:38 |
iyi günler.Aracımda yaklaşık 4-5 aydır motor soğukken gelen su sesi var motor ısınınca kayboluyor.Radyatörün suyunu değişip yeni antifiriz koydurdum havasınıda aldırdm gelen su sesi kesilmedi ısıtma ve sogutmada da herhangi bir sıkntım yok nedendir acaba.Araç 98 model 306 griffe
|
|
![]() |
|
pug61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bilen veya başına gelen arkadaşlar var mı acaba ? acil yardım
|
|
![]() |
|
araç 98 306 griffe motor soğukken gaza bastığmda su sesi geliyor eskı radyatör suyunu çıkartıp yeni antifrizli saf su konuldu ve havasıda alındı(usta öyle dedi ) hala motor sogukken ısınana kadar o ses geliyor.Başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ...
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Ses içerden mi geliyor dışardan mı
İçeriden geliyorsa kalorifere gelen sıcak suyun sesidir. Peteğin içinde hava yapmıştır.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
valla hepsini farklı ustya sordum kardeş.Hepsi farklı şeyler söyledi.Kimi hava vardır dedi radyatörn suyu değiştirdim yeni antifiriz koydurdum ve havasınıda aldım dedi.ertesi gün sabah çalıştırdım yine aynı sorun.Yine gittim kalorifer peteğine giden hortum tıkanmış olabilir dedi başka ustaya sordum bu seferde tıkalı olsa ısıtmaz dedi.Başka bi usta devirdaimden olabilir dedi gösterdim benim ustya sorun yok arızalı olsa su kaçırır dedi valla anlamadım gitti..
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Eğer aracın içinde duyuyorsanız motordaki su sadece kalorifer peteği için içeri girer. Kalorifer peteği de ön konsolun altında tam ortadadır. Motor suyundan T şeklinde boru ile ayrılır.
Eğer peteğin içinde hava kalmışsa motorun hava alma yerinden havası alınmaz, çünkü daha farklı bir pozisyonda kalıyor. Bu yüzden borunun petekten motor kısmına geçtiği yerde ayrı bir hava alma yeri vardır. Kapağı sibop kapağına benzer. Oradan havasını almayı denemelisiniz.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
hım anladım ama benım ustada peteğe bakmak için ön göğsün sökülmesi gerekir dedi böyle bir şey sizce varmıdır yani sökülmeden dediğiniz işlem yapılabilir mi ?
|
|
![]() |
|
Onu diyenler usta değil emin olabilirsiniz (: Ben kendim söktüm bağlantı contalarını değiştirdim usta olmadığım halde (: Siz bakın, motordan aracın içine doğru giren ve çıkan bir boru vardır. Genelde içeri girerek gaz pedalının yanından geçer. Oradan bakıp hava alma yerini bulabilirseniz kendiniz de yapabilirsiniz.
|
|
|
![]() |
|
ya valla sormayın işte mecbur kaldık bugun baktım motorun içinde ön camın altına yakın yerde 2 tane orta kalınlıkta hortum tek yerde birleşiyor ve arabanın içine giriyor.O hortumlardan mı bahsediyorsunuz dediğiniz hava almak işlemi o dediğim yerden mi yapılıyor yoksa bahsettiğiniz iç taraftan bir yerden mi.Birde sizin aracın modeli nedir ?
|
|
![]() |
|
lpg valfi şase almıyor olabilir bende sorun oldu.Gaza geçince stop ediyordu meğer şase almıyormuş akünün - kutbundan valfe bir kablo çekilerek düzeldi
|
|
![]() |
|
arkadaşlar yukardaki msjı yanlış yazdım bi arkdaşın sorunu için yanlışlıkla bu linke yazdım kusra bakmayın sitede yeniyim :) nasıl siliniyor bi yardımcı olursanız sevinirim :)
|
|
![]() |
|
metin kardeş dediğin yere baktım gaz pedalının ordan boru geçmiyo fakat kaputu açıp baktım arabanın içine giren iki tane siyah boru var bir tanesinin üstünde vida gibi bir şey var açtım vidayı bekledim biraz çalıştırdım ama değişen birşey olmadı yada alamadm havasını dedğim borularda büyük ihtimal kalorifer borusu ama beceremedim başka yöntemi mi var acaba ?
|
|
![]() |
|
Evet bahsettiğiniz yerden motor tarafındaki kısımdan yapılıyor.
|
|
|
![]() |
|
Eğer kalorifer peteğinde hava varsa hava alma yeri orasındır. nasıl beceremediniz? vidayımı gevşetemediniz yoksa hava yerine su mu geldi biraz ayrıntılı anlatırmısınız.
|
|
|
![]() |
|
valla tam alamdm galba çalıştırdım gaz verdikçe su sesi yine var tam olarak nasıl alabilirm havayı
|
|
![]() |
|
şöyle söyliyim araç motor soğukken yapıyor sesi bahsettiğim gibi sabah kaputu açıp orayı inceledim vidayi gördüm tamamen çevirip çıkardım borularıda sıktım elimle biraz su çıktı vidayı takıp aracı çalıştırdm gaz verdikçe ses yine var tam alamadım haavayı
|
|
![]() |
|
Motor çalışırken kapağı gevşeteceksiniz. o gevşettiğiniz yerden su geldiğinde hava kalmamış olacaktır ve kapağı kapatacaksınız. Motor suyu ısınabilir ya da tam soğumadan yaparsanız eliniz yanabilir sıcak sudan. dikkatli olun.
|
|
|
![]() |
|
onuda ikinci seferde denedim aracı çalıştırdığımda ses gelince yine vidayı gevşettim su sızmaya başladı kapattım bende ama hala var işte :(
|
|
![]() |
|
son bi tavsiyen varmı inip tekrar uygulayım araca?
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu islemi yaparken kaloriferi en sicak ve fan siddetini en yuksek konuma getirmeniz gerekiyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |