![]() |
|
al4 şanzuman hata veriyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağı değişimi ustasına göre değişyior ve ustalık isteyen bir durum, yani önüne gelene değiştirme. fiyatıda 80-100 TL civarı oluyor. İşçilik + yağ ücreti. Aracı stop edip park ettiğinizde bahsettiğim ses duyulmaz. Sizin bahsettiğiniz farklı olabilir. Benim bahsettiğim, eğer selenoidler yeni tip ise, araç çalışırken vitesi D konumuna ya da R konumuna getirdiğinizde yani aracı vitese taktığınızda gelir, onun dışında gelmez.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Bravo üstadım.cızz sesi aracı park edip stop ettiğimde araçtan inince duyuyorum,kaçırma olayıda yok.bu durumda yağ değişimi yaptırayım aracım 70 binde.üstadım; peki piyasada ne kadara değiştirirler yağı...
![]() |
|
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
motor soğukken şanzıman yağıda soğuktur ve yağ soğukken daha az akışkandır. Birde yağ eskimişse bu durum daha da kötü oluyor.
Böyle durumlarda genelde ucuzdan pahalıa doğru gidilir. İlk olarak yağ değişimi, sonra selenoid, sonra hidrolik ve tribün. Eğer aracınız %10 eğimli bir yokuşta geri kaçırmıyorsa hidrolik sağlamdır diye düşünüyorum. Birde aracı D ye ya da R ye aldığınızda şanzımandan cızzzz diye bir ses gelmiyorsa selenoidleri kesinlikle değiştirmelisiniz, çünkü ses çıkarmayanlar sorunlu eski tipler. Eğer selenoidleriniz eskiyse, değiştirirken yağ tekrar değişeceği için selenoid ile yağı bir kerede değiştirmenizi tavsiye ederim. Yeni tip selenoid (cızzzz sesi çıkaran) var ise sadece yağ değişimi yeterli olacaktır.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
İyi haftalar.aracım soğuk havalarda veya motor soğuk iken özellikle yokuş yukarı çıkarken aniden vuruntu yapıp kar ve spor modu işaretleri ile kendini korumaya alıyor.ve motoru stop edip açınca düzeliyor.motor sıcak iken ise sorun yok yokuşu kedi gibi tırmanıyor böyle bir hata vermiyor.danıştığım dostların kimi selenoidleri değiştir kimi şanzuman yağını değiştir kimide fren müşürünü değiştir dedi.sizce ne yapmalıyım.öncelikle şanzuman yağınımı değiştireyim düzelmez ise diğer seçenekleri yapayım diye düşünüyorum.tecrübelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanın memnun olurum.teşekkür ederim.
|
|
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |