![]() |
|
307 xt bulmaca gibi arıza |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
ares2626 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 Saat 02:18 |
||
iyi forumlar arkadaşlar,başlıktada belirtigim gibi çok karışık bir problem yaşıyorum,aracım 307 xt otomatik.4 gün önce malum bursa bayırında arabam hararet yaptı motor su kaynattı ve suyu boşalttı neyse sogumasını bekledım tekrar su doldurdum yola cıktım 20 km sonra yine aynı sey fanı kontrol ettim fan çalısıyor,bi tanıdık ustaya anlattım durumu aradım araban jonta yakmış kımıldatma cektır deddi ,gece gece cektirdim zaten bi dünya para gitti oda ayrı bişi:s servise gitti araba baya bi kurcaladılar su doldurdular incelediler hiç bir problem yok dediler ama bu gece aynı problemi yine yaşadım aynı yerde ustelik.
şimdi sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir? fan çalısıyor çok basmıyorumda radyotörde problem yok dediler. acaba daha önce katalitik konvertör hatası almıstım bu arabanın ısınmasına neden olurmu su kaynatcak köpurtcek kadar? artık şunu biliyorum bu formdaki insanlar kadar çogu usta bilmiyor,sizlerden yardım bekliyorum. |
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
KırmızıŞeytan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KırmızıŞeytan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Dostum ben usta değilim ama başımdan geçmişti aynı olay bende ustaya gittim sorun yok dediler elektrikçi bi arkadaşa far değişimine gittiğimde dert yandım biraz oda radyatörü değiştir orjinal tak dedi bide otomatik viteslerin şanzıman üstünde soğutucu oluyormuş ne alaka anlamadım ama ertesi gün dediklerini uyguladım konya-antalya yaptım geldim hararet 70i geçmiyor uzun yolda şehir içinde de max 100e geliyor.
|
|||
Peugeot 2002 206 XT 1.6 16V 5 Kapı OV Zavoli Lpg 'ibrahim
|
|||
![]() |
|||
KırmızıŞeytan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KırmızıŞeytan
||
Bu arada belirtmeyi unutmuşum şanzıman üzerindeki soğutucuyu değiştirmediler baya pislenmiş temizlendi komple aynı parçayla devam ediyorum.Sadece orj. radyatör takıldı
|
|||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ares2626 bende aynı yokuştan 3 kere geçtim hiç bir sorun olmadı. Acaba termostatında bir sorun olabilir mi? eğer açmazsa motora soğuk su girmez ve su kaynatır.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
ares2626 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
||
termostotda problem olamas yeni degiştirdiler,sanırım radyatorum tıkanık bi ara sızıntı vardı bnde su catlak tıkayıcı sıvılardan dokmustum o tıkamıs olabılır cunku radyator petegının sag kısmına elımı degırdıgımde soguk. bide benim merak ettigim o katalizor problemıde ısınma yapabılıyormus acaba hangısınde problem kat iptali yaptırmayı düşünüyorum bugun.
|
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
ynusemre ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
||
Acaba termostat bozuk olabilirmi,servisede gitmiş ama,ama yukarıyı tam okumamışım
![]() Düzenleyen Emrekny - 07 Mayıs 2012 Saat 14:42 |
|||
2004 PUG 307 XT 1.6 110HB
|
|||
![]() |
|||
||
yok termostadı yenısını taktırmıstım 3 ay önce orjinal takıldı hemde. suan aracı servise bıraktım tekrar radyoteri degiştirceklerşbide burdan edidindigim bilgi eşliginde sanziman fanını temizliyin dedim. sonra da direk kat iptak,lıne göturcem ekzozcuya. cunku otabanın ordasında kalmak cok sıkıntılı bı durumdu ömrumden ömur gitti resmen :D |
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
marmarascorpion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
||
Ustanın da belirttiği gibi motorun conta yakmış, bu contayı değiştirdiler mi. bunun için motorun açılması gerekiyor, eğer contayı değiştirmediysen hararet çok fazla yükselebilir, hava yapabilir.
Ayrıca hararet yapma nedenine gelince devir daim pompası düzgün çalışmıyor olabilir, radyatör tıkalı veya kaçak olabilir, borularda sızma olabilir arabanın altında yerde ıslaklık görüyormusun. ve daha birçok etken olabilir :( Allah yardımcın olsun. |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
||
birde hazır burda 307 cileri yakalamısken bişi daha sorıyım bnm aracım 2002 xt otomatık 140 dan sonra titreme yapıyor ve daha fazla hızlanamıyorum sizde ibreyi kaca kadar görebiliyorsunuz
|
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Devirdaim unitesi ile radyator ayni sey degiller. Devirdaim unitesi trigger kayisina bagli olarak calisan bir su pompasidir. Radyator ise bu suyun icerisinde dolastigi ve amaci icerisindeki sicak suyu sogutmak olan bir paneldir. Genellikle devirdaimi triggeri degistirirken aradan cikartirlar. |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KırmızıŞeytan
||
140 dan sonra aracın titreme yapması aklıma balansı getiriyor balansa girmişmiydin?
Düzenleyen KırmızıŞeytan - 07 Mayıs 2012 Saat 20:58 |
|||
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Yok girmemistim ![]() 140'tan sonra bir miktar titreme bence normaldir. Tahminim bunu sadece bir aralikta yapiyordur. Yani diyelim 140-150 arasi, sonrasinda yapmiyordur. Dogru mudur sn. ares? |
|||
![]() |
|||
muratoner ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratoner
||
Arkadaşım aynı sıkıntı bendede vardı 140 da titreme yapıyordu.Pazar günü balansa girdim ön lastikler düzgün fakat arka lastikler balansı bozuktu.Balans yaptı lastikçi.Yola cıktım 190 dedim titreme adına bişey yok kesinlikle sizinkide balanstandır.
|
|||
![]() |
|||
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
||
Termostatı yeni değiştirmiş olman bozulmayacağı anlamına gelmez. Bence açıp açmadığını kontrol ettir. Artı servis suyu fazla koymuş (max) olabilir ki bu da bazen hararet sebebi olabiliyor. Havası alındı mı su konulduktan sonra ? Radyatör çatlak tıkayıcı anlattığın soruna yol açmaz zira çatlak çıkışına yapışır ve sertleşir. Son zamanlarda bir değişiklik yaptın mı bilmiyorum ama kalorifer girişi ile çıkışı gibi bir bağlantı hatası da sorun açabilir başına. Radyatörün soğuk oluşu aklıma direk termostat sorununu getiriyor.
|
|||
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|||
![]() |
|||
||
Balansa girdim 1 hafta önce ayarladılar ama inegöl de eczanem bnm.ve o kadar cok cukur varki sanırsınız engelli parkur cat kut devamlı cukurdasın buda balansı devamlı bozuyor.benım arac 180 fln kaldırmaz ama tahminim 2002 modeller o kadar cıkabilirmi? |
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
||
valla titreme yaptıgından dolayı hıc o kadar basmadım güvende hissettirmiyor araba insanı bnde basmadım hıc o kadar:D |
|||
307xt
|
|||
![]() |
|||
||
Neden cikmasin. Benim aracim 2003 model 307 SW ve o rakamlari gordum. |
|||
![]() |
|||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
||
benim araç 2002 model ben çok rahat görüyorum 180ni öyle çokta bir titreme hissetmedim
|
|||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |