![]() |
|
gazdan ayağını çekince gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
jack_jacky ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2012 Konum: çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jack_jacky
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 Saat 00:12 |
Arkadaşlar bi konu hakkında yardımınız almak istiyorum;
1.4 hdi 207 sahibiyim, araba boşta çalışırken gaza çok az basınca ya da gaza yüklenip çektikten sonra araçtan guuuv diye bi ses geliyor bu sesin kaynağı nedir? yardım ederseniz sevinirim... arkadaşlar internette araştırırken b, video buldum ses bunun gibi; http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150174941243580 Düzenleyen jack_jacky - 29 Nisan 2012 Saat 00:44 |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
turbodan geliyor olsa gerek ?
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
ozknckr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
turbo bozulmuş.. değişmesi lazım
|
|
Peugeot 307 1.6HDI Turbo Dizel(2006)
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
ozknckr ordan nasıl anladın turbonun değişmesi gerektiğini :) turboyla alakası yok. bendede var aynı ses.servise gittim. sonuç şu; egzosu motor bloğuna bağlayan yerdeki kelepçe yaylı bir kelepçe. bu kelepçe bozulmuş. orası gevşemiş.yenisiyle değişince sorun kalmıyor. bu yüzden ayagını gazdan her çekişinde o sesi yapıyor. o kelepçeyi değişince olay bitiyor.bu kadar basit.kafaya takacak bişey yok yani. Düzenleyen Özgür - 29 Nisan 2012 Saat 10:12 |
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
jack_jacky ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2012 Konum: çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jack_jacky
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar turbo bakımı yaklaşık 1 ay oldu,aracın çekişinde de bi sorun yok, bastınmı gitmicem demiyor, aracın sağ tarafından geliyor gibi ses, işin garibi daha cuma günü servisten çıktım V kayışı değişti dinamo bakımı falan yapıldı, daha sonra bu ses belirdi, Özgür bey siz eminseniz bu sesten, ben servise sizin dediklerinizi belirteyim,bide çok az gaz verince sürekli aynı sesi duyuyorum vuuv vuuv diye sizdeki durumda böylemiydi?
Düzenleyen jack_jacky - 29 Nisan 2012 Saat 12:41 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jack_jacky
Arkadaşlar sesi birkaç farklı ustaya ve en son kendi ustama dinlettim,söylenenler şu şekilde;
1.usta ; yeni değişen trigger den geliyor dedi gerginliği fazla ayarlanmış biraz kullan uzama yapacaktır ve ses kesilecektir dedi. yetkili servis: sesin yeni değişen triggerden geldiğini gerginin fazla yapıldığını ve biraz kullandıktan sonra sesin kesileceğini söyledi ve kafaya takılacak bi durumun olmadığını söyledi,istersen gevşetirim ama sorumluluk almam forma kullanıcı isteğiyle gevşetildi yazarım dedi. kayışı takan usta: sesin trigerden geldiğini söyledi ve üç ay kadar kulllan sonra tekrar bakalım dedi. açıklaması ise şu şekilde; gergi ayarını fabrikanın ölçüsüne göre yaptığını söyledi ve ardından:istersen gergi ayarını düşürürüm ama şimdi ben ayarı düşürücem ve zamanla kayışında esneyecek bu durumda da kayışta diş atlaması gerçekleşecek,bu durum sonucunda motorun zarar göreceğini söyledi. bende dokundurtmadım ve bu sesle yaklaşık 850 km yaptım ama ses azalmadı. sizin görüşleriniz ve deneyimleriniz nelerdir? sizce beklemelimiyim? gerçekten ses geçerse herhangibir sıkıntı kalmayacak mı ? yardımlarınızı bekliyorum... |
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
3 ustaya saygı duyuyorum ancak ses bana turbodan gelen ses gibi geldi bununda nedeni araba sıcakken park edildikten sonra dizel arabaların hemen susturulmasından kaynaklanır. Bozukta denemez turbo işlevini görür ama geç tepkileme yapar.
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jack_jacky
hocam bugün yaklaşık bi 250 km yol geldim benzinlikte durdum motoru durdurmadım,hareket etmeye başlayınca 1. viteste daha belirgin olmak üzere aynı ses geliyordu,birde hani 1. viteste giderken ayağını gazdan çekince araba söyle bi sallanır ya o zamanda ses kesik kesik geliyor gibi rolantide ise ses baya azalıyor sizce sorun turbıdamıdır?
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
valla dizel arabalarda genelde turbodan gelir o "vuuuuv" sesi, ama şimdi söylediklerinden gergi rulmanı da mı olabilir diye aklımdan geçmiyor değil. gerçi o sadece gazdan çekince değil sürekli yapması lazım ama? sen yinede "özgür" ün söylediği yere de bi baktır. her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım...
Düzenleyen ByHack - 03 Mayıs 2012 Saat 00:12 |
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jack_jacky
hocam dün denedim yine, araç boşta iken biraz gaza dokunduğumda ve yaklaşık 2000 devire doğru sabitlediğimde sesi belirgin şekilde duyabiliyorum yüksek devirde motor sesinden duyulmuyor, 3 usta da bişey olmayacağını söyledi ama insan kafaya takıyor.
|
|
![]() |
|
alcolique ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alcolique
Bende de aynı problem vardı baskı balata ile birlikte şanzuman yağınıda değiştirdim ses gitti. not: Video yu izleyemiyorum ama anlattığınız kadarıyla yorum yaptım bilginiz olsun... |
|
2004 Peugeot 307 XR 1.4 HDI İnci Beyazı
6000k Xenon |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |