Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 cruise control
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 cruise control

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 18192021>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 Saat 09:37
normal kardeşim benim araçta aynı 
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 Saat 10:43
Orjinalini yazan: mert_sy mert_sy Yazdı:

Evet satmama gerek kalmadı, ayrıca konyadakiler neden yapamamışlar tam anlayamdım ama sanırım Konyadaki usta 3. viteste denedi sanki. Tam hatırlamıyorum ama 4. viteste denemedi sanki. Şuan 4. viteste çalışıyor benim sabitleyici, 50 km hızın üzerinde. Ayrıca 2-3. viteste denemeye çalışınca Yol bilgisayarı ekranında "CRUISE CONTROLLER IMPOSSIBLE" diye ikaz veriyo. Yani hız veya Vites sınırını geçmediğimi ve sabitleyici devreye giremeyeceğini uyarıyo. 4. vitese geçince sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ama aklıma takılan bir şey var; 4. Vites 70 te gidiyorum mesela, On-Off düğmesini çevirince direkt sabitlemiyor "Cc -----" Yukarısındada "Off" yazıyor. Sonra "+" tuşuna basınca devreye giriyor bu normalmi?

Benimkinde de ayni. Acikcasi ben hic on/off butonu ile oynamiyorum, surekli on'da duruyor. Sabitlemek istedigimde +'ya basiyorum sabitleniyor. Sonrasinda hic off yapmiyorum Smile
Yukarı Dön
data123 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı data123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 Saat 11:02
Aynen bende de ayni sekilde calisiyor. Zaten CC nin calisma  sekli bu. Orada ki buyuk on  off olayi elime  deyip de yanlislikla devreye girmesin sehir icinde gibi konmus sanki. yoksa hic bir ihtiyac yok o ON OFF tusuna. arti eksi bir de tepe tusu var. ben her ucunu de siklikla kullaniyorum. arti eksi zaten devreye almak icin kullaniyorum. Tepe tusunuda bir  onceki sabitledigim hiza ugrasmada arabanin cikmasini istiyorsam kullaniyorum.
Ama su 4. ve 5. tus olayi kotu olmus. daha  once opel astrama taktirmistim CC yi. onda bu olay yoktu. araba 30 KM yi gorunce vites sorunu olmadan alabiliyordun CC ye. 

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: mert_sy mert_sy Yazdı:

Evet satmama gerek kalmadı, ayrıca konyadakiler neden yapamamışlar tam anlayamdım ama sanırım Konyadaki usta 3. viteste denedi sanki. Tam hatırlamıyorum ama 4. viteste denemedi sanki. Şuan 4. viteste çalışıyor benim sabitleyici, 50 km hızın üzerinde. Ayrıca 2-3. viteste denemeye çalışınca Yol bilgisayarı ekranında "CRUISE CONTROLLER IMPOSSIBLE" diye ikaz veriyo. Yani hız veya Vites sınırını geçmediğimi ve sabitleyici devreye giremeyeceğini uyarıyo. 4. vitese geçince sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ama aklıma takılan bir şey var; 4. Vites 70 te gidiyorum mesela, On-Off düğmesini çevirince direkt sabitlemiyor "Cc -----" Yukarısındada "Off" yazıyor. Sonra "+" tuşuna basınca devreye giriyor bu normalmi?

Benimkinde de ayni. Acikcasi ben hic on/off butonu ile oynamiyorum, surekli on'da duruyor. Sabitlemek istedigimde +'ya basiyorum sabitleniyor. Sonrasinda hic off yapmiyorum Smile
307 1,6 HDI Premium
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 Saat 11:14
Orjinalini yazan: data123 data123 Yazdı:

Aynen bende de ayni sekilde calisiyor. Zaten CC nin calisma  sekli bu. Orada ki buyuk on  off olayi elime  deyip de yanlislikla devreye girmesin sehir icinde gibi konmus sanki. yoksa hic bir ihtiyac yok o ON OFF tusuna. arti eksi bir de tepe tusu var. ben her ucunu de siklikla kullaniyorum. arti eksi zaten devreye almak icin kullaniyorum. Tepe tusunuda bir  onceki sabitledigim hiza ugrasmada arabanin cikmasini istiyorsam kullaniyorum.
Ama su 4. ve 5. tus olayi kotu olmus. daha  once opel astrama taktirmistim CC yi. onda bu olay yoktu. araba 30 KM yi gorunce vites sorunu olmadan alabiliyordun CC ye. 

30 km/h de devreye girmesi aslinda cokta mantikli degil. Cunku 30 km/h hiz ile diyelim ki 3. viteste gidiyorsaniz ne kadar sure daha gideceksiniz 3. vites. Vites degistirmek istediginizde ise debriyaja bastiginizda ise zaten otomatik olarak devre disi kalacak. O yuzden cokta gerekli degil bence.
Yalniz tepe tusuna bastiginizda eger o anki hiziniz 50 felan ise ve sabitlenen hiz ornegin 100 ise nasilda emiyor yakiti LOL
Yukarı Dön
data123 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı data123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 Saat 11:31
Eveet orada iyi emiyor yakiti, o durumlarda kullanmiyorum zaten. 20 25 km farklarda ve vites 5 de ise genelde kullaniyorum. Onumdeki trafik yavasliyor mesela o durumlarda yine tepeyle devreden cikartiyoru. sonrasinda birden onum acildiginda tekrar tepe tusuna basiyorum. fark yok olmadigi icin hizda sorunsuz ve konforlu oluyor.
Ben opeldeki 2. vitesdeki dusuk hizda CC yi su durumlarda kullaniyordum. Mesela sehir ici bir yokus var karsimda. aliyordum CC ye, sabit bir hizda o yokusu benim yapacagimdan cok daha az sarfiyatla cikiyordu. Bu tarz durumlarda kullaniyordum.

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: data123 data123 Yazdı:

30 km/h de devreye girmesi aslinda cokta mantikli degil. Cunku 30 km/h hiz ile diyelim ki 3. viteste gidiyorsaniz ne kadar sure daha gideceksiniz 3. vites. Vites degistirmek istediginizde ise debriyaja bastiginizda ise zaten otomatik olarak devre disi kalacak. O yuzden cokta gerekli degil bence.
Yalniz tepe tusuna bastiginizda eger o anki hiziniz 50 felan ise ve sabitlenen hiz ornegin 100 ise nasilda emiyor yakiti LOL
307 1,6 HDI Premium
Yukarı Dön
sinka251 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Mayıs - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sinka251 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 16:37
o boş soket bende debriyaja bağlı debiriajda da bir tane sviç var

Düzenleyen sinka251 - 09 Mayıs 2012 Saat 16:38
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 Saat 17:57
Orjinalini yazan: sinka251 sinka251 Yazdı:

o boş soket bende debriyaja bağlı debiriajda da bir tane sviç var

Debriyajda her halukarda zaten bir sensor oluyor. Ondan da ayri bir tane olmasi lazim ya da fren sensorunun 4 kablolu ve 4'unun de dolu olmasi lazim.
Yukarı Dön
alpeRS07 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alpeRS07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 Saat 12:49
Arkadaşlar paket şeklinde yol bilgisayarlı ve cruise controllü com2000 bulmakma birlikte bu maceraya bende atılmış bulunmaktayım yanlız planet 2000 den cc kodlama işini bi türlü yapamadık fren müşürüm 4 kablolu gaz pedalımda aynı şekilde,sıkıntımız ise cruise control şeçeneğinden tip b yapmaya çalışırken bizi tekrar tip a ya atması her ne kadar uğraştıysak bir türlü tip b ye getiremedik.
Sizce hangi yolu izlemeliyiz?,şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2014 Saat 23:31
merhaba, tekrar aranıza döndüm ve bu sefer cruise control çalıştırdım.
2006 model makyajlı kasa 307 sw 1.6 hdi 90 comfort araca kolu taktık, pp2000 den açtık oldu.

hem bsi beyninde, hem de motor beyninde seçeneklerden aktif edilmesi gerekiyor.
"müşteri seçenekleri" ya da "diğer" gibi menüleri iyice karıştırmak lazım, tamirci 5 dakka gezindi, zor gelince "senin araçta sanırım yok" dedi. sonra bilgisayarın başından çekildi. dedim ben bi bakayım. pp2000 menülerinde gezine gezine buldum. hem motor beyni hem de bsi beyninde "hız düzenleme" aktif hale getirildi. şuan hız sabitlemeyi kullanıyorum, çok rahat bişeymiş...
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
palet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı palet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 Saat 22:44
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

merhaba, tekrar aranıza döndüm ve bu sefer cruise control çalıştırdım.
2006 model makyajlı kasa 307 sw 1.6 hdi 90 comfort araca kolu taktık, pp2000 den açtık oldu.

hem bsi beyninde, hem de motor beyninde seçeneklerden aktif edilmesi gerekiyor.
"müşteri seçenekleri" ya da "diğer" gibi menüleri iyice karıştırmak lazım, tamirci 5 dakka gezindi, zor gelince "senin araçta sanırım yok" dedi. sonra bilgisayarın başından çekildi. dedim ben bi bakayım. pp2000 menülerinde gezine gezine buldum. hem motor beyni hem de bsi beyninde "hız düzenleme" aktif hale getirildi. şuan hız sabitlemeyi kullanıyorum, çok rahat bişeymiş...

sizin fren sensör kablosu 4 lü değil 2 liydi diye hatırlıyorum. cruise controlu çalıştırmak için diğer BSİ ye diğer 2 kablo yu çektiniz mi?

Düzenleyen palet - 03 Ağustos 2014 Saat 23:02
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 Saat 01:26
yok o bahsettiğiniz eski aracımdı, onu sattım.
makyajlı kasa 2006 aldım. fren pedalı 4 kablolu. cruise control kolunu takıp pp2000 den kodlamak dışında sıkıntı olmadı. sabitlenen hız görünüyor.
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
artes34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı artes34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 14:40
Arkadaşlar aracımın fren pedalında 4 kablo var olurmu benim aracada cruise control
Peugeot 308 1.6 VTI Envy 2011 Model Benzin Beyaz
Peugeot 206 X-design 2005 Model Gri 1.4 Benzin
Peugeot 206 XT 2003 Model Gümüş Gri 1.6 Benzin (İlk Göz Ağrım)
Yukarı Dön
mgulcan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mgulcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 Saat 20:26
Orjinalini yazan: artes34 artes34 Yazdı:

Arkadaşlar aracımın fren pedalında 4 kablo var olurmu benim aracada cruise control

Aracına olmaması çok düşük bir ihtimal beyin bosch sa %90 olur sana yardımcı olabilirim kolu yazılımı v.s tek seferde yalnız 1 ay kadar beklemen gerekir.
2005 206 HDI X-Design
Yukarı Dön
artes34 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı artes34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 Saat 12:01
Orjinalini yazan: mgulcan mgulcan Yazdı:

Orjinalini yazan: artes34 artes34 Yazdı:

Aracına olmaması çok düşük bir ihtimal beyin bosch sa %90 olur sana yardımcı olabilirim kolu yazılımı v.s tek seferde yalnız 1 ay kadar beklemen gerekir.
 Çok teşekkür ederim. Beklerim sorun olmaz.
Peugeot 308 1.6 VTI Envy 2011 Model Benzin Beyaz
Peugeot 206 X-design 2005 Model Gri 1.4 Benzin
Peugeot 206 XT 2003 Model Gümüş Gri 1.6 Benzin (İlk Göz Ağrım)
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 Saat 22:31
307ler kac model saseler ozelden gelsin yardimci olalim :)
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
KIZILASLAN Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KIZILASLAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 Saat 23:09
bende müşür 2 kabloluydu ama boşta duran 2. bi soket ve boş müşür yeri vardı kolu taktım müşürüde taktım yarın aktif edecem inşallah bi aksilik çıkmaz
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KIZILASLAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 Saat 16:32
Bugün pp2000 le bağlandık aracı 207 olarak seçtik motor beyninde cruis contola evet seçtik bsi beyninde hız regülatörü var limitörü yok olarak seçtik kaydettik ama denedim çalışmadı neden acaba fren pedalına taktığım müşürüde kontrol ettim ondada bi sıkıntı yok
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 Saat 16:43
Partnerden dene birde abi
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KIZILASLAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 Saat 18:12
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Partnerden dene birde abi
ali kardeş bana özelden numaranı versende seni arasam olurma pp2000 i açtığımda çünkü yapacak arkadaş daha önce hiç hız sabitleme aktif etmemiş pek bilgisi yok sen yönlerdirirsin onu ?
Yukarı Dön
endeksor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı endeksor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2021 Saat 22:15
Selamlar 2004 model 1.4 hdi xr araca hız sabitleyici montajı yapmak istiyorum ancak bir sorun var fren müşürüm de 2 kablo var cc için gerekli diğer kabloları hangi istasyonlara bağlamam gerektiği hakkında bilgiye ihtiyacım var Kendim makina elektrik elektronik bakım işi yapıyorum lehim leme tesisatı çekme ve izolasyon konularında sorun yaşamam konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 18192021>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26349 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 207 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37007 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296746 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 86 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94111 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 867 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6243 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 315 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3617 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49368 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 601 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 91 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1883 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1054 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English