Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Digital Klima
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Digital Klima

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alcolique Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alcolique Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Digital Klima
    Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 18:29

Herkese iyi akşamlar , 

1 Hafta önce 95000 de 2004 307 1.4 HDI araç aldım. Bundan önce Cordoba vardı Peugeot a geçince konfor çok memnun etti beni ama motor pek canlı gelmedi tabi Cordobadan sonra.

Sormak istediğim sorularım var cevap verirseniz memnun olurum , 

1-Araçta yol bilgisayarı yok ama 3 satır ekran var forumda okuduklarım kadarıyla silecek kolunun com2000 le değişmesi ve bilgisayardan aktif edilmesi yeterli oluyormuş doğru anlamış mıyım?

2- Benim araçta analog klima var ve hiç hoşuma gitmiyor bunu digital ile değiştirmek mümkün müdür? Bana kaça patlar ? (En önemlisi bu=) )

3- Chip Tuning yaptırmayı planlıyorum forumda pek bir bilgi bulamadım ama genelde 85hp civarına çıkacağı söyleniyor doğru mudur?

Şimdiden çok teşekkürler...

Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 20:12
hiç uğraşma dostum 307 lerde 1.6 motor 90 bg olan var istediğin tüm özellikler var. 1.4 motor cansızdır. kabul hemen dediğimden al dijital klima abs felan ne ararsan var motor performansı da mükemmel
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 20:14
1. Dogru anlamissiniz Smile
2. Olmaz.
3. Forumun bu konu hakkinda sponsoru var. Isterseniz arayip bilgi alabilirsiniz.
Bildigim kadari ile araciniz 68hp olandan. Saniyorum 20hp kadar verim alabilirsiniz chiptuning ile. Ancak en guzel bilgiyi kendileri verir:

Iletisim bilgileri:

ECU TUNED
Chip Uygulamaları
Dizel & Benzin
0538 318 35 84
0216 565 97 08

www.ecutuned.com
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alcolique Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 21:45
1.6 110 ya da 90 beygir aradım 1 ay kadar ama malesef bütçeme uygun bir araç bulamadım bu sebepten eldekiyle yetineceğiz=)

En azından 85-90 civarı bir beygir alırsam çok daha canlı olacaktır.

Birde bu araçlarda Turbo Lag sorunu var mıdır? Sanki gaza tam olarak bastığım zaman bir süre sonra algılıyor gibi geliyor. Psikolojikte olabilir=)

Teşekkürler
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 21:57
turbo lag dediğin oldu benim kullandığım fiat multijetlerde vardı. turbo sanki bir kaç sn sonra tepki veriyordu. buda sanırım motor cc sinin düşüklüğünden kaynaklanıyordu. renolarda anında gaza dokunduğun anda devir saati yükselirdi. multijetlerde gecikmeli olurdu .tabi dizellerde geçerli
Yukarı Dön
individual Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı individual Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 22:31
Dijital klima olayı baya maliyet ister.
Sadece klima panelini değiştirmek yetmiyor.

Öncelikle iki klimanın çalışma yapıları farklı.
Manuel klima sadece üfleme sıcaklığını kontrol eder.
Otomatik klima üfleme sıcaklığını kontrol edebildiği gibi dönüş sıcaklığını da kontrol edebilir.

Ayrıca manuel klimada hava yönünü ve hava hızını parmak kuvveti ile yaparsınız.
Bir düğmeyi çevirir ya da bir kolu çeker-itersiniz.
Otomatik klimada ise düğmeye basarsınız.Hava yönünü motorlu klepelerle ayarlar , hava sıcaklığını elektrovanalarla dengelersiniz. 

Otomatik klima dönüş havasını kontrol de edebildiğinden aracın belli bölgelerinde sensörler bulunur.
Manuel klimada bulunmaz.

Bu ürünleri bulduğunuzu düşünün , birde bunların kablolaması vs.. derken maliyet aşırı derecede yükselecektir.
Yukarı Dön
pt206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pt206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 00:26
Orjinalini yazan: alcolique alcolique Yazdı:

Birde bu araçlarda Turbo Lag sorunu var mıdır? Sanki gaza tam olarak bastığım zaman bir süre sonra algılıyor gibi geliyor. Psikolojikte olabilir=)

Teşekkürler

benm araçta bahsettiğiniz durum var.gaza tam yüklendiğimde anında tepki vermiyor bir kaç saniye sonra araba birden açılmaya başlıyor.

2005 206 1.4 HDİ XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alcolique Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 09:33

Teşekkürler İndividual artık parmak gücüyle idare edeceğiz=)

Aracı ctesi Görala götüreceğim arkadaşım var orda kendi arabası gibi yapıcak. Filtreler yağ vs değişecek birdahaki ayada maaş almamla beraber Triger ve Baskı balatayı değiştireceğim.

Bugün yağ değiştirirlerken Bor Power koymayı planlıyorum araç 97000 de bir problem yaşar mıyım?

Araç şu haliyle 50 lira mazotla 250km gitti.Cordobadan sonra iyi gibi geldi bana.

Turbo lag olayıda chip tuning ile giderilebilir diye düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim. Hertürlü görüşe açığım.

Yukarı Dön
mbuyukavci Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mbuyukavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 09:45
Merhaba
Oncelikle hayirli olsun bende ayni araci kullaniyorum sorularina soyle cevap vereyim.
1. Silecek kolu yani com2000 i tek bulman imkansiz gibi jisey en aylardir ariyorum daha bulamadim komple satiliyor.
2.individual kardesim yeterince anlatmis.
3. Bor power bende koyacaktim usta hic gerek yok bosa yaparsin dedi. (tabi ben hala emin degilim)
Aracin uygun yakmis zaten sehir icinde yakacagi ortalama deger bu uzun yolda daha dusuyor sen dusun gerisini. Ben cok asiri kullanmadigim icin arabami en son bi fulledim depoyu ama ne zamandi onu bile hatirlamiyorum :)
yeni pug cu :))
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alcolique Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 Saat 10:53

Teşekkürler cevaplar için , 

Evet çok güzel yakıyor hoşuma gitti.

Bor Power koydurtucam heralde gelişmeleri sizinlede paylaşırım.

Saygılar...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 144 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6417 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 174 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 456 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 368 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107555 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3241 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9899 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8972 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1178 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1684 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55620 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1433 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2644 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2833 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English