![]() |
|
İlk kazamızı yaptık. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
nurullah48 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: MUĞLA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurullah48
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 Saat 21:36 |
||
kusura bakmayın büyük harf aktif iken yazmışım.
|
|||
![]() |
|||
nurullah48 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: MUĞLA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurullah48
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
GEÇMİŞ OLSUN
|
|||
![]() |
|||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Biraz anlam karmaşasından doğan yanlış anlaşılmalar var.
Bir kere 2 araç ve üzeri sayıda araç karışan kazalarda kendi aranızda tutanak tutmak yerine polis nezaretinde tutmakta fayda var, Tramer'in yanlış yorumlamalarını engellemek adına.. Acentenizin dediği iki araç var 22.500x2 demesi çok ilginç bende ilk defa duydum böyle birşeyi.. Ancak %100 kusurlu aracın trafik sigortası hasar verilen araçların hasarlarını öderken ön-arka ayrımı yapmaz.Rakamlar konuşur.Kaza başına 22.500. Şimdi sizin kazanızda hasarlı olan en öndeki ve sizin aracınızdaki hasar bedeli 22.500'ü geçmiyorsa, hiçbir sıkıntı yaşamadan aracınız onarım bedelini size arkadan çarpan aracın trafik sigortası öder.Zaten kusurlu kendisi olduğu için kendi aracındaki hasarı ise varsa kendi kaskosu yoksa kendi cebinden yaptırır. Lakin Feline arkadaşın altını çizerek söylediği "ödemez" deyimi ancak hasarlı 2 araçtaki onarım bedeli 22.500'ü aştığında geçerli. Bende başımdan geçen ve bildiğim kadarını paylaşıyorum.. |
|||
![]() |
|||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
||
...
|
|||
![]() |
|||
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
||
gecmis olsun allah daha buyunu vermesin
|
|||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
takip ediyorum konuda benim de kafam karıştı.. biraz araştırdım şöyle bir açıklama bulabildim.. sayın feline gibi o mübarek insanla tanışmak lazım...
![]() Zorunlu Trafik Sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta çeşididir. Trafiğe çıkan araçlar değişik kazalara yol açarak, can kaybına veya maddi hasara yol açabilirler. Zorunlu Trafik Sigortası araçların karıştıkları kazalarda karşı tarafa verdikleri zararı aracın kusuru nisbetinde ve belirli bir orana kadar karşılamaktadır. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar.
Zorunlu trafik sigortası olmayan (veya süresi sona ermiş) araçlar görüldükleri yerde bağlanır (trafiğe çıkması engellenir). Her araç sahibi, zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve sigorta süresi sona ermeden uzatmakla yükümlüdür. Zorunlu trafik sigortalarında ödenilen primle orantılı olarak üst limitler mevcuttur. Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın zararını bu üst limitler kadarıyla karşılar, eğer zarar bu limitleri aşıyorsa, aşan miktar için araç sahibinin hukuki sorumluluğu devam eder. Zorunlu trafik sigortasındaki bu limitler zararın çeşidine göre değişir. Örneğin can kaybı olması durumunda ölenin yakınlarına verilecek miktar, yaralanma olması durumunda hastahane giderlerine ödenecek miktardan ve bunlar da sadece maddi hasar olması durumunda bu hasarın giderilmesi için ödenecek miktardan farklıdır. Bu rakamlar her sene değişmekte ve primler de buna göre tekrar belirlenmektedir. Kasko sigortası ise, araç sahibinin kendi aracını ve kendi aracı içindekilerin zararlarını teminat altına aldığı bir sigorta çeşididir. Pekçok kasko sigortası bunlara ek olarak sizin aracınızın karşı araca ve onların içindekilere verdiği hasarları da karşılıyor olabilir ancak prensip olarak kasko sigortasında amaç karşıdakinin zararını karşılamak değil, kendi zararınızı karşılamaktır. Kasko sigortasının şartları, teminatları, primleri ve koruduğu menfaatler sigorta poliçesi ile belirlenir ve her sigorta şirketinde değişik olabilir. Örneğin bir sigorta şirketi kasko ile sizi sadece aracın karıştığı trafik kazalarına karşı korurken, başka bir şirket hırsızlığa karşı da koruyabilir. Aracınızın hangi durumlarda korunduğunu bilmek için kasko poliçesi dikkatle okunmalıdır. |
|||
![]() |
|||
||
Dediğim gibi feline arkadaşım benim yorumum yok.Adam ne söylediyse aynısını yazdım.Tutanakları dediğin gibi tutmuştuk.Herkeste birer nüsha vardı.
|
|||
![]() |
|||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
||
ayrıca ben şimdi bulamadım bulunca sana gönderirim kanunda yazan maddeyi nasıl değiştireck senin sigortacın merakla bekliyorum adam 45.000tl ye kadar ödetti ya trafik sigortasına helal olsun ![]() Düzenleyen feline - 23 Mart 2012 Saat 17:23 |
|||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|||
![]() |
|||
||
aynen öyle dostum adamın kaskosu olmasaydı cebinden ödeyecekti hemde uğraşacaktı para gelsin trafikten falan filan ayrıca değişen parçaları trafik sigortası orjinal parça ile değiştirmez oda sıkıntı yan sanayi parçalar takıyorlar yada en iyi ihtimal ambalajsız orjnal diyorlar ama inanmıyorum ben
neyse sana bişey olmasında gerisi mühim değil
allah kimseye kaza falan vermesin.yanlız benimde hiç hoşuma gitmeyen durumda trafik polislerinin artık tutanak tutmaması cahil adamla tutanakta tutamıyorsun ben suçsuzum falan diyor anlat anlatabilrisen artı anlaşamadığında bi bakmışsın polis taraflara ceza kesmiş
sevmedim bu uygulamayı ben inşallah kimse kaza yapmaz.Allah korur hepimizin canını malını
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Feline arkadaşım senin için aradım sordum şimdi.Yine bana söylenen şeyi aktarıyorum içinde benim yorumum yok.
" Senin araç durur vaziyette o yüzden arkadan çarpan araba kusurlu %100 kusurlu çıkmış. Eğer sen de hareket halinde olsaydın senni aracın arkasını yaparlardı önünü kendin yaptırırdın ama durur haldesin.Bu olayı park halinde olduğun esnada gelip sana çarpmaları gibi düşün.Böyle bi durumda aracın önü-arkası-sağı-solu farketmez.Nerede hasar varsa orayı yapmak zorundalar.Gelelim kasko olayına.2012-2013 araç teminat bedeli 22.500 tl.sizin kazada 3 araba olduğu için yani önde iki araç olduğu için teminat 45000 tl ye çıkıyor.En arkadaki aracın sigortası 45 bin tl ye kadar olan masrafların hepsini ( en öndeki ve ortadaki araç hasarları) ödemek zorunda.Ama sigorta en arkadaki aracın hasarını ödemez.Varsa kasko öder yoksa ruhsat sahibi öder." |
|||
![]() |
|||
||
Yani adamın kaskosu olmasaydı benim aracın ön tarafını cebinden ödeyecekti.
Karışık durumlar çok fazla ya bu tramerin işlerinde.Mesela adam anayoldan gidiyor kavşak benzeri bi yerden sağdan gelenle çarpışıyor.Suçlu çıkıyor.Nedeni ise sağdan gelen her zaman haklıdır.Çok garip,hatta bazılarını akıl almıyor. Neyse önemli olan bizde bişey yok.Allah beterinden saklasın cümlemizi. |
|||
![]() |
|||
||
dostum bak şimdi o sorduğun adam sana senin arabanın önündeki hasarı kimin ödeyeceği hakkında ne söyledi..........
senin arabanın önündeki hasarı ,sana arkadan vuran adamın trafik sigortası ödeeee meeeezz adamın kaskosu varsa o senin ön tarafının hasarını öder.adamın hasarsızlığı bozulur yada cebinden öder.ama bak bunu bastırarak söylüyorum senin kazanda senin arabanın önündeki hasarı trafik sigortası ödemez .istediğin kadar haklı ol.trafik sigortası senin ön tarındaki hasarı ödemezzzzzzz abi öderse banada haber ver lütfen bende mahkemeye vereceğim 3-4 tane sigorta şirketi var ozaman Düzenleyen feline - 23 Mart 2012 Saat 17:03 |
|||
|||
![]() |
|||
||
Arkadaşlar bu başlığı açma sebebim daha da geneli bu forumda bulunma sebebim,sebebimiz bilgileri paylaşmak ,bilmediğimizi öğrenmek her konuda.
Yolda giderken araban aniden dursa veya bi hata verse nereye bakacağını bilmek,sanayide insafsız ustaların eline düşmekten kurtulmak belki de bu forumda olma sebebimiz. Bu başlıkta da benzer kazalar birimizin başına gelirse sonucu ne olur bunu tecrübe etmiş olandan öğrenmek istedim.Feline arkadaşımız benim kazaya benzer bir kaza yapmış ,sonuçta kasko öder ama sigorta ödemez diyor.Şimdi burda bir karışıklık var.Bana söylenen şeyin aynısnı aktarıyorum " En arkadaki çarpan araç %100 kusurlu.Bu aracın kendinde olan hasarlar varsa kasko tarafından yoksa ruhsat sahibi tarafından karşılanır.Ancak öndeki çarptığı araçların masraflarını 22.500 tl ye varan tutarını trfaik sigortası öder."Ne eksik ne fazla arkadaşlar aynen bunu söylediler bana. |
|||
![]() |
|||
||
dostum benim söylediklerim kasko için değil .trafik sigortası için, ben kasko için demiyorum kasko her durumda hasarını karşılar zaten .benim bahsettiğim şey trafik sigortasıdır.arkadan çarpanın kaskosu varsa o öder yoksa trafik ödemez öndeki hasarını,çarpan adam cebinden öder budur varsa başka itirazın söyle onuda bildiğim kadarıyla cevaplayayım Düzenleyen feline - 23 Mart 2012 Saat 14:39 |
|||
|||
![]() |
|||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
||
geçmiş olsun
|
|||
![]() |
|||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
||
Hangi kurallar bu ? %100 kusurun başkasına verildiği bir kazada,suçlu araç kasko şirketinin arka hasarını öderim ön hasarını ödemem deme gibi bir hakkı yok, demezde zaten.. Sizin başınıza gelen olayda farklı bir durum vardı galiba,kusur eşit paylaştırılmış olabilir. Fakat bu kazada arkadaşın aracının tüm masrafını arkadan çarpan aracın kaskosu öder.. Geçmiş olsun, sizde birşey olmaması sevindirici, en büyüğü bu olur inşallah.. Düzenleyen EminÖNAL - 23 Mart 2012 Saat 02:31 |
|||
A3
|
|||
![]() |
|||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
||
geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun
|
|||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|||
![]() |
|||
furkan111 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2012 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 288 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan111
||
büyük geçmiş olsun allah beterinden korusun
|
|||
![]() |
|||
||
Bugün trafik sigortası yaptırdığım yeri aradım.İnternetten baktılar,tutanak sorgulama yaptılar.En arkadaki ara. %100 kusurlu çıkmış.Bende veya öndekinde kusur yok.Ne olacak bundan sonra dedim.Aracı yaptırmaya başlayın dedi. Araç yapıldıktan sonra eğer kusurlu tarafın sigorta şirketiyle benim aracın yapıldığı yer arasında anlaşma varsa ikisi aralarında halldecekmiş.Yoksa sigorta şirketi fatura tutarını şahsıma ödeyecekmiş.Üstüne basa basa sordum benden para talep edecekler mi diye.Hayır size kusur yazılmamış en arkadaki aracın sigortası karşılayacak masrafı dedi telefondaki arkadaş.
|
|||
![]() |
|||
silentsorrow ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silentsorrow
||
Onla geçmiş olsun kardeş.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |