|
Çakma Xenon'a trafik yasağı! |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
ufuk_usta
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ufuk_usta
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
yasak sadece orjinal olmayanlar için. fabrika çıkışı zenon olanlarda bir sıkıntı yok çünkü farkların açı ayarları var.
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birde bu trafik polislerinin led aydınlatmalı tepe ışıklarına bir çözüm bulsalar...
Geçen gün bir mavi bir kırmızı, bir mavi bir kırmızı yan yana kör oldum sandım.... Mercekli led bide bunlar lazer gibi deldi geçti E-5 Trafiğinde dur kalk dur kalk...
|
|
toprak
2. Vites 27 - Şubat - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çakma x-zenon demiyelim. merceksiz x-zenon kullanıcısı diyelim. 100 milyarlık bi çok araç 90 tl'lik zenon kullanıyor. bunlar neden gözü rahatsız etmiyor. çünki merceklidir. ben kendi aracımın orjinal farına 90 tl'lik zenon taktırdım ben bile rahatsız oldum. angel far aldım mercekli. görüntü muazzam ötesi. yaniiii keramet zenon'da değil MERCEKTE
|
|
FGRDFG FSDGDSFG DSG
|
|
ismailakgun
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2012 Konum: MANİS Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailakgun
|
Merhaba ben aranıza yeni katıldım ve forumda gezerken bu topiği gördüm. Hergün Manisa-İzmir arasında gidip geliyorum. Bazen gece dönerken kör olacağımı düşünüyorum. O kadar çok ayarsız ve çakma xenonlu araba varki...Karşıdan gelen ayrı arkadan gelen ayrı...Çok yerinde bir karar olmuş.
|
|
307 LOOK 1.6 HDI 110 Hp ŞEYTAN KIRMIZISI
|
|
ömer_tarsus
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
|
Bugün farlarda xenon dan dolayı ağır kusurlu muayeneden kaldım
|
|
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mercekli mi farlariniz? Yukseklik ayari olmadigindan mi kaldiniz? |
|
ömer_tarsus
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
|
En ucuz olanlardan, 1 sene önce farın bir ampülü bozulmuştu, elektrikçi arkadaşıma gittim normal ampülün çiftine 50 tl verme sana xenonu 80 e takayım dedi bende taktırdım ama böyle olacağını bilmiyordum.
|
|
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
|
HUN
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Xenon denilen sistem ki 2 balast 2 ampul den oluşuyor bunun çinide japonuda orjinalide çakmasıda 6000 k veya 8000 k vb .vb hepsi aynı işe yarıyor.Araca mercek takıp bu kelvincikli ışıkları yere indirmezsek ışık normal ışığa göre daha yaygın ve rahatsız edici. Fakaaat araçta mercek var Xenon var , gir muayneye geçeme , araçta film var geçeme araçta egsoz var geçeme ..... İyi güzel hoş tamam lafımız yok e bu mallar nerdeyse sokakta tezgahlarda satılırken nerde bu abilerimiz niye hep şemsiye ..... girdikten sonra açmaya çalışıyolar ya.Sattırmayın kardeşim , senelerce cam filmi sektöründen millet ekmek yedi şimdi film kaplayanlara yazı gönderiyorlar kaplamayın cezası var, kaplatanlara kaplatmayın arabanızı men ederiz.Mercedesli bilmemne amca aracı full perde Bmw li bilmem ne abi aracı full xenon. Eee mesela tofaşlı kardeşlerimizin başı kel mi adam merceğide koyar perdeyi de yapar filmide kaplar.Sonra yaz gelir bir kocabaşın dikkatini çeker bi furya polisler alarma geçer 1 ay 2 ay göz açtırmazlar sonra gene gevşer piyasa gene devam aynı işlere. Saçmaaaa çok saçmaaaaa.
|
|
HUN
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
HUN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben yamaha ybr 125 motosikletimin farına mercedes araçtan çıkma d2s mercek ve ampul taktım daha işlevseli varsa gelsin diyeceğim ama sonuçta muayneden geçemeyecek.Herşey trafikte polisle karşı karşıya gelmek için sanki.Kırmızıda geçene bakmaz , dur der senin camın filmli , sen çevirmede kapatıp kaçmazsın seni alır aracında bilmemne var şu memelekette insan hiç bir istediğini yapamıyor yavv.
|
|
gorkemteke
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı gorkemteke
|
peki bu angel lar yasak mı serbesti mi
|
|
2004 307 Hdi XR
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Muayeneden gecen de var gecemeyende. Genellikle angelda problem olmuyor ama bu son yonetmelikle birlikte biraz problem cikartacaklar gibi duruyor. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şu far yükselik ayarı denilen şey nedir.Benim araçta direksiyonun solundaki farı aşağı yukarı oynattığım şey far yükseklik ayarı değil mi?Ben şimdi xenon taksam ve işte yüksekliğini ayarlayabiliyorum desem olmuyor mu?
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Angel farlarin uzerinde yukseklik ayar motoru bulunmuyor. Dolayisiyla aracinizdaki o yukseklik ayari mekanizmasi angel ile calismayacaktir. Bazi angel farlara bu motor eklenebiliyor. Bu kanun ciktigina gore herhalde o yukseklik mekanizmasinin calisip calismadigini kontrol ediyorlardir muayenede. |
|
lyna
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki bu yükseklik mekanizması sonradan eklenemiyormu ?Önce bi 206 cc alıp sonar angel far düşünüyorum mercekli xenonlu bu mekanizmayı orjinal fardan sökerek ekleyemezmiyiz ?
|
|
kiracoglu
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
|
Çakmasını orjinalini bilmem ama ben hepsine karşıyım araca görüntü kazadırıyor belki ama karşı tarafı kör ediyor arkadaş.
xenon un hepsi gece uzun yolda insanı kör ediyor. Bir de o merceksiz kullananlar yok mu onlar öldürüyor beni! Karşıdan geldiği zaman sadece iki tane beyaz bir ışık topu yaklısıyor sanki, araba yok sadece ışık gözüküyo artık kamyonmu taksimi tırmı tahmin edemiyosun onu da geçtim yolu göremiyosun! Böyle bir karar almaları güzel bir şey olmus, cok iyi olmuş ama bence bu çözüm değil. Çünkü muayene gitmeden once takıyor 5 tl ye iki ampiül geçiyor, sonra yine aynı. bence daha çözücü bir şey yapmaları gerekiyo. Bu ayar dedikleri de farın alçaltıp yukseltilmesi sanırım. Çünkü başka bi ayar yok ki farın aydınlıgını azaltıp çoğaltacak gibi. bir çok lux aracların da bile birebir kuralına uygun orjinal olduğunu sanmıyorm.
|
|
2006 307 1.6HDİ KARABASAN
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |