![]() |
|
acill 206 cevap |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aykut1224 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykut1224
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 12:36 |
arkadaslar yol bilgisaru için silecek koluna işlem yapıyodum.ama kolu çıkarayım derken arka silecek kolunun filmi yerinden çıktı geldi.onu nasıl takabilirim yardımmm.muhafazayı falan söktüm ama içindeki plastiği ayıramıyorum?
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam biraz detaylı bir yıkım yapmışsınız. Nasıl bir kuvvet uyguladınızki oraya ?
Ben de denemek için o filmli kısmı söktüm ama nazikçe çekince bir sorun olmadı. 307lerdeki sistemden farklı olduğunu görünce geri hemen oturttum. Eğer film sileceğin kökünden çıktıysa com2000i sökmeye kadar yolu var. Umarım çıkmıştır eğer koptuysa işiniz baya bir zor. |
|
![]() |
|
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
aynı sorunu bende yaşadım.Burayada yazdım ancak bende henüz bir cevap alamadım.
bi kaç gün sonra elektrikci bir arkadaşa götüreceğim.Eğer orda soruna bir çare bulabilirsek detaylı bir şekilde burada anlatmaya çalışırım. eğer bu konu hakkında bilgi sahibi olan olupta buraya yazarsa kendi imkanlarımız ile yapabilsek daha iyi olurdu
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
foto ile konuyu şenlendirsenizde yardımcı olmaya çalışsak . 6-7 çeşit com2000 var her biri farklı detaylı foto varsa yardımcı olmaya çalışalım.
|
|
![]() |
|
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
elimde şu an fotosu yok ama yarın ilk işim eklemek olacak.
Kapağı çıkardığımız zaman dışarı doğru fazlaca çekmişiz :) böyle oluncada arka sileceğe komut gönderen elektrik devresine takılan entegre yol filmi yerinden çıktı geldi. zaten ince bişey bu plastik devre yol bulunan film şeridi gibi bir şey
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Goruntu sunun gibi mi?
![]() |
|
![]() |
|
evet hocam aynen böyle :)
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() Geriye takma islemi biraz ince iscilik istiyor. Yaparken airbag'e zarar verme olasiliginiz var. Eger ingilizceniz var ise su topigi bastan sona bir okuyun derim. Eger yok ise ben anlatirim nasil yapacaginizi. Tabi yapmayacaksaniz bosuna ugrasmayalim ![]() http://tinyurl.com/72tl9vf Düzenleyen koliva - 18 Mart 2012 Saat 20:55 |
|
![]() |
|
malesef yabancı dilim yok :(
google çeviride çok yardımcı olmuyor. ben kolu direksiyona bağlı olan yerden çıkarmayı ve kolun içini açıp devreyi içine takabilirim diye düşünüyorum. işin açıkcası arka silecek olduğu için çok ta önemli değil diye düşünsemde genede yapmayı düşünüyorum. baktım aracın başka yerlerine zarar verecek bir durum olacak hemen bırakırım. Çıkma yada orjinal başka bir kolu takar geçerim. sayın koliva adınızı bilmediğimden rumuzununzla hitap ediyorum kusura bakmayın lütfen. aracımla ilgili asıl benim kafama takılan başka birşey var. gösterge panelimdeki uyarı ışıklarının hepsinin yanıp yanmadığını bilemiyorum.Bunu kontrol edebilmemin bir yolu varmı acaba.Uyarı ışıklarının altındaki lambalar işlevini kaybettiyse herhangi bir uyarı lambası yanmayacağı için araca istemeyerek zarar verirmiyim onu bilemiyorum. mesela emniyet kemeri takılı değil ikaz lambasının yandığını hiç görmedim.Benden önceki sahibinin bunu iptal ettirmiş olma ihtimali varmıdır acaba? vereceğiniz ve daha öncede vermiş olduğunuz cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.. |
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
Estagfirullah kusur ne demek. O seridi yerine takabilmeniz icin oncelikle aku kutup baslarini kuralina gore sokmelisiniz ve bir muddet beklemelisiniz. Daha sonra airbagin oldugu ve peugeot ambleminin oldugu kismi cikarmalisiniz. Bu noktadan sonra isler basliyor. Bu kisim ciktiktan sonra airbag soketlerini cekerek cikarmaniz gerekiyor. Bu cikarma isleminden sonra direksiyonu katiyen dondurmemelisiniz. Eger dondururseniz airbag soketlerini yerine tekrar taktiginizda ve direksiyonu dondurdugunuzde o baglanti kablolari kendi etrafinda donerek kopacaktir ve airbag ikaz lambaniz yanacaktir ki cozumu komple orayi degistirmekten gecer. Sonra direksiyonu sokeceksiniz. Daha sonra ise com2000'i cikartacaksiniz. Bundan sonra ise com2000'i acmaniz gerekiyor. Duz tornavida ile ayaklari dikkatlice kaldirarak bu islemi yapabilirsiniz. Dikkat edin ayaklari kirmamaya bakin ama kirsanizda cok buyuk problem degil. Sonra seridi yerine takacaksiniz ve aynen geriye toplayacaksiniz. Aku kutup baslarini takarken kuralina uygun takmayida unutmayin. Uyari isiklarinin lambalarinin bozulmasi cok cok zor bozulurlar. Tabii ki sizden onceki kullanici ekrani sokturup lambayi yerinden cikarttirmissa orasi farkli tabii ki. Bunu ogrenmenin en guzel yolu aracinizi PP2000'e baglatmak ve emniyet kemeri ikazi ile ilgili test yaptirmaktir. Bu testi ben hic gormedim simdiye kadar ama butun sensorler, cihazlar icin test var, onun icin de mutlaka vardir diye dusunuyorum. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
hocam sanırım bunu yapabilirim, elim azda olsa böyle işlere yatkındır.
bu linkte direksiyon simidinin sökülmesi işlemi var. resimin birinde dişlilere kırmızı kalem ile referans işareti koyulmuş, yanlış anlamadıysam direksiyonu döndürmemelisin dediğin şeyle ilgili. tekrar teşekkür ederim hocam.. aklımda diğer bir proje var.En yakın zamanda bunu uygulamaya koyup fotoğraflarını çekip siteye koymayı düşünüyorum. projemde şu; kapı eşiklerinde bulunan krom 206 yazılarının olduğu yerdeki 206 yazısının içini boşaltmak ve altına kırmızı pleksi madde koyacağım ve onunda altına kapıyı açtığımız zaman yanmasını sağlayacak lamba koyacağım. güzel bir görüntü olacağı düşüncesindeyim.
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
linki üstteki mesajda vermeyi unuttuğum için bu mesajı tekrar yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın.
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
Senol, cok guzel fikir. Benim bu sekil uygulamalarda sevmedigim olay alttaki isiklarin tek tek gorulmesi ya da duzgun bir 206 isiklandirmasina sahip olamaman. Bir sekilde 206 yazisindaki isigin her tarafinin ayni duzeyde isiklandirilmasini saglayabilirsen cok guzel olur. Nasil yapabilirsin ya da boyle birsey mumkun mudur bunu arastirabiliriz.
Kolun tamiri icin ise, eger yaparken fotograflar cekip forumda "nasil yapilir" konusu altinda bunu paylasabilirsin. Cok guzel ve faydali olur. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
aykut1224 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykut1224
![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle cevaplarınız için tesekkürler.bu işe kalkısacam.ama iki sey beni korkuttu.birincisi aküyü sökmek.çünkü akü sökülünce bildiğim kadarıyla teyp ötmeye baslıcak.ikincisi direksiyon simidini tutan vidanın alyanı değişik onu bulmak biraz zor.şenol kardes eger yaparsan beni aydınlatırsan sevinirim.
|
|
![]() |
|
Araciniz nedir? Imza bolgenize arac bilgilerinizi yazarak bu soruyla ilerde bir daha karsilasmamis olursunuz ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykut1224
![]() ![]() ![]() ![]() |
yazdım kardes.
|
|
206 1.4 hdi desire.2004 model
|
|
![]() |
|
Radyo kodunuz her zaman lazim olabilir. O yuzden bu vesileyle radyo kodunuzu ogrenmis olursunuz. Bence bir yetkili servise gidin ve ogrenin. Bu isi usta da yapsa bu sekilde yapacak ve eninde sonunda bu koda ihtiyaciniz olacak. |
|
![]() |
|
hocam merhaba öncelikle bu yazıya lamba koyma işini 2 türlü yapmayı düşünüyorum. 1) 206 yazısının içini bi şekilde boşaltacam o biraz kolay iş onu yapabilirim.Altına pleksi dediğimiz bir malzeme var onu yapıştırmayı düşünüyorum.pleksilerin bi kaç çeşidi var.Altı düz olan değilde pütürlü olanları var.Işığı direk olarak yaymıyor dağıtıyor 2)reklamcı bir arkadaşım var onun yardımı ile yapmayı düşündüğüm şey ise; bilmem belki bir yerlerde görmüşsünüzdür EXIT panoları var marketlerde falan gördüğümüz. şeffaf malzeme üzerine yazı yazılıyo ışık sadece orda görünüyo. artık hangisi olursa ikisinden birini deneyeceğim. lambanın kaynağınıda tavan lambasından almayı düşünüyorum.
|
|
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
|
![]() |
|
Cok guzel olur. Dort gozle resimlerini bekliyorum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |