Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 cruise control
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 cruise control

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1516171819 21>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 20:47
anladım kardeşim çok tşk ederim bu ne sürat kardeşim masallah

nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 20:51
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

anladım kardeşim çok tşk ederim bu ne sürat kardeşim masallah

Bebek uyuyor, alisik olmadigim acayip bir sessizlik var ortalikta, keyif yapiyorum LOL
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 21:00
allah keyfini boşzmasın bebekleri uyurken seyretmekte güzel kardeşim allah bagışlasın
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 21:19

allah keyfini boşzmasın bebekleri uyurken seyretmekte güzel kardeşim allah bagışlasın

Tesekkur ederim Embarrassed
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 Saat 13:59
selam koliva kardesim nasılsın inan artık sana bişeler sormaya yuzum tutmuyo kusura bakma netten ögrendigim kadarıyla yaw rate diye esp ile ilgili bi sensör varmış bu  sensör sayesinde araç kaymayı hissediyormuş bu sensör araçımız espsiz oldugu için bizim araçlarda bulunmaz gayet tabiki bulunmaz fakat elektrik sistemi hazırda bulununur diye tahmin ediyorum buna dayanarak bu sensörü baglayacagımız soket aracın neresinde olur bilgin varmı aceba
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 Saat 18:19
albayman nerelerdesin kardeşim ne yaptın aracı sen kayboldun ortadan
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 Saat 06:17

selam koliva kardesim nasılsın inan artık sana bişeler sormaya yuzum tutmuyo kusura bakma netten ögrendigim kadarıyla yaw rate diye esp ile ilgili bi sensör varmış bu  sensör sayesinde araç kaymayı hissediyormuş bu sensör araçımız espsiz oldugu için bizim araçlarda bulunmaz gayet tabiki bulunmaz fakat elektrik sistemi hazırda bulununur diye tahmin ediyorum buna dayanarak bu sensörü baglayacagımız soket aracın neresinde olur bilgin varmı aceba

Abi senin hata hiz limitleyiciyle ilgili bir hata degil miydi?. ESP olayini yeni duydum. Boyle bir hata da mi veriyor?
ESP olayi hicte oyle bir sensorluk is degil. Beyin lazim, donanim lazim. Cok zor ve pahali olur. Hic girme o ise Confused

Düzenleyen koliva - 16 Mart 2012 Saat 07:00
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 Saat 07:43
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Abi senin hata hiz limitleyiciyle ilgili bir hata degil miydi?. ESP olayini yeni duydum. Boyle bir hata da mi veriyor?
ESP olayi hicte oyle bir sensorluk is degil. Beyin lazim, donanim lazim. Cok zor ve pahali olur. Hic girme o ise Confused
günaydın koliva  nasılsın sen zannediyorumki şimdiye kadar yazdıklarımdan bişe anlamadın
benim araça hız sabitleyıcıyi taktık 1 motor beynine ve 1 bsi beynine olmak üzere 2 adet kablo çektik hız sabitleme sorunsuz güzel bi sekilde çalışıyor obd lambası (motor arıza lambası) yanıyor  pp 2000 de esp ile iletişim yok diye bir hata veriyodu p2000 de esp ile ne varsa kapattık hız sabitleyıcısıyle ile ilgili diger ayarlarda denedik ya hız sabitleyıcı calışmıyor hız sabitletici calışınca aynı hatayı vererek arıza lambasını yakıyodu motor beynine çektigimiz kabloyu çıkartınca lamba yanmıyordu ben yazılımla ilgili bir sorun oldugunu düşünüyorum su anda ekrada cc sabitledigim hız görünüyor her sey normal benim amacım yazılımı enson çare olarak dşünuyorum  yazılım atmada o lambanın sönmesini saglamak bunun içinde o esp ile ilgili soketlerin iki uclarına direnç atarak ısıgı sönecegini düşünüyorum nun için yardın istemiştim kardeşim
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 Saat 09:44

Ben sanirim olaylari karistirdim Confused

Aracina ait ESP ile ilgili semalari paylasayim. Artik nasil yaparsin, usta nasil halleder onu gercekten bilemiyorum Ouch

1. ESP genel sema.

Gordugun uzere bir suru yeni bilinmeyen var. Numaralarin hangi vazifede rol aldiklarini asagiya yaziyorum. Hangisinin detaylarini istersen yine resimlerini koyarim.

7801: ESP kesme(devre disi birakma) sensoru
1261: Gaz pedali pozisyon sensoru
2120: Fren sensoru
1313: Motor hiz sensoru
4400: El freni sensoru
0004: Gosterge paneli
7804: ESP hiz cayroskobu
BSI1: BSI
1320: ECU
CV00: Com2000

ECU'ya bu sensorlerin bazilarindan baglanti var. Sanki oyle bir direnc ile gecistirilecekmis gibi durmuyor bana.

Düzenleyen koliva - 16 Mart 2012 Saat 09:45
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 Saat 10:16
tşk ederim kardeşim bu semadan çıktı alıp ustaya göstereyim ona göre dönerim sana 
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 Saat 19:36
merhaba arkadaşlar. aracı bugün denizliden aldım. ECU işlemcisi değiştirilmiş. 450tl ödedim. 50 de yol parası 500. önceden 300 vermiştim aracı taşıyan otokurtarmaya toplam 800 tlye patladı. A1 A2 B1 yuvalarında kısa devre işlemciyi yakmış...
yani işini bilmeyen birine aracı teslim etmeyin, bence risk de almayın. bilen birine yaptırın.
ayrıca muğladaki usta denizlideki ustaya cruise controlü yap dememiş. ya da tam anlatamamış. aracın sadece beynini tamir edip toplamadan öylece bırakmışlar denizlide. gittiğmde sordum,  aracınız oldu dediler. peki bu ne hal hiç birşeyi toplanmamış bir sürü kablo sarkıyor sağından solundan dedim. ayrıca alarm ve cruise ne oldu diye sordum. adam da sadece gaz problemi ile geldi araç, biz onu hallettik başka birşey denmedi. aracı da muğladaki dağıtmış o toplayacaktı ben dokunmadm dedi. ben de şu kabloları toplayın bari binielecek halde gideyim dedim. topladılar. cruise controlü sordum, ecu versiyonu 746 ya güncellenecek, tesisatlar çekilecek program (eprom) atılacak, planetten açılacak ayrıca fren debriyaj soketlerin değişecek 300tlye yaparım dedi. ben de sonra yaptırırım dedim.
şuan tek sorun şu: kumandadan kilidi açtıktan sonra kapısını açınca tekrar merkezi kilitleme yapıyor.  şaka gibi. nedenini şuan bilmiyorum. pazartesi telefonla soracağım...
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 Saat 20:11
Albayman gercekten uzuldum basina gelenlere. Kendin yapip bozsan gam yemezsin ama baskasinin yuzunden olunca insana farkli dokunuyor. Oysa ki ne kadar da hevesliydin bu ise. Gecmis olsun Unhappy
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 Saat 20:23
teşekkürler koliva. bu arada denizlideki EMS elektroniğin sahibi ile görüştüm. yaptığım şeyleri anlattım. tepkisini aynen yazıyorum:
"çok amatörce girişmişsin. bu aracın cruise control için öncelikle tesisatı yok, donanımı yok, altyapısı hazır değil. ilk iş bu aracın beyin yazılımı7.4.4 den 7.4.6 ya yükseltilecek ve işlemcisine cruise control için program atılacak, epromdan programlama yapılacak. daha sonra kablolar ile gerekli tesisat (uygun fren debriyaj soketleri) çekilecek ve daha sonra da peugeotplanet ile cruise aktif edilecek. ayrıca o kahverengi soketteki pinlerin herbirinin ecu işlemcisinde nereye gittiğinin, kaç voltla nasıl değerlendirme yapıldığının ayrıntısını elektronikçilerin programları görür, senin sedre sadece elektrik şemasını gösterir. ortaokulda devre tamamlayıp pille ampul yakmaya benzemez bu :)"
bu adam denizli bölgesinde PSA grubu elektronik (ECU BSI SİGORTA KUTUSU VS...) yetkili servis ve bayilik yapmış uzun süre. sonra kendi dükkanını açmış. dükkan da epey büyük, showroom gibi. adamın anlattıkları beni tatmin etti. cruise için aracın bir gün kalması yeter dedi.
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 Saat 21:04
Albayman, eminim usta isinin ehlidir ve bilgilidir.
Ustanin soyledigi ilk 3 cumle birbinin aynisi. Yani ECU versiyonunu yukseltmek = cruise control icin program atmak = epromdan programlama yapmak. Bunlar gerekli mi tartisilir cunku benim aracimin da ECU versiyonu 7.4.4 idi. Bu demek oluyor ki o versiyon ECU'da cruise control ile ilgili menuler var.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 Saat 00:01
selam albayman büyük geçmiş olsun maddi yönden yıpranmışsın fakat en zoru böyle durumlarda kafa olarak yıpranmak bence ben senin ustaya katılmıyorum bence bu iş biraz abartmış gibi geldi bana
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 20:49

araca cruze control taktıktan sonra arıza lambası yakıyor arkadaşlar arıza lambasını yakmasını sebebi ise esp beyniyle baglantı kuramaması pp 2000 de çıkan arıza bu araçta esp yok bugun bayagı çok ugraştık ama sonuç nafile lambayı söndürüyoruz yola çıkıyoruz hız sabitlemeyi açınca aynı arıza yı belli süre sonra tekrar veriyor artık esp siz araçlara cruze conrol olmuyormuydu aceba diye düşünmeye başladım cruze controlun lambayı yakmadan düzenli olarak çalısan sonradan takılan varmı esp siz araçlarda bilgiye ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum
sorun çözüldü bu akşam farklı bi arıza için kod numarasını bulmaya çalışırken pp2000 de cruze control için açmış oldugum ve daha sonra kapattıgımı düşündügüm (stabilite konrol) özelliginin açık oldugunu gördüm ve esp ile ile iletişim hatasını bu özellik açık oldugu için verebilecegini düşünerek kapattım daha sonra araçı park halinde çalıştırdıgımda her hangi bi arıza vermedi ve kısa bi deneme sürüşünden sonra arıza ışıgı yanmadı cruz kontrol çalıştı zannediyorum bu hatayı tesadüfen çözdük
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 21:10

sorun çözüldü bu akşam farklı bi arıza için kod numarasını bulmaya çalışırken pp2000 de cruze control için açmış oldugum ve daha sonra kapattıgımı düşündügüm (stabilite konrol) özelliginin açık oldugunu gördüm ve esp ile ile iletişim hatasını bu özellik açık oldugu için verebilecegini düşünerek kapattım daha sonra araçı park halinde çalıştırdıgımda her hangi bi arıza vermedi ve kısa bi deneme sürüşünden sonra arıza ışıgı yanmadı cruz kontrol çalıştı zannediyorum bu hatayı tesadüfen çözdük

Bak bu guzel haber. Sana zahmet sunu tam tamina bir dene ve ariza yoksa bu isi basardik diyelim artik LOL
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 21:39
yarın deneyip buradan yazıcam  hatta birazdan çıkıp deneyim kardeşim
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 22:33
kardesim çıktım obd lambası yandı fakat ben bu kez cruz control için verdigini sanmıyorum aracta başka sorunlar vardı zaten diger başlık altında yazmıştım obd cihazı iş yerimde oldugu için baglayamadım yarın baglayıp yazarım buraya 
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 22:46
bu kez araçtaki arıza 3000 devirden( bazen) sonra devirden düşüyor gaz yemiyor kontagı kapatıp açınca sorun düzeliyor bu kezde gaz pedalı motorda sakırtı yaparak geç tepki veriyor bugun bu arızadan dolayı pp2000 le baktıgımda 1 turbo yüksek basınç 2 turbo düşük basınç 3 egr ile bi arıza veriyodu arıza kodu bunun için lazımdı kardeşim biz egr valfinden şüpelendik fakat yanlış bir işlem yapmamak adına serviste bir tanıdıga sorduk oda arıza kodu istedi bizden bizde arıza kodunu çıkartamadık yarın eger obd cihazında arıza kodunu nasıl çıkarabilecegimizi bize söyleyebilirsen çok sevinirim ayrıca sence yazdıgım bu arızaların egr ile baglantısı olabilirmi kardeşim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1516171819 21>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26567 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 248 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37057 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296912 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 91 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94255 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 918 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1040 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6300 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1113 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 353 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3625 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49425 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 534 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 347 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 644 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 93 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4394 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1933 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1091 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English