|
307 cruise control |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 1516171819 21> |
Yazar | ||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
anladım kardeşim çok tşk ederim bu ne sürat kardeşim masallah
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bebek uyuyor, alisik olmadigim acayip bir sessizlik var ortalikta, keyif yapiyorum |
||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
allah keyfini boşzmasın bebekleri uyurken seyretmekte güzel kardeşim allah bagışlasın
|
||
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tesekkur ederim |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
selam koliva kardesim nasılsın inan artık sana bişeler sormaya yuzum tutmuyo kusura bakma netten ögrendigim kadarıyla yaw rate diye esp ile ilgili bi sensör varmış bu sensör sayesinde araç kaymayı hissediyormuş bu sensör araçımız espsiz oldugu için bizim araçlarda bulunmaz gayet tabiki bulunmaz fakat elektrik sistemi hazırda bulununur diye tahmin ediyorum buna dayanarak bu sensörü baglayacagımız soket aracın neresinde olur bilgin varmı aceba
|
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
albayman nerelerdesin kardeşim ne yaptın aracı sen kayboldun ortadan
|
||
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Abi senin hata hiz limitleyiciyle ilgili bir hata degil miydi?. ESP olayini yeni duydum. Boyle bir hata da mi veriyor? ESP olayi hicte oyle bir sensorluk is degil. Beyin lazim, donanim lazim. Cok zor ve pahali olur. Hic girme o ise Düzenleyen koliva - 16 Mart 2012 Saat 07:00 |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
benim araça hız sabitleyıcıyi taktık 1 motor beynine ve 1 bsi beynine olmak üzere 2 adet kablo çektik hız sabitleme sorunsuz güzel bi sekilde çalışıyor obd lambası (motor arıza lambası) yanıyor pp 2000 de esp ile iletişim yok diye bir hata veriyodu p2000 de esp ile ne varsa kapattık hız sabitleyıcısıyle ile ilgili diger ayarlarda denedik ya hız sabitleyıcı calışmıyor hız sabitletici calışınca aynı hatayı vererek arıza lambasını yakıyodu motor beynine çektigimiz kabloyu çıkartınca lamba yanmıyordu ben yazılımla ilgili bir sorun oldugunu düşünüyorum su anda ekrada cc sabitledigim hız görünüyor her sey normal benim amacım yazılımı enson çare olarak dşünuyorum yazılım atmada o lambanın sönmesini saglamak bunun içinde o esp ile ilgili soketlerin iki uclarına direnç atarak ısıgı sönecegini düşünüyorum nun için yardın istemiştim kardeşim |
||
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben sanirim olaylari karistirdim Aracina ait ESP ile ilgili semalari paylasayim. Artik nasil yaparsin, usta nasil halleder onu gercekten bilemiyorum 1. ESP genel sema. Gordugun uzere bir suru yeni bilinmeyen var. Numaralarin hangi vazifede rol aldiklarini asagiya yaziyorum. Hangisinin detaylarini istersen yine resimlerini koyarim. 7801: ESP kesme(devre disi birakma) sensoru 1261: Gaz pedali pozisyon sensoru 2120: Fren sensoru 1313: Motor hiz sensoru 4400: El freni sensoru 0004: Gosterge paneli 7804: ESP hiz cayroskobu BSI1: BSI 1320: ECU CV00: Com2000 ECU'ya bu sensorlerin bazilarindan baglanti var. Sanki oyle bir direnc ile gecistirilecekmis gibi durmuyor bana. Düzenleyen koliva - 16 Mart 2012 Saat 09:45 |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
tşk ederim kardeşim bu semadan çıktı alıp ustaya göstereyim ona göre dönerim sana
|
||
|
||
albayman
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
merhaba arkadaşlar. aracı bugün denizliden aldım. ECU işlemcisi değiştirilmiş. 450tl ödedim. 50 de yol parası 500. önceden 300 vermiştim aracı taşıyan otokurtarmaya toplam 800 tlye patladı. A1 A2 B1 yuvalarında kısa devre işlemciyi yakmış...
yani işini bilmeyen birine aracı teslim etmeyin, bence risk de almayın. bilen birine yaptırın.
ayrıca muğladaki usta denizlideki ustaya cruise controlü yap dememiş. ya da tam anlatamamış. aracın sadece beynini tamir edip toplamadan öylece bırakmışlar denizlide. gittiğmde sordum, aracınız oldu dediler. peki bu ne hal hiç birşeyi toplanmamış bir sürü kablo sarkıyor sağından solundan dedim. ayrıca alarm ve cruise ne oldu diye sordum. adam da sadece gaz problemi ile geldi araç, biz onu hallettik başka birşey denmedi. aracı da muğladaki dağıtmış o toplayacaktı ben dokunmadm dedi. ben de şu kabloları toplayın bari binielecek halde gideyim dedim. topladılar. cruise controlü sordum, ecu versiyonu 746 ya güncellenecek, tesisatlar çekilecek program (eprom) atılacak, planetten açılacak ayrıca fren debriyaj soketlerin değişecek 300tlye yaparım dedi. ben de sonra yaptırırım dedim.
şuan tek sorun şu: kumandadan kilidi açtıktan sonra kapısını açınca tekrar merkezi kilitleme yapıyor. şaka gibi. nedenini şuan bilmiyorum. pazartesi telefonla soracağım...
|
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Albayman gercekten uzuldum basina gelenlere. Kendin yapip bozsan gam yemezsin ama baskasinin yuzunden olunca insana farkli dokunuyor. Oysa ki ne kadar da hevesliydin bu ise. Gecmis olsun
|
||
albayman
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
teşekkürler koliva. bu arada denizlideki EMS elektroniğin sahibi ile görüştüm. yaptığım şeyleri anlattım. tepkisini aynen yazıyorum:
"çok amatörce girişmişsin. bu aracın cruise control için öncelikle tesisatı yok, donanımı yok, altyapısı hazır değil. ilk iş bu aracın beyin yazılımı7.4.4 den 7.4.6 ya yükseltilecek ve işlemcisine cruise control için program atılacak, epromdan programlama yapılacak. daha sonra kablolar ile gerekli tesisat (uygun fren debriyaj soketleri) çekilecek ve daha sonra da peugeotplanet ile cruise aktif edilecek. ayrıca o kahverengi soketteki pinlerin herbirinin ecu işlemcisinde nereye gittiğinin, kaç voltla nasıl değerlendirme yapıldığının ayrıntısını elektronikçilerin programları görür, senin sedre sadece elektrik şemasını gösterir. ortaokulda devre tamamlayıp pille ampul yakmaya benzemez bu :)"
bu adam denizli bölgesinde PSA grubu elektronik (ECU BSI SİGORTA KUTUSU VS...) yetkili servis ve bayilik yapmış uzun süre. sonra kendi dükkanını açmış. dükkan da epey büyük, showroom gibi. adamın anlattıkları beni tatmin etti. cruise için aracın bir gün kalması yeter dedi.
|
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Albayman, eminim usta isinin ehlidir ve bilgilidir.
Ustanin soyledigi ilk 3 cumle birbinin aynisi. Yani ECU versiyonunu yukseltmek = cruise control icin program atmak = epromdan programlama yapmak. Bunlar gerekli mi tartisilir cunku benim aracimin da ECU versiyonu 7.4.4 idi. Bu demek oluyor ki o versiyon ECU'da cruise control ile ilgili menuler var. |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
selam albayman büyük geçmiş olsun maddi yönden yıpranmışsın fakat en zoru böyle durumlarda kafa olarak yıpranmak bence ben senin ustaya katılmıyorum bence bu iş biraz abartmış gibi geldi bana
|
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
||
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bak bu guzel haber. Sana zahmet sunu tam tamina bir dene ve ariza yoksa bu isi basardik diyelim artik |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
yarın deneyip buradan yazıcam hatta birazdan çıkıp deneyim kardeşim
|
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
kardesim çıktım obd lambası yandı fakat ben bu kez cruz control için verdigini sanmıyorum aracta başka sorunlar vardı zaten diger başlık altında yazmıştım obd cihazı iş yerimde oldugu için baglayamadım yarın baglayıp yazarım buraya
|
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
bu kez araçtaki arıza 3000 devirden( bazen) sonra devirden düşüyor gaz yemiyor kontagı kapatıp açınca sorun düzeliyor bu kezde gaz pedalı motorda sakırtı yaparak geç tepki veriyor bugun bu arızadan dolayı pp2000 le baktıgımda 1 turbo yüksek basınç 2 turbo düşük basınç 3 egr ile bi arıza veriyodu arıza kodu bunun için lazımdı kardeşim biz egr valfinden şüpelendik fakat yanlış bir işlem yapmamak adına serviste bir tanıdıga sorduk oda arıza kodu istedi bizden bizde arıza kodunu çıkartamadık yarın eger obd cihazında arıza kodunu nasıl çıkarabilecegimizi bize söyleyebilirsen çok sevinirim ayrıca sence yazdıgım bu arızaların egr ile baglantısı olabilirmi kardeşim
|
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 1516171819 21> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |