|
307 cruise control |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 1415161718 21> |
Yazar | ||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Gecmis olsun albayman. Cok dikkatli olmak gerek, en ufak hata cok pahaliya mal olabilir. Tabi simdi uzaktan yorum yapmak ne derece saglikli bilemiyorum ama aracinizin ECU ya da BS'inin zarar gordugune ihtimal vermiyorum. Saniyorum gaz pedalinin pozisyonunu algilayan devrenin Ecu'ya giren kablolarinda bir sorun var. Isterseniz Sedre'den bakin hangi kablolar olduguna ve Ecu'ya giren soketin o baglantilarini kontrol edin. |
||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
ecuya çektiginiz kabloyu çıkarıp tekrar demedinizmi aracı bsiden olacagını sanmıyorum bence senin aracına bişe olmadı o kabloyu çıkarınca hersey normale döner gibime geliyor hız sabitleyicisi için gaz pedalı degişmesi gerekebilir
|
||
|
||
albayman
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bilgisayarı yanımda götürmüştüm, hepsine baktık. ama soketin içi açılmıyor, özellikle taban kısmı açılmıyor ve bence de orada bir kısa devre var gibi. zarar görüp görmediğini bilmiyorum ama bu işi gerçekten çok iyi anlayan tecrübeli birine sakin bir zamanında yaptırmanın gerekliliğini anladım. aracın kaskosunu da henüz yaptıramadım. ne olacak görücez.
|
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
albayman
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sonradan çektiğimiz kabloları zaten söktük, aklımıza gelen herşeyi denedik. pp2000i epey karıştırdık, kafamız kazan gibi oldu. saat de geç olunca ben bıraktım döndüm. önümüzdeki hafta usta uğraşacak artık.
|
||
|
||
loiz
2. Vites 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
umarım sorun olmamıştır..inşallah bi yerlere zarar veremden düzelir
|
||
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
||
loiz
2. Vites 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam nerelerdesiniz ne yaptınız??
|
||
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben de merak ediyorum dogrusu. Bizleri haberdar edebilirsiniz seviniriz arkadaslar |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
selam arkadaşlar ben hız limitleme için ustanın eli çok yogun onu bekliyorum asıl haber albaymanda o ne yaptı aceba
|
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
||
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben yardimci olabildigim kadar olmaya calisirim ama gittikce benim de bilgilerimi ve elimde bulunan dokumanlarimi asmaya basliyor Yine de; simdi biraz vakit buldum ve datayli olarak bakmaya calistim. Adim adim gidelim; 1. Bu sema genel sema. Yani aracina ait hiz sinirlandirici dokumanina girdigimde bu sema karsima cikiyor ve sol tarafa hangisinin ne oldugunu yazdim. Gaz pedali pozisyon sensoru, gaz pedalin elektronik oldugundan dolayi zaten var oldugunu dusunuyorum. 2. 1261 numarali gaz pedali pozisyon sensorunun detayi ise soyle. Yani 4 kablo giriyor olmasi gerek. Istersen gaz pedalina gelen kabloyu bir kontrol et. Hatta kablolarin renklerine bakarak gercekten ECU'daki belirtilen 32V NR soketindeki C2, H3, G3, G2 yerlerine girip girmediklerine bir bak. O zaman tam emin olmus oluruz. 3. 7316 numarali sensorun detayi. Onceki verdigim sema ile ayni. Sensore iki kablo giriyor. Saniyorum(emin degilim), bu sensor ikili olan fren sensorleri mantigi ile calisiyor. Yani gaz pedali basili degil iken sensor kapali, bir baska deyisle 1 ile 2 numarali kablo birbiriyle iletim halinde duruyor. Eger dip gaz yaparsan, sensor aciliyor ve iletim kesiliyor. Yani bundan sunu cikarabiliriz, hiz sinirlayicinin aktif oldugu durumda 1 ile 2 kablolari kisa devre oluyordur. Bunu sensoru gordukten sonra kesinlestirebiliriz. 1 ve 2 nin ne oldugunu sormussun. Onlar sensorun uzerindeki bacak baglanti noktalarinin isimleri. 2 kablo oldugundan dolayi karistirma gibi bir sorun yok. O yuzden gelen kablolari direk baglayacaksin. |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
tşk edrim kardeşim yanlız benim ögrenmek istedigim hız limitleme den daha çok esp beyni ile iletişim hatasını kesmek için espli araçlarrn esp semalarıydı (eger varsa kablo aralarına drenç koyarak iletişim hatasını durdurup obd lambasını söndürmek) kardeşim acelesi yok musait zamanında bakabilirsen esp baglantılarına tşk edrim sana minnettarm ben ya
|
||
|
||
albayman
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Denizlide EMS elektronik diye bir yer varmış, bugün aracı kurtarıcıya yükledik gönderdik. orada bakacaklar. 300tl götürme parası girdi şimdiden. küçük illerde işini bilmeyene arabacınızı elletmeyin beyler. usta işini bilse de bilmese de bu parça olabilirmi dur şurdan bulup deneyelim diyemiyorsunuz. keza bizde de öyle oldu. p0223 ve p0228 hatalarını internetten araştırdım. gaz kelebeği pozisyon sensörü b2 ve c3 devreleri yüksek voltaj deniyor. istanbulda bilen ustalara danıştım, motor kelebeği değişmesi gerekebilir diyorlar. muğla gibi küçük bir yerde 307 benzinli kelebek boğazını nerden bulacan? parasını verip siğariş etmedikçe gelmez. o da şahinpeugeot da 550 tl. bu yüzden iptal. ki problem eğer başka biyerdeyse parça elde kalır. ECU da problem var desek, ecu yu test edecek biri yok muğla da. yani her cümlenin sonu kocaman bir YOK!!! o yüzden aracı denizliye uzmanına gönderdik. bakalım orada bize ne girecek... Düzenleyen albayman - 14 Mart 2012 Saat 15:19 |
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
geçmiş olsun kardeşim umarım fazla bişe çıkmaz sorun gaz kelebegindemiymiş yoksa gaz pedalındamı
|
||
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
||
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sanirim yanlis bakiyorsun. 2. semanin ECU baglantilari soldan saga sirasiyla C2, H3, G3, G2. Yani senin soyledigin gibi E3 yok orada |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
kusura bakmayın kardeşim sabahten beri resim eklemeyi yeni basardım şimdi gerçek resiöleri yüklüyorum
Uploaded with ImageShack.us |
||
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Istanbullu o sensorler farkli sensorler, ayni degiller !!!
Bir tanesi gaz pedali konum sensoru, yani gaz pedalina ne kadar basili oldugunu anlayan sensor, digeri ise gaz pedalinin altinda bulunan ve dip gaz yaptiginda calisacak olan sensor. 32V NR dedigi ECU daki bir soket, 32V GR dedigi ise baska bir soket. Yani farkli soketlerde farkli bacaklara giriyor. Anlatabildim mi? |
||
istanbullu_3886
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
koliva kardeşim yukarda işaretledigim numaralar ecudaki soket numaraları degilmiydi iki semada numaralar farklı
sizlerden ve diger form yöneticilerinden yukardaki karısıklık için özr diliyorum |
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 1415161718 21> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |