![]() |
|
Şanzımandan gelen uğultu? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 Saat 14:29 |
daha önce benzer bir başlık açmıştım. arık o uğultu'nun şanzımandan geldiğine neredeyse eminim. güvendiğim bir ustanın da bu konuda onayını aldım. bu uğultu sadece devre bağlı artıp-azalıyor. mesela yüksek viteste bayırdan aşağı inerken çok artıyor. ya da vites değişmeden önce araç gerekli devire yükseldikçe uğultu artıyor, vites geçer geçmez de iniyor.
çok anlamıyorum ama şanzımanın içindeki dişlilerden olabileceğine dair bir şeyler okudum. böyle bir sorunun tamiri için şanzımanın inmesi mi gerekir? masrafı ne olur acaba? ve bir de sorunun ne olduğuna dair fikri olan varsa duymak isterim. biri benzer bir sorun(mazda) için şöyle bir yorum yapmış, bir alakası var mı bilmiyorum: "debriyaja basıldığında vites değişimi için şanzımanın dışından içeriye doğru hareket eden ''C''şeklinde ÇATAL diye tabir edilen parçanın boşluk yapmasından kaynaklanır.çok basit işlemdir.düşük ihtimal elle dışarıdan onarılabilir.ama büyük ihtimal şanzıman geri iner.tespit için baskı balatayı değiştirdiğin ustaya git araç çalışırken bahsettiğim parçayı eliyle oynatmasını söyle ses kesilecektir.para filanda verme ustanın sorumluluğunda bence "" http://www.mazdaclubtr.com/11740/sanzimandan-gelen-ses-90-94/
Düzenleyen kuantum - 22 Şubat 2012 Saat 14:39 |
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şanzuman yağını kontrol edin öncelikle her viteste aynı sorunu yaşıyorsanız
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
şanzıman yağı 10.000 km önce değişmişti zaten.
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
106 gti'a kısa oranlı taktığımız her ayna mahrutide başımıza gelmişti uğultu olayı ama sizinki de bundan dır denilemez sonuçta görmeden bilmeden yorum yapıyoruz ki usta değiliz ama başımızdan geçenlerle varsayımlar paylaşıyoruz, dip not olarak geçmek istedim.
şanzıman contanız, keçeleriniz yağ kaçırma yapıyor mu gerekli kontrolleri yapıp o şekilde müdahale edin bence çünkü şanzıman indirmek ufak iş değil, yağ sızdırmayan şanzımanın toplanıp takıldıktan sonrasında bile yağ kaçırdığına çok kez şahit oldum. Sesin şanzımandan geldiği kesinse indirip açıp bakmaktan başka çareside yok malesef Ayrıca bi soru : Vitesi boşa attığınızda ses halen devam ediyor mu?
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
Hayır, boşta iken ses yapmıyor. Sadece devir yükseldikçe ses yapıyor, düşünce ses kayboluyor. mesela 2. vitesten 3. vitese geçerken 3000 devire yaklaştıkça ses artıyor. Vites 3 e geçince hem devir düşüyor, hem de ses. Tamamen devire bağlı yükselen, çok diplerden gelen, uçakların kabin içi sesi gibi bir ses. Şehirler arası yolcu otobüslerinde de duyardım bazen böyle bir ses.
Hıza bağlı değil, devire balı artan ve azalan bir ses. Şanzımanın yağ sızdırıp sızdırmadığını nasıl öğrenebiliriz acaba? keçeleri, contaları falan nasıl kontrol edebilir/ettirebiliriz?
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bana kalırsa ilk önce yağı kontrol ettir. Ama içeride bi parça bozuksa bunu açmadan kesinlikle anlayamassın görerek yapıyorlar. Sese göre bişey söylenemez binbirtane diş çark vs. var. Benim bi konum vardı onu oku istersen aynı ugutultu yüzünden indirdik şanzumanı açtık baktım 800 TL sıkışmış, onu aldılar düzeldi :)
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Keşke aracın KM sinide yazsaymışsınız.
Tahmini olarak 100.000 km nin üzerindeyse, balata diye tabir edilen oringlerde sorun yaşanıyor. Çok ciddi bir masraf çıkarmaz ama açılmışken conta takımı,tork konverter kontrolü,aşınan dişlilerin onarımı vs ile tahminen 1000 TL ye mal olan bir sıkıntı ile karşı karşıyasınız.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
öncelikle gecmiş olsun arkadaşım benım kindede aynı soruna benzer bır sorun var devir 2.500 ile 3000 arası cızırtı yapıyor 3den sonra kesılıyor ve boşta ikende yapıyor konsoldan geliyor gibime geliyor :))
benin sorunum bu hava filitresinin bağlandığı gazkelebek grubunun üzerinde olduğu siyah bölmenin gevşek oluşundan veya yerine otormamısndan geliyor sizde bir baktın derim bu arada o sıyah bölmenin adını unutğum icin ismini yazamiyorum kusura bakmayın:( |
|
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |