|
Çakma Xenon'a trafik yasağı! |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 01:27 |
Taklitlerinden sakının!
Lüks otomobillerde kullanılan ve kısa sürede taklitleri çıkan xenon far sistemlerine TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları dur dedi. Otomatik ayar sistemi olmadığı için diğer sürücülerin görüşünü tehlikeye atan sözde sistemler, denetimden geçemediği için trafiğe çıkamayacak. Daha iyi aydınlatma sağlayan xenon far sistemleri, lüks otomobillerde dahi, 3 bin Euro ekstra ödemeyle satın alınabildiği için kısa sürede taklitleri çıktı. Akşam gazetesinin haberine göre, çoğunluğu sadece renk olarak orijinallerine benzeyen, Uzak Doğu üretimi sistemler, set olarak 300 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Orijinal sistemdeki gibi, karşıdan gelen sürücülere rahatsızlık vermemesi için otomatik ayarlama düzeneği bulunmayan 'çakma' sistemler, trafikte de sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor. TÜVTURK yetkilisi Koray Özcan 'Bu tip araçlar ağır kusurlu kabul edilip muayeneden geçemeyecek, trafiğe de çıkamayacak' dedi. KAYNAK:http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/714912-cakma-xenona-trafik-yasagi |
|
acad
1. Vites 06 - Ekim - 1963 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çakma xenon ne demek ? hangi otomobilde kaç araçta otomatik ayar sistemi var acaba ? bence bir araçta mercekli far varsa bunların kullanılmasında bir sakınca olmaması lazım ..
|
|
2007 307 1.6 HDI XS
|
|
harmus
1. Vites 13 - Temmuz - 1965 Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Sevgiyle Kalın.
|
|
dukenukem82
2. Vites 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
Zenon görünümlü ampullere ve ayarsız zenonlara gıcık oluyorum adamların uzunuda kısasıda aynı neredeyse . Çok kızıyorum çoook .
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
___KxL___
1. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
|
Çakmasını falan bilmem de merceksiz kullanıyolar ya ona uyuz oluyom .Merceksiz olanlarla karşı karşıya geldiğinde resmen insanın gözü çıkıyo ya.
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok güzel olmuş.Uzun yolda gece karanlıkta kendini bilmezlerin ayarsız xenonlarıyla gözgöze gitmek çok zor oluyordu.Ya tam yapacak yapan bu işi, yada hiç bulaşmayacak.Sellektör yapıyorsun yine anlamıyor.
|
|
cey cey
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
zenon çok güzel bir aydınlatma aracı ama mercek şart ve kesinlikle ayarlı motorda takılması yada ayarı yapılması lazım bu yüzde canı yanan cok sürücü var ve çok tehlikeli resmen yolu ve önünü göremiyorsun güzel bir önlem almişlar ama çooooooooook geç alınan bir önlem
|
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
geç olsun ,güç olmasınn demişler abim.Bunada şükür.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu otomatik ayar sisteminden kasıt tam olarak nedir?Örneğin 307 de bulunan far yükseliğini ayarlayabilme özelliği buna dahil mi?
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben merceksiz 30000K kullanıyordum ampül patlayınca normal ampüle döndüm. Önceden far ayarını düşürüyordum çok ta net görüyordum ilerimi. Sarıda kaldırmam gerekti arkadaşlar daha şikayetçiler şimdi.
Her ikisi de ayarlı haldeyken. İmkanım olsa Ben alırım Hella bixenon mercek birde kaliteli D2S ampül ve uygun balast ama 30000K sı yok olsa bile 1000tlden aşağı maal olmaz. Türkiyede sorun birşeyin kullanımını öğretme sistemi yok. Aman o cıs aman şu yasak. Adam akıllı öğret insana kullanımını yaygınlaştır yapsın far ayarını bir kademede aşağı indirdi mi normal fardan daha az etkili oluyor. |
|
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Simdi bizim kullandigimz zenonlarmi yasaklanmis anlamadim ki?
|
|
ozaann
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yasa aslında uzun zamandan beri var amamuayene istasyonundaki kişiler bazen yoğunluktan bazen de muhabbetten görmezden geliyorlardı. Biz dayımın arabasını söktürüp götürdük. Yandaki araç merceksiz kullanıyordu hiç sorunsuz geçti. İnceleyen adama sorduk nasıl oluyo bu iş diye . adam, abi günde 100-200 araba geliyo şimdi ben buna xenondan taksam dönüp gelip beni uğraştıracak dedi bende aracın durumuna bakıp var veya yok yazıyorum dedi.
|
|
GSli 406
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence de yerinde bir karar ama geç gelen bir karar.bu farlar adamın gözünü alıyor kör gibi oluyoruz.bide sisleri yakıyorlar of of of.
|
|
okan4037
2. Vites 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam 30.000 kelvini nerden temin ettiniz bende almayı düşünüyorum 30.000 kelvin çok hoşuma gidiyor |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
4kr3p
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
orjinal fabrika çıkışı zenonlar orjinal ama sonradan elektirikci ve tuningçilerde takılanlar yani 150 - 350 tl arası olan zenonlar çakma ( çin-kore malı ) zenon oluyor ve artık muayenede ağır kusur olarak sayılıyor.
|
|
ufuk_usta
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ufuk_usta
|
karşımda ayarsız ve çakma zenon farları açık bi araç gördüğümde bende inadıma uzunları yakıyorum ki benim çektiğimi o gösteriş meraklısı düşüncesiz arkadaşta çeksin
|
|
C@GL@R
2. Vites Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cam filmi de yasak polis gözümün önünde adama söktürdü..
|
|
tlp
2. Vites 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çakma derken zaten merceksiz farlardan kastediliyo bence. muayene esnasında haliyle yoğun ışık dağılması kusur olacaktır (mantıken) , ama mercekli farlarda ışık dağılması haliyle olmayacaktır.kusur sayması içinde bir neden bulamayacaktır diye düşünüyorumama merceksiz xenon kullananlara güzel bir kapak olacak...
bazen öyle bir sinirleniyorum ki 30 farım olsa 30 unuda açasım geliyo o derece yani
|
|
toprak
2. Vites 27 - Şubat - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok saçma yaa. haber olsun diye haber yapmışlar. araçta mercek varsa olay bitmiştir arkadaş.
|
|
FGRDFG FSDGDSFG DSG
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende çok kızıyorum bu çakma xenon kullananlara gece sürüşlerde aynalardan insanın gözünü alıyor ve araç sürmeyi bile nefret ettiriyor. İnşaallah trafik polisleri de denetleme yapar da bu tip sürücülere iyi bir ders verirler..
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |