![]() |
|
Jant aldım Peugeot 206+ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
osman.goksel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 Saat 20:41 |
Merhaba arkadaşlar.
Dün jant ve lastik aldım. Jantlar 15". Arceo marka. Lastiklerimde 195-50-15 Bridgestone Potenza. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen osman.goksel - 12 Şubat 2012 Saat 21:19 |
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güle güle kullanın.. aramıza hoşgeldiniz bu arada..
|
|
![]() |
|
osman.goksel ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler. Epeydir üyeyim de pek aktif değilim. Yorumlarınız bu arada.
Düzenleyen osman.goksel - 12 Şubat 2012 Saat 21:16 |
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
hocam valla bu oz supertursimo nun wrc modeli nin tıpatıp aynısı forumda orjinal 17" si sattılıyor. Ben de bundan arıyorum deli gibi. Elimde 14" var onu satabilirsem bundan alıcam ama 15" lastiklerde çok pahalı karar veremiyorum.
Ayıptır sorması ne kadar maal oldu ve lastiğin yumuşaklığı nasıl. Öncesinde GT3 vardı herhalde onla karşılaştırırsanız ses fln nasıl ? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
558 jantlar, 700 lastiklere verdim 7 taksit.
Lastikler süper, direksiyon hafifledi, yol gürültüsü azaldı ve ıslak zeminde dahi freni kazıklamamda abs dahi devreye girmiyor. Islak zeminde dahi virajlarda yola sarılıp güven veriyor. lastikler yumuşak da Michelin ler kadar yumuşak değil. Goodyear Gt3 le kıyaslamak mı:)) Uzaktan yakından alakası yok bir kere sınıf farkı. Gt3 le ufak bir kaza geçirdikten sonra lastik almaya karar verdim zaten.
|
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
185-55-15 tavsiye etti satıcı, tam fabrika ölçüsünde olması için. Ancak bu ebatta lastik pek bulunmadığı için fiyat pahalıydı ve potenza modeli değil alt modeli olan er300 vardı bridgestone un.
Ben de 195-50-15 e kadar verdim, hem üst modeli olan potenzayı aldım hemde daha ucuza.
|
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
Bence bizim arabalar için en uygunu 15 jant, aradaki fiyat farkına aldırma ve al derim. Ben de çok araştırdım, beğenmiyordum jantları.
Lastikler de önceleri orta sınıf ucuzlara bakıyordum ama düşündüm de güvenlik bu iş sonuçta. Lastik kayınca kaza oluyor, daha kötü başın ağrıyor, daha fazla para çıkıyor cebinden sonradan. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.
|
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Geçmiş olsun hocam güzel fiyatlar vermişsiniz. Güle güle kullanın
Yalnız biraz da alçaltma istiyor artık ![]() Ben arabayı aldığımda 14" jant aldım. kışın başında da tenekelere michelin alpin aldım şimdi kışlıklar var gt3leri sattım jantlar duruyor jantlarıda elden çıkarabilrsem bende düşünüyorum böyle birşey. Bu jantlar 207wrc de görüdğümden beri acayip hoşuma gidiyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
Evet bende o malum resimden sonra aşık olmuştum jantlara. Çok kollular yakışıyor bizim arabalara.
|
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
bence martdan sonra kışlıkları depoya kaldırıp 4 mevsimlere geçin, Ankarada kış lastiği şart zaten.
4 mevsimleri de benim gibi bişey yapın.
|
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
Evet geçen sene gt3 le yolda kaldım. Bu sene mecbur kışlık aldım.
15" ile 14" de fiyatlar çok fark ediyor. ben 55in altına pek düşmem çünkü lastik 2-3 ay dayanmaz ankara yollarına. Haftada 500km yaptığım oluyor. Bakalım jantları satabilirsek belki bişiler ayarları. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
14 jant da böyle güzel durmaz bence lastik davul gibi duruyor jant ufaldıkça.
tekerlekde yuvada daha gösterişli duruyor büyük jantla. 50 yanakdan sıkıntı çekmezsin, çekmiyorum. İstanbul yolları da Ankaradan çok da iyi değil, adım başı çukur.
|
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
hayırlı olsun çok güzeller.
![]() |
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bencede gayet başarılı görünüyor, aracı biraz alçaltmayı düşünüyormusun :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman.goksel
alçaltmayı düşünüyorum, konforu fazla bozmadan. pinpon topu gibi gitmek istemem.
ama 3 cm gibi alçaltmayı düşünüyorum. |
|
Next Ge 555
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
3 cm pek fayda etmiyor. 5-6 cm e kadar pinpon topu gibi sekmessiniz :) benim gibi 10 cm basarsanız sekmeniz muhtemel :)
|
|
![]() |
|
magnabaris ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2012 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı magnabaris
Arkadaşlar merhaba,bendede 206+ comfort modeli Var.Bizim araçlarda 165 65 14 jant kullanılmış.Bu lastikleri bir süre sonra 15 jant ile değiştirmeyi dusunuyorum,fakat olabilecek olumsuzluklar geliyor aklıma.Öncelikle araç.konforu bozulurmu?(malum fazla konfor yok ama)yakıt sarfiyatı artarmi?Hız gostergesinde ne gibi sapmalar olur?Konu ile bilgisi olan ve 15 jant kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
|
|
Direksiyonda Eşşek varsa motordaki beygirin ne önemi var?
Peugeot 206+ 1.4 hdi |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |