![]() |
|
rolanti tutmuyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
aemermer ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2012 Saat 01:04 |
|
Selam arkadaşlar benim sorunum aracın özellikle çalıştıktan sonra 1 veya 2 dk hareket edip motoru durduğunuzda tekrar çalıştırınca rolanti tutmaması ve gaza basmadan çalışmaması. ama ilk çalışmalarda veya uzun süreli kullanımlardan sonra moturu durdurmalarda tekrar çalıştırdığınızda problem olmuyor. Birde bugün başıma gelen şey hava aşırı soğuktu akşam çalıştırmak istedim ama gaza basmadan bir türlü çalışmadı ve yaklaşık 13 dk lık yolda boşa attığım her seferde istop etti. bu çok can sıkıcı bi durum sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
yaklaşık 2 ay önce rolanti motorunu yenilettim, filtreleri temizlettim bu arada.
|
||
2000 Peugeot 206 Presence 1.4 Benzinli
|
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
konuyu güncel tutun bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dostum sen rolantı motorunun soketını cıkar oyle dene bakalım ıstop etcekmı benımkıde hep ıstop edıyo rolantı problemı ar ben cıkardım araba daha rahat otekısıne göre
|
||
106 xr 1994
|
||
![]() |
||
aemermer ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
|
peki bunu çözümü pahalı bişeymidir? servise götürecem hafta sonu kaça patlar bana?
|
||
|
||
![]() |
||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
|
300 civarı felan dostum umarım dahada az fiyata bitirirsin
|
||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
||
![]() |
||
|
buraya yazdığım andan beri hiç sorun çıkartmadı. ne yapacağımı anlamıyorum özellikle başkası bindiğinde araca hep bu arızayı yapıyor bende de 10 kere binssem 1 kere ya yapıyor ya yapmıyor anlamadımki ne iş. insanlara ondan sonra dert anlatmaya çalışıyoruz. ustaya götürüyorum sorun yok ben biniyorum yok aracı emanet versem ya senin bu araç niye istop ediyor oluyor...
|
||
|
||
![]() |
||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
Aracını emanet vermeyerek bu sorunu çözebilirsin :) Ama sorunun ya map sensörü yada rolanti motorundan kaynaklanıyordur
|
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
Benim dediğim gibi map sensöründen bahsetmiş ustanız map sensörü (manifold basınç sensörü) ondan kaynaklanıyo olabılır
|
||
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
|
bugün servise gösterdim rolanti motoru dedi ama ellerinde yokmuş 350 tl masraf çıkarttı. neyse çözülsünde sorun değil dedim oda çözülmezse merak etme motor benim parçayı geri alırım dedi. bakalım inşallah sorun çözülür. yalnız yetkili servis neden malı sipariş verirken parayı istedi açıkçası anlamadım.
|
||
|
||
![]() |
||
sertacizm34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: pendik/istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertacizm34
|
Bu rölanti problemi bende de mevcut.Yarın bende rölanti motorunu değiştiricem bakalım ondan sonrası ne olucak. Haberleşelim.
|
||
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli
|
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
|
adapazarında özöztürklerde rolanti motorunu 350 T:L ye değiştirttim. Eskiden ilk seferde alıyor sonra istop edince tutmuyoordu şimdi ise ilk 2 3 seferde almıyor ama sonra istediğin kadar istop et tek seferde şahane birşekilde çalışıyor. sizce bu ürünün yeni olmasından kaynaklanabilir mi?
|
||
|
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
İlk çalıştırmada 2-3 seferde çalışıyorsa aküye baktırmanızı tavsiye ederim. ![]() |
||
![]() |
||
|
aküye yeni baktırdım hiç bir sıkıntı yok onda. zaten 1 hafta önce ilk çalıştırmada alıyordu sonra rolanti tutmuyordu. şimdi yeni ürünle beraber bu şekilde oluyor.
|
||
|
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
rölanti motorunun ilk çalıştırmaya etkisi olmaz herhalde, motor çalıştıktan sonra etkisi olur rölantiyi ayarlar diye düşünüyorum ama yanlış biliyor da olabilirim. ![]() |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
doğru biliyorsun abim.
![]() ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |