Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

rolanti tutmuyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21130
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 01:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: rolanti tutmuyor
Mesajı Yazan: aemermer
Konu: rolanti tutmuyor
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 01:04
Selam arkadaşlar benim sorunum aracın özellikle çalıştıktan sonra 1 veya 2 dk hareket edip motoru durduğunuzda tekrar çalıştırınca rolanti tutmaması ve gaza basmadan çalışmaması. ama ilk çalışmalarda veya uzun süreli kullanımlardan sonra moturu durdurmalarda tekrar çalıştırdığınızda problem olmuyor. Birde bugün başıma gelen şey hava aşırı soğuktu akşam çalıştırmak istedim ama gaza basmadan bir türlü çalışmadı ve yaklaşık 13 dk lık yolda boşa attığım her seferde istop etti. bu çok can sıkıcı bi durum sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
yaklaşık 2 ay önce rolanti motorunu yenilettim, filtreleri temizlettim bu arada.

-------------
2000 Peugeot 206 Presence 1.4 Benzinli

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 18:32
konuyu güncel tutun bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: estair
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 19:47
dostum sen rolantı motorunun soketını cıkar oyle dene bakalım ıstop etcekmı benımkıde hep ıstop edıyo rolantı problemı ar ben cıkardım araba daha rahat otekısıne göre

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 20:59
peki bunu çözümü pahalı bişeymidir? servise götürecem hafta sonu kaça patlar bana?

-------------

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 00:37
300 civarı felan dostum umarım dahada az fiyata bitirirsin 

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 23:55
buraya yazdığım andan beri hiç sorun çıkartmadı. ne yapacağımı anlamıyorum özellikle başkası bindiğinde araca hep  bu arızayı yapıyor bende de 10 kere binssem 1 kere ya yapıyor ya yapmıyor anlamadımki ne iş. insanlara ondan sonra dert anlatmaya çalışıyoruz. ustaya götürüyorum sorun yok ben biniyorum yok aracı emanet versem ya senin bu araç niye istop ediyor oluyor...

-------------

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 23:58
Aracını emanet vermeyerek bu sorunu çözebilirsin :) Ama sorunun ya map sensörü yada rolanti motorundan kaynaklanıyordur

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:04
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Aracını emanet vermeyerek bu sorunu çözebilirsin :) Ama sorunun ya map sensörü yada rolanti motorundan kaynaklanıyordur
rolanti motorunu değiştirdi usta faydası olmadı değil eskiye nazaran çok daha az sıkıntı oluyor ama hala oluyor. birde usta motor basıncından dolayıda olaabilir gibi bişeyler dedi ama pek anlamadım, sizce neyi kastetti...

-------------

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:11
Benim dediğim gibi map sensöründen bahsetmiş ustanız map sensörü (manifold basınç sensörü) ondan kaynaklanıyo olabılır

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:15
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Benim dediğim gibi map sensöründen bahsetmiş ustanız map sensörü (manifold basınç sensörü) ondan kaynaklanıyo olabılır
çok saolun inşallah bi çözüme kavuştururumda gönül rahatlığı ile aracıma binerim. İyi geceler..

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 16:31
bugün servise gösterdim rolanti motoru dedi ama ellerinde yokmuş 350 tl masraf çıkarttı. neyse çözülsünde sorun değil dedim oda çözülmezse merak etme motor benim parçayı geri alırım dedi. bakalım inşallah sorun çözülür. yalnız yetkili servis neden malı sipariş verirken parayı istedi açıkçası anlamadım.

-------------

Mesajı Yazan: sertacizm34
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 20:51
Bu rölanti problemi bende de mevcut.Yarın bende rölanti motorunu değiştiricem bakalım ondan sonrası ne olucak. Haberleşelim.

-------------
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 21:14
Orjinalini yazan: sertacizm34 sertacizm34 Yazdı:

Bu rölanti problemi bende de mevcut.Yarın bende rölanti motorunu değiştiricem bakalım ondan sonrası ne olucak. Haberleşelim.
bu 2000 model 1.4 lerin genel bi sorunu mu acaba. çok ilginç servis salıya gelecek dedi parça ama ben c.tesi gidip taktıracam. sonrasında size bilgi veririm.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2012 Saat 11:29
adapazarında özöztürklerde rolanti motorunu 350 T:L ye değiştirttim. Eskiden ilk seferde alıyor sonra istop edince tutmuyoordu şimdi ise ilk 2 3 seferde almıyor ama sonra istediğin kadar istop et tek  seferde şahane birşekilde çalışıyor. sizce bu ürünün yeni olmasından kaynaklanabilir mi?

-------------

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2012 Saat 11:31
Orjinalini yazan: aemermer aemermer Yazdı:

adapazarında özöztürklerde rolanti motorunu 350 T:L ye değiştirttim. Eskiden ilk seferde alıyor sonra istop edince tutmuyoordu şimdi ise ilk 2 3 seferde almıyor ama sonra istediğin kadar istop et tek  seferde şahane birşekilde çalışıyor. sizce bu ürünün yeni olmasından kaynaklanabilir mi?

İlk çalıştırmada 2-3 seferde çalışıyorsa aküye baktırmanızı tavsiye ederim.Smile

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2012 Saat 11:33
aküye yeni baktırdım hiç bir sıkıntı yok onda.  zaten 1 hafta önce ilk çalıştırmada alıyordu sonra rolanti tutmuyordu. şimdi yeni ürünle beraber bu şekilde oluyor.

-------------

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2012 Saat 11:37

aküye yeni baktırdım hiç bir sıkıntı yok onda.  zaten 1 hafta önce ilk çalıştırmada alıyordu sonra rolanti tutmuyordu. şimdi yeni ürünle beraber bu şekilde oluyor.

rölanti motorunun ilk çalıştırmaya etkisi olmaz herhalde, motor çalıştıktan sonra etkisi olur rölantiyi ayarlar diye düşünüyorum ama yanlış biliyor da olabilirim.Smile

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2012 Saat 12:53
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

rölanti motorunun ilk çalıştırmaya etkisi olmaz herhalde, motor çalıştıktan sonra etkisi olur rölantiyi ayarlar diye düşünüyorum ama yanlış biliyor da olabilirim.Smile
doğru biliyorsun abim.ClapRolantiyle işi yok ilk çalıştırmanın.adı üstünde zaten.Bence başka aksamları kontrol ettirin.Wink

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net