![]() |
|
Debriyajdan vınlama sesi sorunum ( çözüldü ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 Saat 23:28 |
|
Arkadaşlar herkese merhaba, bugun aracımda yeni bir sorun keşfettim ve hemen size danışmak istedim. Sorun ayen şöyle park halinde ike araç çalışırken aractan vınlama sesi geliyor. Hani aracı geri vitese takıp geri giderken her zamankinden farklı bir ses gelir ya o sesin aynısı neredeyse , debriyaja bastğım ses direk kesiliyor ama boşta ike debriyajı bıraktığımda ses başlıyor bunu giderkende yapıyor acaba bu sorun neden kaynaklanır. Acil cevaplarınızı bekliyorum bir arkadaşım debriyaş bilyası arızanmıştır dedi sizce olabilir mi ?
Düzenleyen aspirinxlarge - 28 Ocak 2012 Saat 14:19 |
||
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
||
![]() |
||
Ali ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 07 Mart 2009 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Baskı bitmiş olabilir.
Baskı kaçırıyor olabilir. Bilya bence enson ihtimal.
|
||
Tuning sitesi değil marka sitesidir.
|
||
![]() |
||
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ali bey baskı balata bitmiş olamaz çünkü bu ses aniden geldi, hatta ben baskı balatadan o kadar memnundumm ki çok iyi kavraması var ve çokta hafif. Baskıdan olsa giderek sertleşmez mi ? Bu arada araçta en son V kayışı değişti ve ben değiştirmedim takılırkende görmedim. Bununla alakası olabilirmi sizce ?
|
||
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
baskı balata ve bilyalardan olabilir kalkışlarda titreme çekişte düşüş var ise debriyaj yukarda kavrama yapıyorsa ve vites geçişlerinde zorlanma var ise debriyaj balatası aracınız kaçbinde bu arada ?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
170 000 ' de aracım ama sadece 1nci vites geçişinde biraz zorlanma ama bu bayaadır var. aksi durumda kalkış kavrama vs. hepsi çok iyi hatta fazla iyi :)
|
||
|
||
![]() |
||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
|
v kayışı debiryaj ile alakalı değil diye biliyorum sizin sorun şanzımanda baskı balatada sorun yoksa bilyalarda aşınma vardır.sizin duyduğunuz sesi biliyorum bende oldu baskı balata değişti bilyalar değişti şu an debriyaj pamuk gibi ne ses ne titreme kaldı ben aracı ustama bırakırım zaten o ne gerekiyorsa yapar başka bi işlem yaptıysa onu bilemem ama sizin sorun şanzıman ile alakalı
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
şanzumanda sorun var belkide piriz direkte.Debriyaja basınca şanzuman durur.Bundan dolayıda ses kesilir.Bir motor ustasına baktırın derim.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Şanzuman yağına hiç baktırmadım yağ bitince ne olur ? yani sonuçta mekanik bişey yağ bitincede benzer ses ve arızalar çıkarabilirmi ? Bu arada şanzuman alttan baktığımda terlemede yapıyordu biraz kirliydi yani acaba yağı mı bitti, ?
|
||
|
||
![]() |
||
|
yanılıyor olabilirim bizim araçlarda 2 çeşit volant vardır 1 oynar volant 2 sabit volant oynar volantlı araçlarda baskı balata değişirse volantta değişiyor sizin sorun baskı balata ömrü bitmemiş ama can çekişöeye başlıyor aracı kullandıkça aşınma yapar ve bir bakarsınız araç bağırıyor ama gitmiyor.en kısa zamanda baktırın derim
|
||
![]() |
||
Ali ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 07 Mart 2009 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
|
Burdaki açıklamandan bence baskı balata ile ilgili bir sıkıntı var. Bitmiş olabilir yaylar kırılmış olabilir. Ama bence o baskı balata kısmı. |
||
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
yağ biterse dişliler birbirine kaynar ve kitlenir şanzuman.
![]() |
||
![]() |
||
|
ali abi balatada sorun olsa kalkmaz,gitmez,zorlanır sanırsam.
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Valla anlayamadım arkadaşlar herşey çok iyi kavrama vs. hiç bir zorlanma yok ama o ses yokmu benim gibi en ufak bir seste rahatsız olan biri için :) çok gıcık bişey valla yarın felan göstericem herhalde ustaya durumunu da burada açıklayacağım .
|
||
|
||
![]() |
||
|
benim son kararım şanzumandan gelme ihtimali yüksek şeklindedir.
![]() |
||
![]() |
||
|
ben seçenekleri söylüyorum.
baskı bitmiş olabilir. " kavrama çok iyi ise sorun yok bu seçenek değil ozaman " baskıdaki yay kırılmıştır. Taş vardır. vsvs Ama baskı balaka kısmıyla alakalıdır bence.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
inşallah sonuncusudur ( taş maş vs. ) taşı çıkarır yoluma devam ederim dermişim. ustaya da borcum varmı yok -- eyvallah abi sağol derim :) hehe
|
||
|
||
![]() |
||
|
inşAllah
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
inşallah büyük bit sıkıntı yoktur eğer bizi yarın bilgilendirisen sevinirim şimdiden geçmiş olsun
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
Arkadaşlar ses kesildi ama motor ustasına götürdüğümde şanzuman yağı hiç kalmamış dedi 2 litre yağ eklemesi yaptık, Zaten 2,5 lütfe felan alıyomuş , şu an çok çok hafif bir ses var. Oda neredeyse duyulmayacak kadar , Yağsız kalmasından kaynaklı bir ses sürtünme arttığı için doğal olarak seste arttı. ama bu sesi duymadan önce yağlanması gerekirdi dedi. Daha sonra gel sana şanzuman katkısı koyalım dedi. Mevcut ses biraz daha kesilir dedi. Bilginize sunulur. Sakın her ses sonrasında ilk ustanın dediği şey yaptırmayın en az iki en ideal 3 yere gösterin az kalsın 400-500 masraf çıkacaktı. ( şanzuman iddir bilya bak tak vs. ) 30 Tl ' ye 2 litre yağ aldım. mevcut sorunum çözüldü
|
||
|
||
![]() |
||
|
geçmiş olsun.Ucuz atlatmışsınız.Birazdaha böyle gitseydi şanzumunın dişlileri kitlenirdi,kaynardı.
![]() ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |