Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Debriyaj hk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Debriyaj hk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Debriyaj hk
    Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 14:37
Merhaba iyi günler.

Dün aracımla trafikteyken 3. vitesten 2. vitese geçiş yaparken vites geçmedi.  bir kaç kere geçiş yapmayı denemiş vites geçmeyince de durdum. sonrasında kalkış esnasında sanki gaza basmıyormuşum gibi araba yalpalıyor kalkışlarda ve bunu diğer vites geçişlerinde de tekrarlamakta.

ayrıca ayağımı debriyajda tuttuğum zaman sesler gelmekte. Bahsettiğim ses sadece debriyaja bastığım zaman gelmekte.  bir kaç kişi balatanın bitmiş olduğunu söyledi. sorun tam olarak ne olabilir. yarın sanayiye götürücem ama bu şekilde sanayiye gitmek bile işkence. zira kalkışlarda, vites geçişlerinde motor kavramıyor sanki gaza basmıyormuşum gibi davranıyor.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen atakanka - 22 Ocak 2012 Saat 14:40
Varlığımız provakasyon birbirimize.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 15:36
kardeş kalkışta kavramıyor bağırıyorsa yada çok sarsıntılı kalkıyorsa debriyaj balatası bitmiş demektir. o şekilde zaten gidemessin sanayiye muhtemelen. çekici vs. halledersin. kolay gelsin.
Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 15:50
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

kardeş kalkışta kavramıyor bağırıyorsa yada çok sarsıntılı kalkıyorsa debriyaj balatası bitmiş demektir. o şekilde zaten gidemessin sanayiye muhtemelen. çekici vs. halledersin. kolay gelsin.

valla dostum kalkışlar o şekilde akşam eve kadar geldim bir şekilde. sabahta işe geldiğim için araba yatıyo evin önünde. yarın çalıştırıp götürebilirsem götürücem olmadı dediğin gibi bir çekici ile falan çektiricez artık. :/
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 19:19
büyük ihtimal balatayı bitirmişsiniz.Arabayı bu şekilde kullanmayın.Ücretsiz çekici hizmetiyle tamir ettireceğiniz yere çektirin.Masrafınız katlanmasın.Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 21:19
debiryaj balatası bitmişse kalkışlarda araba titreme yapar,yolda gaz verirsin araba bağırır ama gitmez,debriyaj pedali yukarda kavrar sertleşir,çekişten düşer,vites geçişleri zorlaşır sitenin sponsoru ile iletişime geç ben balata setini ordan aldım hem çok uygun fiyat hemde orjinal parça

Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06
www.peugeotmarket.com

Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 21:49
ama şimdi şöyle bir şey var gerçekten balata mı bitti yoksa başka bir sorun mu ? ona göre şahin peugeot ile zaten iletişime geçicem. :)
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 21:55
siz iletişime geçtiğinizde sorunu anlatırsanız size yardımcı olurlar ama sizin anlattığınıza göre debriyaj balatası aracınız kaçbinde modeli ve benzinlimi dizelmi paylaşırsanız elimden gelen yardımda bulunurum

Düzenleyen djchaos - 22 Ocak 2012 Saat 21:55
Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:02
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

siz iletişime geçtiğinizde sorunu anlatırsanız size yardımcı olurlar ama sizin anlattığınıza göre debriyaj balatası aracınız kaçbinde modeli ve benzinlimi dizelmi paylaşırsanız elimden gelen yardımda bulunurum

Aracım 2004 XR 307 model ve 165.000 km'de ve Dizel. İlk mesajda anlattığım gibi güne normal başlayıp daha sonra seyir halinde eve dönerken böyle bir şey yaşadım. Trafik ışıklarına yaklaşırken 3. vitesten 2. vitese geçmek istediğimde debriyaja tam basmama rağmen vites geçmedi. Yavaş ilerlediğim için boşa alıp durdum fakat kalktığımda gaza fazla basmama rağmen debriyaj kavrama noktasında sanki hiç gaza basmıyormuşum gibi davranıyor ve araba kütür kütür sesler çıkartıp kalkıyor. Bu 2. ve 3. vites geçişlerinde de aynı şeyi yapıyor. Neyse ki eve gelene kadar sabit hızda getirdim araç kapının önünde şu an. Yarın sanayiye götürmeden önce bir iki tanıdığa hareket ettirmeden göstericem. Eğer dediğiniz gibi balataysa parçayı Peugeot Efe den alıp sanayide yaptırmayı planlıyorum. 
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:02
balatanızı sizde test edebilirsiniz  aracın el frenini çekin, vitesi 3 ya da 4 e alıp kalkış yapmaya çalışın. eğer araç hemen stop ediyorsa balatanız henüz sağlamdır. eğer stop etmeyip, bağırıyorsa balata bitmiştir. vitese geçme sorunu  senkromençlerden de olabilir yani hemen hemen her halükarda şanzıman sökülecek zaten o esnada aracın baskı balatasınıda görmüş olursunuz rulmanlara dişlilere baktırtın artı paspasa dikkat edin debriyajın altına girmişse tam basamamışta olabilirsiniz.
Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:07

balatanızı sizde test edebilirsiniz  aracın el frenini çekin, vitesi 3 ya da 4 e alıp kalkış yapmaya çalışın. eğer araç hemen stop ediyorsa balatanız henüz sağlamdır. eğer stop etmeyip, bağırıyorsa balata bitmiştir. vitese geçme sorunu  senkromençlerden de olabilir yani hemen hemen her halükarda şanzıman sökülecek zaten o esnada aracın baskı balatasınıda görmüş olursunuz rulmanlara dişlilere baktırtın artı paspasa dikkat edin debriyajın altına girmişse tam basamamışta olabilirsiniz.

Şimdi şöyle bir şey var. Motor çalışırken sadece debriyaja basılı tuttuğum zaman garip sesler geliyor. Pas pasın sıkışmış olacağını düşünmüyorum zira sürekli paspası geri çekiyorum arabaya her binişimde. Yani o ses normal değil kesinlikle debriyaj da bişi var ama anlamadığım için ne olduğu hakkında fikrim yok.
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:08
Orjinalini yazan: atakanka atakanka Yazdı:

Aracım 2004 XR 307 model ve 165.000 km'de ve Dizel. İlk mesajda anlattığım gibi güne normal başlayıp daha sonra seyir halinde eve dönerken böyle bir şey yaşadım. Trafik ışıklarına yaklaşırken 3. vitesten 2. vitese geçmek istediğimde debriyaja tam basmama rağmen vites geçmedi. Yavaş ilerlediğim için boşa alıp durdum fakat kalktığımda gaza fazla basmama rağmen debriyaj kavrama noktasında sanki hiç gaza basmıyormuşum gibi davranıyor ve araba kütür kütür sesler çıkartıp kalkıyor. Bu 2. ve 3. vites geçişlerinde de aynı şeyi yapıyor. Neyse ki eve gelene kadar sabit hızda getirdim araç kapının önünde şu an. Yarın sanayiye götürmeden önce bir iki tanıdığa hareket ettirmeden göstericem. Eğer dediğiniz gibi balataysa parçayı Peugeot Efe den alıp sanayide yaptırmayı planlıyorum. 

tam bilmiyorum ama dizellerde 1.4 veya 1.6 larda oynar volant var diye biliyorum sadece balata değişmekle olmaz eğer sabit volantsa balatyı değişirsiniz volantı temizler üstündeki çapaklar ve kir giderilir balata takılır ama oynar volant ise malesef hem volant hemde baskı balata değişecek
Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:11

tam bilmiyorum ama dizellerde 1.4 veya 1.6 larda oynar volant var diye biliyorum sadece balata değişmekle olmaz eğer sabit volantsa balatyı değişirsiniz volantı temizler üstündeki çapaklar ve kir giderilir balata takılır ama oynar volant ise malesef hem volant hemde baskı balata değişecek

peki ortalama ne kadar bir maliyet çıkar bana sizce ? 
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:19
oynar volant ise 700 800 arası parça tutar sabit volant ise 200 300 arası tahmini fiyat servisi arayıp aracınızın durumunu öğrenebilirsiniz vey sponsorumuzu aracınızın şase numarasından yardımcı olurlar

307 1,6 HDİ 110HP DEBRİYAJ SETİ

307 1,6 HDI 90HP DEBRİYAJ SETİ

Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:35

abi yukarda belirttiğim yöntem bitmemiş balatayı bile bitirir çok yanlış bir yöntemdir.Abi sen kendi aracında bile bunu deneme zarar görebilirsin.Wink
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 22:37

uzun süre zorladıysanız balata bittikten sonra volantında işlem görmesi gerekebilir.Aracı hareket ettirmeden sigorta şirketinin ücretsiz çekici hizmetiyle yaptıracağınız yere götürün.Sürmeyin aracı.Zarar görmezsiniz böylece tabi uyarsanız bu tavsiyeye.Wink
Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 23:11
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

uzun süre zorladıysanız balata bittikten sonra volantında işlem görmesi gerekebilir.Aracı hareket ettirmeden sigorta şirketinin ücretsiz çekici hizmetiyle yaptıracağınız yere götürün.Sürmeyin aracı.Zarar görmezsiniz böylece tabi uyarsanız bu tavsiyeye.Wink

Sanayiye kadar aracı çektiricem ama çektirmeden önce bir bilene göstericem. Peki aracı çalıştırmamın bir sakıncası olur mu ? Bahsettiğim sesler sadece debriyaja basılıyken motordan gelmekte.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 23:12
bence hiç ellemeyin direk götürün yoksa başka zararlar meydana gelebilir.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2012 Saat 23:29
ayrıca yarım debriyaj hiçbir zaman yapmayın.Balatanın işini bitirir tez zamanda.Araba kalktıktan sonra kesinlikle ayağınızı debriyaj pedalının üzerinden kaldırın ve bunu alışkanlık haline getirin.İyi şöförler ayağını araba giderken debriyajın üzerinde tutmazlar.Wink
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 Saat 03:16
boşa atmak yerine debriyaja basılı tutarım durumunda. ışıklarda araç vitesteyken ayak debriyaja basılı konumda debriyajın ömrünü kısaltır
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 Saat 10:17

boşa atmak yerine debriyaja basılı tutarım durumunda. ışıklarda araç vitesteyken ayak debriyaja basılı konumda debriyajın ömrünü kısaltır

boşa atıp debriyajdan ayağı çekmek gerekiyorki bilya zarar görmesin.Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ariza son mesaja git 51 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2255 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6714 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 133 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 118 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 122 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 725 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 142 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 161 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 861 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 340 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 539 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107839 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1651 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3425 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10384 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9342 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1167 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1413 0 ankaralı_emre
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English