![]() |
|
307 motordan gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kiracoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 Saat 14:55 |
Arkadaşlar özellikle kışın gelen bir ses var aracımda..
307 1.6 hdi 2006 aracım var.. arabayı calıştırdığımda gaza basıp bırakınca aracın içindeyken motordan sağ taraftan bir ses geliyor.. yolda giderkende aynı şekildi gazı bırakırken ve basarken o sesi duyuyorum ve bazen rolantideykende geliyor. vik vik vik vik şeklinde sanki bir kayış sesi gibi geliyor bana.. Kaputu actıgımda ise duyamıyorm sesı ama iceri girince duyuluyor.. sizce sorun nedir? Çok teşekkür ederim şimdiden..
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bahsettiğiniz tarafta kayışlar var. V kayışına ve kayış rulmanlarını kontrol ettirin.
Soğukta yapıyor ısınınca kesiliyor mu? |
|
![]() |
|
kiracoglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2012 Konum: Kocaeli-İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
motor ısındıgında bile ses geliyor.. Az önce adapazarından döndüm yol boyunca.. gazı bırakınce ve basınca 3-5 sanıyelik duyuyorum.. rolantideykende bazen duyuluyor bazen duyulmuyor..
görünürdede hiç bişey yok, çekişinde filan bır problem yok arabada..
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
V kayışını ve rulmanları kontrol ettirin rulmanlardan olması ihtimal. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Cuma günü bir baktırayım o zaman.. peki bunun bir tehlikesi varmı çünkü uzun zamandır öyle akrabada da 307 var önemli değil demişti bizde ihmalkarlıktan kontrol ettırmedık.. bu parçaların önemi nedir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Tehlikesi yok sadece ses yapar ve uzun süre sonra rulman dağılmaya başlar.Ama yine de fazla ihmal etmeyin. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kiracoglu
Tehlikesi yok sadece ses yapar ve uzun süre sonra rulman dağılmaya başlar.Ama yine de fazla ihmal etmeyin.
![]() --- bu hafta baktırıyorum hemen.. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Hayırlı günler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Ben teşekkür ederim size de hayırlı günler.. ![]() |
|
![]() |
|
felusdomesticus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı felusdomesticus
Benden de geliyor o vik vik vik sesi, kaloriferi kapatınca susuyor, havalandırmayı sağlayan bi parçadan geliyor. Ama çözümünü bilmiyorum, ses çıkınca kaloriferi kapatıyorum :)
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sizinki farklı bir durum.Kalorifer motorunun burçlarından geliyor o ses.Yağlanırsa çözülür ama geçici olarak.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
benim aracımdanda geliyor ama soğukken ilk çalıştığında geliyor. benim rulmanda değşmeli mi acaba
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Gergi rulmanınızdan gelebilir.Çalışırken kaputu açıp kontrol edin.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |