Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 motordan gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21010
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 06:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 motordan gelen ses
Mesajı Yazan: kiracoglu
Konu: 307 motordan gelen ses
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 14:55
Arkadaşlar özellikle kışın gelen bir ses var aracımda.. 
307 1.6 hdi 2006 aracım var.. 
arabayı calıştırdığımda gaza basıp bırakınca aracın içindeyken motordan sağ taraftan bir ses geliyor.. yolda giderkende aynı şekildi gazı bırakırken ve basarken o sesi duyuyorum ve bazen rolantideykende geliyor. vik vik vik vik şeklinde sanki bir kayış sesi gibi geliyor bana..
 Kaputu actıgımda ise duyamıyorm sesı ama iceri girince duyuluyor.. sizce sorun nedir?
 Çok teşekkür ederim şimdiden..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 14:58
Bahsettiğiniz tarafta kayışlar var. V kayışına ve kayış rulmanlarını kontrol ettirin.

Soğukta yapıyor ısınınca kesiliyor mu?

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 15:07
motor ısındıgında bile ses geliyor.. Az önce adapazarından döndüm yol boyunca.. gazı bırakınce ve basınca 3-5 sanıyelik duyuyorum.. rolantideykende bazen duyuluyor bazen duyulmuyor.. 
görünürdede hiç bişey yok, çekişinde filan bır problem yok arabada.. 

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 15:09
Orjinalini yazan: kiracoglu kiracoglu Yazdı:

motor ısındıgında bile ses geliyor.. Az önce adapazarından döndüm yol boyunca.. gazı bırakınce ve basınca 3-5 sanıyelik duyuyorum.. rolantideykende bazen duyuluyor bazen duyulmuyor.. 
görünürdede hiç bişey yok, çekişinde filan bır problem yok arabada.. 

V kayışını ve rulmanları kontrol ettirin rulmanlardan olması ihtimal.Smile

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 15:16
Cuma günü bir baktırayım o zaman.. peki bunun bir tehlikesi varmı çünkü uzun zamandır öyle akrabada da 307 var önemli değil demişti bizde ihmalkarlıktan kontrol ettırmedık.. bu parçaların önemi nedir? 

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 15:18

Cuma günü bir baktırayım o zaman.. peki bunun bir tehlikesi varmı çünkü uzun zamandır öyle akrabada da 307 var önemli değil demişti bizde ihmalkarlıktan kontrol ettırmedık.. bu parçaların önemi nedir? 

Tehlikesi yok sadece ses yapar ve uzun süre sonra rulman dağılmaya başlar.Ama yine de fazla ihmal etmeyin.Smile

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 15:23
Tehlikesi yok sadece ses yapar ve uzun süre sonra rulman dağılmaya başlar.Ama yine de fazla ihmal etmeyin.Smile
---
bu hafta baktırıyorum hemen.. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Hayırlı günler.

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2012 Saat 15:26

---
bu hafta baktırıyorum hemen.. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Hayırlı günler.

Ben teşekkür ederim size de hayırlı günler..Smile

Mesajı Yazan: felusdomesticus
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 20:21
Benden de geliyor o vik vik vik sesi, kaloriferi kapatınca susuyor, havalandırmayı sağlayan bi parçadan geliyor. Ama çözümünü bilmiyorum, ses çıkınca kaloriferi kapatıyorum :)

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 21:59
Orjinalini yazan: felusdomesticus felusdomesticus Yazdı:

Benden de geliyor o vik vik vik sesi, kaloriferi kapatınca susuyor, havalandırmayı sağlayan bi parçadan geliyor. Ama çözümünü bilmiyorum, ses çıkınca kaloriferi kapatıyorum :)
sizinki farklı bir durum.Kalorifer motorunun burçlarından geliyor o ses.Yağlanırsa çözülür ama geçici olarak.WinkBir müddet sonra devamlı yapmaya başlar o sesi.Sonrada dayanılmaz hal alır.Cry

Mesajı Yazan: tilbe307
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 22:02
benim aracımdanda geliyor ama soğukken ilk çalıştığında geliyor. benim rulmanda değşmeli mi acaba 

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 22:06
Orjinalini yazan: tilbe307 tilbe307 Yazdı:

benim aracımdanda geliyor ama soğukken ilk çalıştığında geliyor. benim rulmanda değşmeli mi acaba 

Gergi rulmanınızdan gelebilir.Çalışırken kaputu açıp kontrol edin.Wink

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net