![]() |
|
Biz sürücüler ne yapabiliriz? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
fireblade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fireblade
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 Saat 22:18 |
|
arabada bi trafik ışığının 5 kere kırmızı yeşil dönüşünü seyredip saçımı sakalımı yolmaktansa,motor daha güzel...tabi mont ve kaskla..
|
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
O diz ağrısı , olayin etkisiyle ani olarak kendinizi sıkmanızla hani frene basıp durya alışkın beynin o an gereginden fazla kendisini kasması olsa gerek daha önce kazayapan arkadaşlarda aynısı söylüyorlardı , tekrar geçmiş olsun.
Düzenleyen Üçyüzaltı - 10 Aralık 2011 Saat 23:52 |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
teşekkürler gayet iyi açıklamışsınız üstüne diyecek birşey bulamıyorum. katılıyorum düşüncelerinize... allah kimseye kaza bela göstermesin... |
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
![]() |
||
![]() |
||
silentsorrow ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silentsorrow
|
Hatta bazen düşünmeden edemiyorum. Arabaya binerken motosiklet için aldığım koruma ekipmanlarımı giysem mi diye
![]() |
||
![]() |
||
silentsorrow ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silentsorrow
|
Morosikletten sadece 3 kere düştüm. 1.si ilk aldığım gün oldu, acemiydim ve ayak bileklerimde bir kaç küçük sıyrık vardı. 2.sinde Konyada yağmurlu yolda duramadım ve kırmızı ışıkta bekleyen clioya arkadan vurmamak için motoru kasti olarak yatırdım, ufak tefek sıyrıklarla atlattım. 3.sünde Ankarada gece gece patlak ön lastiğimle lastikçi ararken önden gelen araç koca şeride sığamadığı için ön tekerimi derin bir çukurdan kurtaramadım, hiç sıyrığım yoktu ve galiba artık motordan düşmeyi öğrenmiştim. Arabayı aldıktan 20 gün sonra çok ağır bir kaza yaptım, hatta forumda kazadan sonra aracımın ne halde olduğunun resimleride var. Çok şükür ki araçtan burnum dahi kanamadan çıktım ama diz kapaklarım sanki dayak yemişim gibi ve merdiven inerken bir yerlere tutunsam bile yinede diz kapaklarımdaki ağrılardan dolayı zorlanıyorum. Eğerki motosiklete bineceksen önce sağlam bir eğitim al sonrada kaskından montuna, dizliklerine, eldivenine ve diğer koruma malzemelerine kadar herşeyini tamamla ve trafiğe onlarsız asla çıkma. Trafikte otomobilden çok çok daha rahat olduğunu o zaman fark edeceksin. ;) Düzenleyen silentsorrow - 10 Aralık 2011 Saat 23:27 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Ben kendimden deil yani sürmeye sürerimde , trafikteki hamzolardan korkuom yolda hart die önüme atlıyan motorla giderken napar
![]() |
||
![]() |
||
|
dikkatli olduktan sonra gerekli önlemler de alındı mı korkulacak pek birşey olduğunu sanmıyorum.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
En iyisi
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Ani kalkıştan, hızlanmaktan ve frenden kaçının. Önünüzde trafik yoğunluğu varsa, ayağınızı gazdan erken kaldırın. Gaz-fren şeklinde ilerlemeyin. Gaz pedalına birden basmayın, kademe kademe gazı yedirerek gaz pedalına basın
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı silentsorrow
|
Ben havalar düzelmeye başlayınca motosikletimi garajından çıkartıyorum. Bu sayede hem yakıt masrafım azalıyor hemde doğal klimanın vermiş olduğu serinliğin sefasını sürüyorum. Trafikteki rahatlığıda cabası. ;)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Klima daha önceki arabalarımda yoktu , açmak aklıma bile gelmiyordu yazın hiç açmadım dersem yeridir ,onun yerine camları acarım
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Motor ısıtmadan yola çıkmak ek yakıt getirmez bildiğim daha çok motor sevinir bu duruma
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Depoyu dolu bulundurun (Benzin ve dizeller için). Çünkü az benzinde buharlaşma daha fazla olur.
Not: lpg li araçlarda uzun yol haricinde şehir içinde deponuzu fullemekten kaçının. uzun yol yapmayacaksınız lpg malumunuz motor ve beyin gibi aksamlarla irtibatında hortumlar kullanılmaktadır. gazın basıncı ile birlikte aracınızdaki bu hortumlar yıpranacaktır. özellikle son zamanlarda da çok denk geliyoruz lpg li araçların motor kısmından çıkan alevlere. lpg li araç kullananlar dikkatli olalım lütfen...
|
||
![]() |
||
|
Özellikle 3.vitesten sonraki hızlarda camların açık olması yakıt tüketimini önemli ölçüde arttırır bilgilerinize...
|
||
![]() |
||
|
Yaz aylarında klimayı ihtiyaç duydukça kullanın. Yolculuk boyunca sürekli açık tutmayın. Rampa çıkarken klimayı kapatın, arabaya ilk binişte araç içi çok sıcakken camları açarak iç ve dış sıcaklağı eşitleyin, motor soğukken klimayı açmayın...
|
||
![]() |
||
|
Kış Aylarında Motor Isınmadan Aracı Haraket Ettirmeyelim....
|
||
![]() |
||
|
Hava filtresini sık sık değiştirin. Araç bakımının (hava filtresi, benzin filtresi, yakıt pompası gibi) zamanında yapılmaması yakıt tüketimini önemli ölçüde arttırıyor...
|
||
![]() |
||
|
Yokuş aşağı inerken gazdan ayağımızı çekelim; vitesi boşa almayalım, kontağı kapatmayalım
|
||
![]() |
||
|
Aşırı hız yapmayın, yüksek devirlerde otomobil kullanmayın
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |