![]() |
|
307 soğukta çalışma sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 22:41 |
Araçlar soğuk havalarda genellikle zor çalışırlar. Çok soğuk havada kalınlaşan yağ, ilk çalışma anında motorun içinde rahat dolaşamaz ve bu nedenle ilk çalışma anında sorun yaşanır. Özellikle soğuk hava koşullarında düşük viskoziteli (yani ince), kısmi sentetik ya da tam sentetik yağlar kullanılmalıdır.
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kışın motora ince yağ,yazın biraz daha kalın yağ konur.Motorun sağlığı için. ;)
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
alakalıdır yağ diye geçmeyin aracın çalışmasında motora katkısı motorun sıhatti için çalışmalardaki ses ilk çalışmada önemi büyüktür.
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Castrol' ün bir lafı var -40 dereceden önce donan antifirize ben antifiriz demem :) hazır soğuklardan laf etmişken ekleyeyim dedim.
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
hafif bakımsızlık ve soğuk.
|
|
![]() |
|
arslanbey01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslanbey01
yağ aracın ilk kontakta çalışması ile alakalımıdır
|
|
ARSLANBEY01
|
|
![]() |
|
benim 307 de castrol magnetic yağ var maşallah tek kontak kırmızı organik antifiriz ve bujiler yeni allah şükür bu zamana kadar hiç sıkıntı vermedi kışlık bakımını yaptırdın mı aracın ?
|
|
![]() |
|
erkerd5429 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erkerd5429
ıce alert uyarısına rağmen tık demiyo sağolsun
|
|
2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Ben şükür ne gaz veriyorum nede 2. marş yapıyorum
![]() |
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
valla kardeşim ben bugün sabah arabayı çalıştırdığımda yol bilgisayarı -22 dereceyi gösteriyordu.ancak üçüncü marşta aldı.aküyüde yeni değiştirmeme rağmen ben bu soğukta çalıştığına şükrediyorum :)) geç çalışması hiç önemli değil bide pejolar iyi değil diyorlar ben arabayı çalıştırırken benzinli bir çok diğer marka araç sahibi bana ölece baktılar çünkü onlar hala marş vuruyordu.-7,8 lere kadar tek marşla alıyor ama -22 de üç marşla almasınada şükür.
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
bir de çalıştırmadan önce kontak acıkken 15 20 sn bekle sonra marşa bas.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
benzinden olabilir. benzin aldığın yeri değiştir birde öyle dene.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Çok soğuklarda motorun geç çalışması normaldir.Malum soğuklar artık eksi değerlerde. Çok geç çalışıyorsa bujilere bir baktırın ve soğutma suyunu kontrol ettirin antifirizi ölçtürün.
|
|
![]() |
|
arslanbey01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslanbey01
arkadaşlar 2006 peugeot 307 1.4 benzinli, yeni kasa aracım 21 gündür sabahları çalışırken illaki gaz pedalını pompalamam gerekiyor. ama bir kez çalıştıktan sonra gün içerisinde sıkıntı olmadan çalışıyopr sadece sabahları ilk çalıştırdığımda gaz pedalından biraz gaz vermem ve pompalamam gerekiyor sebep nedir cevaplarsanız sevinirim.
|
|
ARSLANBEY01
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |