Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ehliyet
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ehliyet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ehliyet
    Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 02:56
Selam arkadaslar ehliyetsiz arac sürmenin cezasi nedir?
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 05:02
bildiğim kadarıyla ehliyetsiz kullanan kişi ve aracın ruhsat sahibine para cezası uygulanıyor. eğer ki değiişiklik olmadıysa 2009 daydı yanlış hatırlamıyorsam bu söylediğim çünkü sonradan değişiklik olduysa bilemem. ehliyetsiz sürene 900 tl, ruhsat sahibine 250-300 tl gibi bir ceza veriliyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 05:15
merak edip baktım da  http://www.trafik.gov.tr/ adresinde trafik mevzuatında 290.00 tl diye yazıyor 2011 yılının idari para ceza rehberinde bu şekilde geçiyor kardeşim. 
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 12:17
ruhsat sahibi ehliyetsiz arac sürerse ne kadar uygulanıyor ceza?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 18:12
vermiş olduğum linkte yazıyor ayrıntılı incelemeni tavsiye ederim. .xls dosyası indirmeni talep edecek ve 2011 in tüm ceza uygulamaları yazıyor. ben de sorun üzerine ilk defa merak ettim. iyi de oldu bilmediğimiz şeyler karşımıza yaşamadan önce farkına vardım inceleyerek. ruhsat sahibi isen sadece 290.00 tl diye belirtilmiş bu arada.
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 18:42
  Çok saol  yardımın için..  

Düzenleyen xpyhre - 05 Aralık 2011 Saat 19:56
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:00
Ehliyetsiz araba sürmek çok yanlış bir iş.Ha hiç yapmadınmı diye soruyorsan yaptım ama trafiğe açık alanlarda değil öğrenmek amaçlı ve şimdide keşke yapmasaymışım diyorum.Düşün mesela ehliyetsizsin polis yok kontrol yok geziyorsun kırmızı ışıkta durdun.Gayet güzel güzel beklerken arkadan körkütük sarhoş bir adam direksiyonda sızıyor ve arkadan gelip sana vuruyor ve olacak olur ya adam kafayı direksiyona vurup ölüyor.Normalde ehliyetin olsa suçsuzsun ve karşı tarafı senin arabanı en ince AYRINTISINA KADAR YAPACAK.Ama ehliyetin olmadığı için 8/8 haksız olduğunun yanında hem araban gidiyor hemde ehliyetsiz olarak ölümlü kazaya karışmış oluyorsun.Biraz uzun oldu ama kusura bakma, demem oki ehliyeti almadan kimse trafiğe çıkmasın.Ha her koyun kendi bacağından asılır kimseyede birşey söyleyemeyiz.Sadece tavsiye ederiz.

Düzenleyen yavuz25 - 05 Aralık 2011 Saat 19:01
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:01
ben teşekkür ederim asıl. hocalık neyime kardeşim. sormuş olduğun soru üzerine araştırdım da bilgi sahibi olduk şimdi. hayırlı akşamlar...
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:02
Ehliyetsiz araç kullanmak bence büyük suçtur.Hem kendini hem de trafikteki insanların hayatını tehlikeye atmak demektir.
Şu da önemli, ehliyet almak da herşeyi tamamlamıyor.Direksiyon başına geçen her sürücü hayati sorumluluk aldığını hiçbir zaman unutmamalıdır.Saygılar...

Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:05
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Ehliyetsiz araç kullanmak bence büyük suçtur.Hem kendini hem de trafikteki insanların hayatını tehlikeye atmak demektir.
Şu da önemli, ehliyet almak da herşeyi tamamlamıyor.Direksiyon başına geçen her sürücü hayati sorumluluk aldığını hiçbir zaman unutmamalıdır.Saygılar...

arabayı ehliyet sürmez diye birşey söylerler ancak bu ehliyetsiz araç kullanın anlamına gelmez.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:14
ben de bir arkadaşımdan örnek vereyim. malum ülkemizde özellikle de gençlerimizin çok isteği olan bu meziyet ne kadar beğenilse de bir o kadar kötü sonuçlarda doğuruyor. sözünü ettiğim arkadaşım reşit olmaması halde ve ehliyetsiz bir şekilde direksiyona geçiyor. düğün dönüşünde olan bir vatandaşımızın arabasına yüksek hızla çarpıp ölümlü bir kazaya neden oldu. arkadaşta ve yanındaki diğer kendi arkadaşlarında hiçbir sağlık sorunu olmamasına rağmen hayatı felç oldu kardeşimin. karşı tarafın sadece aracında sağ bir çocuk çıkabiliyor babası ve annesi araç içinde can verdi ne yazık ki. benim arkadaşta hem 3 yıla kadar bir hapis cezası aldı. asıl sorunu kendi ağzıyla söylediğinde daha da bir cız ediyor insanın yüreği. ufacık yaşta katil olmuşum deyip iç çekişi onu bitirdiği kadar bitirdi ama bizlere de ders olmuştu. vicdan azabı kötü birşey yaratan ne kimseye yaşatsın böyle bir acıyı ne de buna vesile olmamıza sebep olsun...
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:19
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

arabayı ehliyet sürmez diye birşey söylerler ancak bu ehliyetsiz araç kullanın anlamına gelmez.

Bu söz neden söyleniyor.Çünkü ülkemizde ehliyet almak bakkaldan ekmek almak kadar kolay.Bu nedenle her ehliyeti olan da mükemmel araç kullanabilir diye bişey söylenemez.Dediğim gibi ehliyetsiz araç kullanmak büyük suçtur ve yapılmaması gereken bir olaydır.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:41

Bu söz neden söyleniyor.Çünkü ülkemizde ehliyet almak bakkaldan ekmek almak kadar kolay.Bu nedenle her ehliyeti olan da mükemmel araç kullanabilir diye bişey söylenemez.Dediğim gibi ehliyetsiz araç kullanmak büyük suçtur ve yapılmaması gereken bir olaydır.

yazdıklarımız ehliyetsiz ve kanı deli akan bir çok gencimizin de okuduğu için bu eklemeyi yapma ihticı duydum yoksa kesinlikle size dair birşey söylemedim.Wink
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 19:55

Ehliyetsiz araba sürmek çok yanlış bir iş.Ha hiç yapmadınmı diye soruyorsan yaptım ama trafiğe açık alanlarda değil öğrenmek amaçlı ve şimdide keşke yapmasaymışım diyorum.Düşün mesela ehliyetsizsin polis yok kontrol yok geziyorsun kırmızı ışıkta durdun.Gayet güzel güzel beklerken arkadan körkütük sarhoş bir adam direksiyonda sızıyor ve arkadan gelip sana vuruyor ve olacak olur ya adam kafayı direksiyona vurup ölüyor.Normalde ehliyetin olsa suçsuzsun ve karşı tarafı senin arabanı en ince AYRINTISINA KADAR YAPACAK.Ama ehliyetin olmadığı için 8/8 haksız olduğunun yanında hem araban gidiyor hemde ehliyetsiz olarak ölümlü kazaya karışmış oluyorsun.Biraz uzun oldu ama kusura bakma, demem oki ehliyeti almadan kimse trafiğe çıkmasın.Ha her koyun kendi bacağından asılır kimseyede birşey söyleyemeyiz.Sadece tavsiye ederiz.
yok kardeşim ehliyetsiz trafiğe çıktın diye 8de8 kusur almazsın sen sadece trafiğe ehliyetsiz çıktığın için ceza alırsın kişinin ölmesi ile senin ehliyetsiz olman arasında bi bağ kurulamaz. ehliyetli olsaydın ölmeyecekmiydi yani.
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 20:32
Orjinalini yazan: ErolSen ErolSen Yazdı:

yok kardeşim ehliyetsiz trafiğe çıktın diye 8de8 kusur almazsın sen sadece trafiğe ehliyetsiz çıktığın için ceza alırsın kişinin ölmesi ile senin ehliyetsiz olman arasında bi bağ kurulamaz. ehliyetli olsaydın ölmeyecekmiydi yani.

ölecekti ölmeyecekti meselesi değil abi.Ehliyeti olmayan bir adamın motorlu taşıt yönetmeye hakkı yoktur.Böyle oluncada hiçbir savunulacak tarafı kalmıyor.Mesela iki adam düşün biri ehliyetli diğeri ehliyetsiz.İkisinede aynı şekilde araba çarpsa ve çarpanda arkadan çarpsa(arkadan çarpmak suçtur)ve şöför yaralansa/ölse.Bu durumda ehliyetlimi serbest bırakılır ehliyetsizmi?
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 10:09

Orjinalini yazan: ErolSen ErolSen Yazdı:

ölecekti ölmeyecekti meselesi değil abi.Ehliyeti olmayan bir adamın motorlu taşıt yönetmeye hakkı yoktur.Böyle oluncada hiçbir savunulacak tarafı kalmıyor.Mesela iki adam düşün biri ehliyetli diğeri ehliyetsiz.İkisinede aynı şekilde araba çarpsa ve çarpanda arkadan çarpsa(arkadan çarpmak suçtur)ve şöför yaralansa/ölse.Bu durumda ehliyetlimi serbest bırakılır ehliyetsizmi?

doğru bildiğimiz yanlışlardan birisi de ''arkadan çarpan herzaman haksızdır''. örnek verelim sen orta şeritte ilerliyorsun vatandaş geldi seni sollarken arayı yeteri kadar açmadan önüne kırdı sen arkadan çarptın kim suçlu?

ehliyet konusuna gelince güzel örnek vermişsin ben biraz ekleyeyim  ''iki adam düşün biri ehliyetli diğeri ehliyetsiz. ikiside kırmızı ışıkta bekliyo olsun.İkisinede aynı şekilde araba çarpsa ve çarpanda arkadan çarpsa ve şöför yaralansa/ölse.''  burada bence ehliyeti olan da olmayan da suçsuzdur. sonuçta ehliyeti yok ama kırmızı ışıkta durması gerektiğini biliyor ve durmuş. burda arkadaş sadece trafiğe ehliyetsiz çıkmaktan işlem görür diye düşünüyorum.

birde daha farklı şöyle bir örnek verelim. iki şöför de kırmızı ışık ihlali yaptı ve bir yayaya çarparak ölümüne sebep oldu (yanlış yazmışım düzelttim) işte burada ehliyetsiz adam epey bi ceza alır.

ayrıca burada yazdıklarım çok istisnai ve hayali durumlar arkadaşlar siz siz olun sakın ola ehliyetsiz trafiğe çıkmayın her türlü döşerler adama.

Düzenleyen ErolSen - 06 Aralık 2011 Saat 10:17
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 19:36
abi şahit olduğum bütün arkadan çarpma olaylarında hep arkadan çarpan suçludur demiştir trafik polisi .Dediğin olaydada şahit falan olmadıktan sonra adam derki geldi bana çarptı ben fren yapmıştım önüme birşey çıkmıştı.Wink
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 21:58
1 defa ehliyetsiz yakalandım ehliyetimin numarasını polise verdim ve kimliğimi verdim.şubeden araştırdı ve ehliyetimin olduğunu kimlikteki isme kayıt olduğunu tespit etti ceza yazmadı sadece tüpten araba bağlandı :)))))
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 22:05
o ehliyetsiz yakalanmak sayılmaz.Smile
Yukarı Dön
djchaos Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı djchaos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 Saat 23:48
cep telefonumda sigorta numaram,T.C kimlik numaram,vergi numaram,kimlik numaram ,ehliyet numaram kayıtlı nerede lazım olacağı belli olmuyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 736 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6168 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 272 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3580 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49288 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 513 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 330 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 552 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4377 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1796 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1023 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28808 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3719 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26144 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2504 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 238 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English