|   | 
 | 
| eko mod? | 
| Yanıt Yaz   | Sayfa <123> | 
| Yazar | |
| koliva   YÖNETİCİ     P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 Saat 11:02 | 
| 
 Eski akunun bayagi bir eski oldugunu soylemistin. Akuyu bir yere gittiginde aracin calismadiginda degistirmenin bir anlami yok. Belirli bir zamani doldurunca aku degistirilir. O yuzden yeni aku almis olmayi cokta bir kayip olarak gormemelisin. Bu olay ne zaman olmaya basladi? Yani sunu yaptiktan sonra bu eco mod sorunu ortaya cikti diyebiliyor musun? | |
|  | |
| Celalll   1. Vites     Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 Saat 10:18 | 
| 

Dün yaklaşık durmadan 100 Km.yol yaptım. Eve geldim ve kontağı kapattım. Kontağı kapatır kapatmaz, "Economy Mode Active" uyarısı çıkıyor. Daha sonra arabaya binmeden kapıları kumanda ile açınca, Motoru çalıştırana kadar, aynı uyarı çıkıyor. Gündüzleri bir şey değilde akşamları arabaya binerken ve inerken ışıkların yanmaması kötü oluyor. Aküyü Bosch Car service'de Varta aküyle değiştirdiğim için aküden dolayı olma ihtimali kalmadı. Eski akümün de ölçümünü yaptırdığım da %92 Dolu görünüyordu. Ne olur ne olmaz diye değiştirdim. Belki birkaç gün beklesem düzelicekti.Bana sanki yazılımsal bir sorun varmış gibi geliyor. 
    | |
| 
     2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
     | |
|  | |
| koliva   YÖNETİCİ     P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 Saat 08:34 | 
| 
 Sifirlamak diye birsey yok. Belli ki bir sekilde akunun doluluk seviyesi surekli belirli bir seviyenin altinda kaliyor. Aracinizi calistirdiniz, bir sure yol yaptiniz, kontagi kapattiniz ve radyoyu actiniz. Hemen eco mode active diyor mu? | |
|  | |
| Celalll   1. Vites     Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 Saat 00:50 | 
| 
 Hocam kusura bakmayın ama; kime, ne demek istediğinizi anlayamadım.  Bu arada, yeni aküden sonra yaklaşık 100 Km. yol yaptım. Durumda bir değişiklik yok. Sanırım Akü'yü boş yere değiştirmişim.  Bu eco mode olayını nasıl sıfırlıyoruz? Yok mu bilen ? Düzenleyen Celalll - 21 Nisan 2012 Saat 06:52 | |
| 
     | |
|  | |
| dsonat   1. Vites     Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 Saat 17:06 | 
| 

zaten hatırladığım kadarıyla farı açık unuttuğunda kontağı kapatsan bile alarm veriyor,kesik kesik uyarı sesi...
    | |
|  | |
| Celalll   1. Vites     Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 Saat 16:32 | 
| 
    3-5 gün bu şekilde kullandıktan sonra, bugün 
bir bosch servisine gittim. Aküyü ölçtürttüm ve %92 Şarjı olduğunu, ama 
aracın sıcak olmasından dolayı böyle gözükebileceğini, Muhtemelen 
üzerindeki akünün fabrika çıkışından beri üzerinde olduğunu söylediler. 
Bende ne olur, ne olmaz diye orada "VARTA" marka 60Amper bir akü 
taktırttım. Aracı çalıştırdım. Fakat Bu Economy Mode Active uyarısı yine gitmedi. Bende herhalde "bir şekilde zamanla düzelir" ve "Acaba haybeyemi aküyü değiştirdim?" diye düşünerek evin yolunu tuttum. Son durum: şu an aynı uyarıyı hala almaktayım. Acaba bilgisayarı bağlayıp aküyü değiştirdiğimizi işletmemiz mi gerekiyor? Hiç sanmıyorum ama... | |
| 
     | |
|  | |
| koliva   YÖNETİCİ     P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 20:26 | 
| 
 O zaman akuye sucu atalim bizde  | |
|  | |
| Celalll   1. Vites     Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 20:23 | 
| 
   Hocam gitmiyor.   Araç 2005 Model. Tahminim O zamandan beri aynı akü var üstünde. | |
| 
     | |
|  | |
| koliva   YÖNETİCİ     P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 20:09 | 
| 
 Nasil yani? Bir muddet aracinizi kullandiktan sonra gitmesi lazim. Gitmiyor mu? | |
|  | |
| Celalll   1. Vites     Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 Saat 19:44 | 
| 

Arkadaşlar Konuyu hortlatacağım ama, Bu "Ekonomy Mode Active" uyarısı, Akünün ömrünün bitmeye yakın olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü bende bir Çıktı birdaha da gitmek bilmedi.   Aracın V kayışınıda daha dün değiştirttim. Ve Şarj dinamosunu kontrol ettirdim onda sorun yok. Düzenleyen Celalll - 18 Nisan 2012 Saat 19:48 | |
| 
     | |
|  | |
| 06ÖzGüR06   3. Vites     14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı 06ÖzGüR06 Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2011 Saat 15:57 | 
| 
   Yeni konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim. Bizim araçta ECO MOD olduğu zaman teyp ve farlar kapanıyor.Sadece parklar yanıyor.Yarım kontak uzun süre açık kaldığı zaman göstergedeki akü ışığı bile sönüyor.İç aydınlatma lambalarının yanma süresi kısalıyor.Hemen sönüyorlar.Bir kapıyı açtığımda tekrar ışıklar tekrar yanıyor. Bu sistem bayağı aracın elektrik tüketimini azaltmak için yapılmış.Akünün ömrü açısından bu özelliğin çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. | |
|  | |
| koliva   YÖNETİCİ     P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 22:41 | 
| 
   Auto konumu haricinde far acik kalirsa akuyu bitirir, eco-mod felan takmaz. Bunu genellemek ne derece dogrudur bilemiyorum ama 307'de boyle ise ufaklik 206'da hayli hayli oyledir diye dusunuyorum. Atip tutanlar bir denesinlerde gorelim. | |
|  | |
| MemoTech   2. Vites     12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 22:04 | 
| 
   Teyp açılmıyor :)) Marş istiyor malesef. Arabayı kilitlesen ve tekrar açsan dahi ekranda sürekli Economy Mode Active yazısı selamlıyor. :)) Kapı açıkken yanan aydınlatma yada bagaj aydınlatması bile çok kısa bir süre yaklaşık 10 saniye sonra sönüyor bagaj yada kapılar açık dahi olsa.  
    | |
|  PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009  KÖPEKBALIĞI GRİ) | |
|  | |
| Muhammet ÇAKIR   1. Vites     Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Muhammet ÇAKIR Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 20:56 | 
| 
 | |
| 
     1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! | |
|  | |
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 20:16 | 
| 
   Engin hocam detayları sormayalım yazıdan sanki bir haller olduğu anlaşılıyor   | |
|  | |
| Engin Tepe   1. Vites     Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Engin Tepe Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 17:37 | 
| 
   Ben ılk ogrendıgımde kı yuz ıfademı gormenız lazımdı   , Tenha yerde :D evden uzak cok uzak :D  uygunsuz durum :D ahaa dedım aksam da oluo aku bıtık artık nasıl elektırık uretırz derdıne dusmusken :D bı deneyım dedm tak calıştı :D O ankı surat ıfademıde görmenızı ısterdım :D  | |
| 
     PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58 ▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ | |
|  | |
| MemoTech   2. Vites     12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 17:11 | 
| 
   Geçenlerde economy mode durumunda özellikle farları yakar mı diye denedim sadece park ampullerini yaktı farları açmadı benim aracımda far sensorü yok. Marşa bastıktan sonra farlar yandı.
    | |
|  PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009  KÖPEKBALIĞI GRİ) | |
|  | |
| onur şahin   1. Vites     Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı onur şahin Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 17:00 | 
| 
 aynen :)  | |
| 
     2006 Peugeot 206 x-desing otm. İstanbul/Başakşehir | |
|  | |
| metin   4. Vites     24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 16:52 | 
| 
   murat206, herkezde senin benim gibi far sensörü mevcut değil bu yüzden auto gibi bir şansları yok.
    | |
| 
     Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.  Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... | |
|  | |
| murat206   2. Vites     Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 Saat 16:48 | 
| 
   farları neden auto konumunda tutmuyosunuzki, ben daha farlar nerden açılıyo bilmem :D
    | |
| 
     2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel (şeytan kırmızısı), KME lpg kit | |
|  | |
| Yanıt Yaz   | Sayfa <123> | 
| Forum Atla | Forum İzinleri   Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma | 
| Bizi Takip Edin    

| |||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | |||||||||||||||