Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Radyatör suyu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Radyatör suyu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 21:43
Kahverengi rengin sebebi su tankının rengidir bence dikkatli bakın bidaha isterseniz bizim doblada radyatör suyu kırmızımsı ayrıca o neden öyle anlamadım
Yukarı Dön
ynusemre Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Nisan - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ynusemre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 Saat 23:11
Alıntı Diğer bir husus, ben de hep mavimsi bir renk görürdüm antifirizi (hani arkadaşlar yağ mantığı ile yaklaşıp kahverengi olmuş değiştir demiş) ama bugün bir abimizin arabasına antifiriz ekledik ve rengi bildiğiniz kahverengiydi. sanırım petrol ofisinin ürünüydü.

Kahverengi olduğunu ben söylemiştim.Biraz araştırdım kahverengi tonunda antifiriz varmış mobilin falan.Muhtemelen bende de öyle.

Düzenleyen Emrekny - 09 Eylül 2011 Saat 23:11
2004 PUG 307 XT 1.6 110HB
Yukarı Dön
ciha_n Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
23 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ciha_n Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 11:42
arkadaşlar çok acil yardım bu radyatörün tapası nerde tahliye için bir türlü bulamıyorum çıldırcam valla arabanın altında yarım saat onu aradım soğuk havada su donuyor suyu boşaltıp antifiriz su ekleyecem ama bir türlü bu suyu boşaltacak tapayı bulamıyorum kafayı yiyecem artık havasını almak için sanırım onu buldum su doldurma kutusundan gelen tam radyatöre girerken bir kelepçeli gibi bir yer var ufak boruda tam radyatörün köşede onu buldum yani sökebildim ordan sanırım havayı alacaz ama bu suyu nereden boşaltcaz bir türlü bulamadım lütfen yardım acil...
Peugeot 307 2005 1.6 HDİ Look Alüminyum Gri
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:04
radyatörün üstündeki tahliye hortumunu sökerken dikkatli davranın şahsen benimkini bosch serviste antifiriz değişimi sırasında kırdılar adamlar gidip servisten yeni hortum alıp takmak zorunda kaldılar. radyatöre bağlantı kısmındaki tırnakları çok hassas, kendiniz yapabilrisiniz biraz dikkatli olursanız ama bocsh a gidip antifiriz fiyatına değişim yapabilrsiniz.
Yukarı Dön
ciha_n Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
23 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ciha_n Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:10
teşekkür ederim bilgi için ancak benim öğrenmek istediğim bu tahliye tapası nerede yani bir türlü içerdeki suyu boşaltamadım çünkü tapa falan hiç bulamadım radyatörün altına eğildim zaten kapalı ızgara var ızgaranın aralarından elimle yokladım ama bir türlü yine de bulamadım.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:42
arakdaşım tahliye için radyatörden o suyu koyduğun kısma giden bi boru radyatörün sana göre sol üst tarafından su depusuna giden bi borudur tahliye hortumuda diyorlar herhalde ben oradan boşaltılıyor diye biliyorum başka bir yerde bi tıpa varsa onu bilmiyorum, şahjsen benim antifirz koyma işlemini öyle yaptılar, o hortumu çıkardılar içerdeki su boşalmaya başladı ilkten sonrada o üzerinde min max yazan depoya antifriz koydular bu şekilde yani 
Yukarı Dön
ciha_n Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
23 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ciha_n Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 12:46
evet hocam dediğiniz gibiymiş teşekkür ederim ilginiz için peugeot servisi aradım onlarda tapa var ama tapayı görmeniz mümkün değil dediler suyu boşaltmak için radyatörün altında hortum giriyor dediğiniz gibi onu sökün su boşalır sonra da koyun dediler şimdi gidip öyle yapacam teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 13:17
ben geçen hafta antifreze değiştirdim usta radyatörün sol alt tarafında vana gibi bişey vardı onu açtı butun suyu boşalttı...306 için böyle belki sizin araçtada buna benzer bişey vardır ...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 15:39
walla benim 307im hortumu sökerek yaptılar:) hortum iyidir candır fakat kırılgandır dikkat et hocam 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 19:18
beyler bence radyatörü boşaltmayın en fazla su bidonundan suyunuzu tammlayın çünki büyük ihtimalle hava yaptırırsınız onun için ve ayrıca su antifiriz karışımında doğru oran önemlidir.fazla olursa donma sıcaklığı düşer.az olursa donma sıcaklığı gene düşer.bildiğim kadarıyla en iyi karışım için 2 litre antifiriz 1 litre suyla karıştırılıyordu.bence bu işlemi ustaya yaptırın daha garanti 10 lira işçilik için  sıkıntıya girmeyin derim.
tabi kızmayın bu benim düşüncem Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 19:25
walla bende dediğin gibi yaptım ilhan abi baktım arabanın camına ilan bırakmışlar baktımm kampanya yapmışlar bilmiyordum fiyarlarıda 30 tl verdim 3 lt doldurdular gönderdiler:)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 19:38
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

walla bende dediğin gibi yaptım ilhan abi baktım arabanın camına ilan bırakmışlar baktımm kampanya yapmışlar bilmiyordum fiyarlarıda 30 tl verdim 3 lt doldurdular gönderdiler:)

peki baktınmı antifirizin rengine yeşil olmasın o koydukları.bizim antifiriz kırmızı olucak Ouch
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 19:55
Ben 18 tl verdim ustaya 5 lira verdim  antifiriz kan kırmızıydı Approve
Yukarı Dön
marad Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
22 - Mayıs - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı marad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:37

bende kendim yapmak istiyordum ama baktım herkes pes etmiş ben de başlamadan vazgeçiyorum.Sırıtma

bu işi hiç ankarada yapacak bir yer önerir misiniz?

Düzenleyen marad - 14 Kasım 2011 Saat 20:38
307 1.6 XT PREMIUM 2004 LPG
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 Saat 20:39
Ustaya yaptırmak iyidir çünkü hava kalırsa hararet yapar farkında olamassınız havanızı alır ondan sonra yanık bir conta ile  Sırıtma

Düzenleyen Üçyüzaltı - 14 Kasım 2011 Saat 20:40
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 Saat 09:00
bende totalın organık antfrızını aldım koydurttum :) rengı turuncu :D 
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 Saat 20:37
selam doslar ben direk musluk suyu koydum sıkıntı olurmu acaba?
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: xpyhre xpyhre Yazdı:

Musluk suyu olmaz. Hem donar hem de kireclidir. Acil bir sekilde degistirmeniz gerekir.
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 Saat 21:29
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Musluk suyu olmaz. Hem donar hem de kireclidir. Acil bir sekilde degistirmeniz gerekir.

pardon hocam ben soğutma suyu deposuna musluk suyu koymustum sadece.... bir sorun olurmu? komple antifirizmi doldurmam gerekiyor? ve doldurdugum suyu radyatorun altindaki hortumdan tahliye edebilirmiyim ?

Düzenleyen xpyhre - 28 Kasım 2011 Saat 21:41
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 Saat 21:51

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

pardon hocam ben soğutma suyu deposuna musluk suyu koymustum sadece.... bir sorun olurmu? komple antifirizmi doldurmam gerekiyor? ve doldurdugum suyu radyatorun altindaki hortumdan tahliye edebilirmiyim ?

Tamam iste o da yanlis. Bir kere koyacaginiz suyun kirecsiz olmasi gerekir. Yani ya saf su ya da pet siselerde satilan sulardan da olur. Tabi her su eklediginizde sistemdeki antifirizi seyreltmis oluyorsunuz ve etkinligini azaltiyorsunuz.

Suyu tahliye etmek isterseniz radyatorun altindaki borulardan birini sokmeniz yeterli olur. Bu durumda sadece radyatordeki suyu bosaltmis olursunuz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 21 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60993 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 88 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 561 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 221 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13151 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2673 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1437 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 416 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50736 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34823 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2764 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1553 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6144 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 211 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5897 1 msk_sansal
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English