![]() |
|
tekerlerden gelen kütütrtü sesleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 Saat 02:48 |
selamlar herkese geçen gün tekerlerden gelen sesler konusu hakkında yazıyorum salınca aks değişti rot balans ayarlandı direksyon tam sağ tam sol manevralarda sesler devam ediyordu dün tekrar tamircime gittim komple bakıldı söylenen şu: araca daha önce geniş ebat lastik takılmış şu an üzerindeki 206 için ebat lastikler bu yüzden tur farklılığı ve lastik zemininden ( tellerin kopukluğu vs. ) hatalarından dolayı olduğu söylendi bu tur farklılığın 206 serisinde kronik olduğu söylendi şimdi biraz geniş ebat lastik takarsam ustanın söylediğine göre bu sesler kesilirmi?ön takım direksyon rot aks hiçbirinde en ufak sorun yok dedi
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lastiklerinizin ebatı kaç acaba onlarına yazarsanız ve lastiklerin tabanlarının durumu nedir
|
|
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gerçekten lastik ebatları ile alakalı olabilirmi ?
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Ya bu benim hiç aklıma gelmemişti bendede soldan ses geliyor sol arka ile sağ arkanın ebatları farklı bencede mantıklı :)
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Ustanın söylediği hiç mantıklı gelmedi. 206 larda böyle bir sorun yok ! Önce farklı ebatlarda lastik takılmış filan lastik tabanları :-))) Dostum başka bir ustaya git ve taktırdığın parçaları kontrol ettir. Takamamıştır !
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Lastik ebatlarının farklılığı arabanın frenleme ve viraj dengesini bozar. Gaza bastığında belirli yönlere çekmesine sebep olur vs vs ama Tam tur sağ tam tur sol tamamen farklı sorun.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
valla kafayı yemek üzereyim bunları yetkili serviste bile anlatsam anlamazlar heralde napıcam şaşırdım4 lastikte michelin sağ farklı sol farklı değil aynı ebatları hepsinin arabamı çok seviyorum resim eklemeyi bilsem ekliycem sizde bakın ama sırf bu yüzden heran satabilirim
|
|
![]() |
|
istanbul da peugeot tan çok iyi anlayan bildiğiniz usta varsa bilenler yazsın ona baktırayım arabamı bide
|
|
![]() |
|
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
lastik yüzünden araba satmak,pire yüzünden yorgan yakmak gibidir !!!!!!!!!!
|
|
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() |
|
![]() |
|
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Arabayı satmak yerine kendine düzgün bir usta bul kardeş.İşten anlasa böyle saçma bişey söylemez. |
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Benim aracımda sağa çekiyor ben alıştım bile sağa virajlarda beni yormuyor sadece direksiyonu bırakıyorum : )))))) Şaka bi yana sen iyi bir usta bul ama önce iyi bir rot vs. felan ayarı yaptır derim uzman değilim ama o arkadaşlar bilgisayara felan bağlıyıp net bilgi veriyorlar.
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
aynı sorun bende de vardı direksiyonu saga sola cevirirken tak tak tak ses geliyordu kesik kesik. vıraj lastıklerıni ve ust salıncak kolarının degistirdi. bunlar eskimis dedi arabayı lifte kaldırıncada gostermisti. degisim yapıldıktan sonra ses kesildi. lastikden degildir bence on takımla alakalı gibi geldi bana..
|
|
![]() |
|
kaldırıma çarptıktan sonra başladı bu sıkıntı rot kolları ile alakalı değil dendi sürekli kontrol edildi onlar ve şuan da araba bi tümsekten setten çukurdan geçerken lambur lumgur gidiyor heryeri sallanıyor gibi
|
|
![]() |
|
ercan_g ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
hocam rampalardan kalkışlarda yada tam sağ sol kalkışlarında taktaktak diye ses geliyor ve düz yolda bu ses ortadan kalkıyorsa aşağıdakilerden biri olabilir
motor kulakçıklarından biri hasarlıdır katalik konvertörün içindeki filtrelerden biri yada ikisi kırılmış olabilir ses üretir aşırı derecede ön fren disklerinde bir çatlak varsa buda ses üretir nedeni çatlamışsa genleşerek eğilmiştir. rot başında problem olabilir
genel olarak başıma gelenler bunlar |
|
![]() |
|
arkadaşlar aks bilyasından olsa normal yolda giderkende bi bilya ötme sesi gibi ses yapmazmı *
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
yapar uğultu sesi verir araç içine
|
|
|
|
![]() |
|
o zaman ondan değil bu sorun
|
|
![]() |
|
gravis_pro ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1977 Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2011 Konum: B.Düzü/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gravis_pro
amortisör takozları ve bilyalarına baktır.
|
|
![]() |
|
selamlar arkadaşlar hatırlarsanız bu konuyu o çarpma sonucunda şase yamulmuşmudur ?yamulmuşsa arabayı kullanma sırasında ne şekilde anlaşılır belirtileri nelerdir ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |