Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tekerlerden gelen kütütrtü sesleri

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20018
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 19:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: tekerlerden gelen kütütrtü sesleri
Mesajı Yazan: tongucuk
Konu: tekerlerden gelen kütütrtü sesleri
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 02:48
selamlar herkese geçen gün  tekerlerden gelen sesler konusu hakkında  yazıyorum salınca aks değişti rot balans ayarlandı  direksyon tam sağ tam sol manevralarda sesler devam ediyordu dün tekrar tamircime gittim  komple bakıldı  söylenen şu: araca daha önce geniş ebat lastik takılmış şu an üzerindeki 206 için ebat lastikler bu yüzden  tur farklılığı ve lastik zemininden ( tellerin kopukluğu vs. ) hatalarından dolayı olduğu söylendi bu tur  farklılığın 206 serisinde kronik olduğu söylendi şimdi biraz geniş ebat lastik takarsam ustanın söylediğine göre bu sesler kesilirmi?ön takım direksyon rot aks hiçbirinde en ufak sorun yok dedi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 10:01
Lastiklerinizin ebatı kaç acaba onlarına yazarsanız ve lastiklerin tabanlarının durumu nedir

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 21:36
gerçekten lastik ebatları ile alakalı olabilirmi ?

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 22:58
Ya bu benim hiç aklıma gelmemişti bendede soldan ses geliyor sol arka ile sağ arkanın ebatları farklı bencede mantıklı :) 

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 00:04
Ustanın söylediği hiç mantıklı gelmedi. 206 larda böyle bir sorun yok ! Önce farklı ebatlarda lastik takılmış filan lastik tabanları :-))) Dostum başka bir ustaya git ve taktırdığın parçaları kontrol ettir. Takamamıştır !

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 00:06
Lastik ebatlarının farklılığı arabanın frenleme ve viraj dengesini bozar. Gaza bastığında belirli yönlere çekmesine sebep olur vs vs ama Tam tur sağ tam tur sol tamamen farklı sorun. 

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 00:45
valla kafayı yemek üzereyim bunları yetkili serviste bile anlatsam  anlamazlar heralde napıcam şaşırdım4 lastikte michelin sağ farklı sol farklı değil aynı ebatları hepsinin arabamı çok seviyorum resim eklemeyi bilsem ekliycem sizde bakın  ama sırf bu yüzden heran satabilirim

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 00:47
istanbul da peugeot tan çok iyi anlayan bildiğiniz usta varsa  bilenler yazsın ona  baktırayım arabamı bide

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 10:44
lastik yüzünden araba satmak,pire yüzünden yorgan yakmak gibidir !!!!!!!!!!

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 12:07
Thumbs Up Her sorunda araba satarsanız arabaya binemessiniz , ayrıca satacağız şahıs bu ses ne diip çok fiyat kırar belki sorun basit birşeydir.

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 14:23

Arabayı satmak yerine kendine düzgün bir usta bul kardeş.İşten anlasa böyle saçma bişey söylemez.

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 23:37
Benim aracımda sağa çekiyor ben alıştım bile sağa virajlarda beni yormuyor sadece direksiyonu bırakıyorum : ))))))   Şaka bi yana sen iyi bir usta bul ama önce iyi bir rot vs. felan ayarı yaptır derim uzman değilim ama o arkadaşlar bilgisayara felan bağlıyıp net bilgi veriyorlar. 

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 01:24
aynı sorun bende de vardı direksiyonu saga sola cevirirken tak tak tak ses geliyordu kesik kesik. vıraj lastıklerıni ve ust salıncak kolarının degistirdi. bunlar eskimis dedi arabayı lifte kaldırıncada gostermisti. degisim yapıldıktan sonra ses kesildi. lastikden degildir bence on takımla alakalı gibi geldi bana..

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 21:43
kaldırıma çarptıktan sonra başladı bu sıkıntı rot kolları ile alakalı değil dendi sürekli kontrol edildi onlar ve şuan da  araba bi tümsekten setten çukurdan geçerken lambur lumgur gidiyor heryeri sallanıyor gibi  

Mesajı Yazan: ercan_g
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 21:59
hocam rampalardan kalkışlarda yada tam sağ sol kalkışlarında taktaktak diye ses geliyor ve düz yolda bu ses ortadan kalkıyorsa aşağıdakilerden biri olabilir

motor kulakçıklarından biri hasarlıdır
katalik konvertörün içindeki filtrelerden biri yada ikisi kırılmış olabilir ses üretir aşırı derecede
ön fren disklerinde bir çatlak varsa buda ses üretir nedeni çatlamışsa genleşerek eğilmiştir.
rot başında problem olabilir

genel olarak başıma gelenler bunlar

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2011 Saat 00:08
arkadaşlar aks bilyasından olsa normal yolda giderkende bi bilya ötme sesi gibi ses yapmazmı *

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2011 Saat 00:28
yapar uğultu sesi verir araç içine

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2011 Saat 00:29
o zaman ondan değil bu sorun 

Mesajı Yazan: gravis_pro
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2011 Saat 01:06
amortisör takozları ve bilyalarına baktır.

Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2011 Saat 23:38
selamlar arkadaşlar  hatırlarsanız bu konuyu o çarpma sonucunda şase yamulmuşmudur ?yamulmuşsa  arabayı kullanma sırasında ne şekilde  anlaşılır belirtileri nelerdir ?

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 00:32
şase o kadar kolay eğilecek bükülecek birşey değildir.Öyle bir kaldırıma vurmayla bozulsaydı,eğrilseydi herkesin arabasının şasesi eğri olurdu.Smile

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 00:41
çokta yavaş vurmadım lastik yarıldı salıncak yamulmuştu :(

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 00:43
Salıncak yamulmuşsa, salıncak darbeyi emmiştir arka tarafına kolay kolay birşey olmaz kafaya takma.Wink

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 00:46
Bu arada araçta kafa sallama oluyormu yada bir tarafa aşırı bir çekiş.

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 10:48
benımde aracımda aynı sorun varmış ben aksdan geldıgını dusunmustum ama sattıktan sonra ogrendım kı sase yamulmus ve o ses o yuzden gelıyormus dedıgın gıbı butun parcaları degıstırmıs rot başları z rotları aks falan fılan ama ses kesılmemıs dıreksıyonu cevırıp manevra yaparken kutur kutur ses hala gelıyormus ben aracı bastıgımdan dolayı ses yoktu tekrar yukseltınce gelmeye baslamıstı

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 11:28
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

benımde aracımda aynı sorun varmış ben aksdan geldıgını dusunmustum ama sattıktan sonra ogrendım kı sase yamulmus ve o ses o yuzden gelıyormus dedıgın gıbı butun parcaları degıstırmıs rot başları z rotları aks falan fılan ama ses kesılmemıs dıreksıyonu cevırıp manevra yaparken kutur kutur ses hala gelıyormus ben aracı bastıgımdan dolayı ses yoktu tekrar yukseltınce gelmeye baslamıstı

Shocked

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 14:40
Benim araçta da benzer bi sorun vardı.Ustama götürdüm aracı başka bi sorun için götürdüm.Lifte kaldırmak için yanaşırken bana senin alt tablanın değişmesi lazım dedi.Sesten anlamış.Lifte kaldırınca gösterdi.O arızada aradan çıkmış oldu.Direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptığımda tak tuk ses geliyodu.Tablayı değiştirdikten sonra ses mes kalmadı.Haa bide aks başındaki arızadan kaynaklı da aynı ses çıkar dedi usta.

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesajı Yazan: taskin
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 19:22

Benzer sorun benim araçta başmıştı tam sağ veya tam sola çevirince tak tak gibi bir takım sesler başladı. life kaldırdık hiç bir sorun yok dedi usta araçla gezdık sorun yok dedi fakat çok ısrar edince sol tekeri soktuk ve salıncakgın tekere baglanan mili tamamen bozulmuştu. şu an düzeldi.. o parçaya baktırın ...

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Mesajı Yazan: halowman
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2011 Saat 20:33

Bendede ses vardı tekerlek bilyasını değiştirdi usta yağgibi hiç tık yok...Arabayı askıya alıp tekeri çevirince uğulduyosa bilyadırLamp,çukurlarda artıyosa amortisördendirLamp,rotlardansa da dönüşlerde ses çoğalırLamp...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net