![]() |
|
şanzıman yağını değiştirdim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
muamma06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 Saat 15:29 |
|
selam arkadaşlar, 2000 pug 206 otomatik vites aracımın şanzıman yağını değiştirdim, bi tanıdık vasıtasıyla otomatikçi bi elemana gittim bugün 4 litre yağ aldım eleman eski yağı boşalttı ( fazla koymuşlar dedi 5 litre civarında yağ çıktı içinden ne hikmetse, azı da zarar çoğu da zararmış) neyse yağı koyduktan sonra aracı wireless benzeri bişeyle laptopuna bağladı senkronizasyon gibi bişey yapıcak güya ama bir saatten fazla denedi olmadı, şanzıman hatalarına, valflere falan bakıcam dedi ama bi türlü beceremed,im, işyerinden öğlene kadar izin almıştım hafta sonu tekrar gelirim diye ayrıldım ordan. şimdi diyeceğim o pc ile bağlantı yapmadığı için sorun teşkil edermi? biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, saygılar!...
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hıc bı sorun teskıl etmez adamın nıyetı valflerındekı basıncı kontrol etmek ıcın bakmak ıstemıstır onuda becerememıs zaten tabıkı sen genede baktır basınclarına dusuk basınclıysa degıstırmen gerekebılır daha onceden hıc valfler degıstımı
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
erkerd5429 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erkerd5429
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bende şanzıman yağını geçen hafta değiştirdim izmit te benim usta sağolsun yaptı ama bilmediğim için sormadım bu senkronizasyon olmazsa ne olur diye
|
||
2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif |
||
![]() |
||
muamma06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
|
berk hocam yok değişmedi daha önce, yada en azından aldım alalı 8-10 ay falan oldu ilk defa değiştirdim, benden önceki sahibi değiştirdimi onu da bilmiyorum, 50bin kilometre ömrü olduğunu söyledi şanzıman yağının, bazı yerlerde ömürlük falan diye okumuştum, işin aslı ilk arabam ve ankaralı otomatik 206 kullanan arkadaşların görüş ve tavsiyelerine ihtiyacım var;)
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sizden onceki kullanici yagi degistirtmistir ki fazla yag var. Yag icin omurluktur derler ama degildir. Degistirmekte fayda var. |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
bide benım sordugum daha once elektro vanalar degıstımı yanı eskı tıpler mı var ustunde yenı tıp olanlarmı
|
||
|
||
![]() |
||
oguzhandincel ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
|
Geçen ay bende değiştirdim ama bilgisayara felan bağlamadılar serviste.Valf olayını benim arabada da kontrol ettirmem gerekir mi?77.000 kmde arabam ve ilk defa ben değiştirdim şanzuman yağını.Önceki sahibi değiştirmemişti.
|
||
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
||
![]() |
||
|
aracınızda cekıs sorunu yada automatıc gear fault hatası alıosanız tabıkı kontrol ettırmenızde fayda var ılerleyen zamanlarda daha buyuk sorun cıkarmasın dıe
|
||
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Aracinizda sorun yok ise boyle selenoidler boyle gitsin derim ben. Ancak yagini degistirin. Selenoidler degistirildiginde bilgisayara baglamalari gerekir. |
||
![]() |
||
oguzhandincel ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
|
Aykut abi sorun yok gibi.Sadece ilk çalıştırmada ısınmasını beklemeden benzinde hareket ettirirsem arabayı vites geçişlerinde tepme yapıyor hafif.Yağı değiştirdim daha rahatladı araba ama havaların soğumasıyla tepme yapmaya başladı.Acaba valflerle ilgili bir sorun olabilir mi?
|
||
|
||
![]() |
||
|
Direk sorun valflerdedir diye bir teshis koymak cok cok zor. Tepmeyi sanziman(yani yag) daha soguk oldugundan yapiyordur. Bismil cekmeden de hareket etme ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
|
Anladım abi.Soğuk olduğunda yaptığı kesin ama ilerde sorun yaratacak bi sıkıntısı olmasında :)
|
||
|
||
![]() |
||
|
aracınız calıstırıp 1 2 dakıka ısıttıkdan sonra sanzımanda once D ye alıp bıraz bekletın yag dolasımı yapsın sonra R de dolasım yaptırıp yagı bıraz ısınmasını saglayabılırsınız bu sayede daha az vuruntu olucaktır bıde sızden oncekı sahıbı daha once elektro vanaları degıstırmısmı
|
||
|
||
![]() |
||
|
otomatik şanzımanlı araçlarda elektro valflerin de yağ-filtre-buji vs. gibi belli bi kilometreden sonra değiştirilmesi mi gerekir? |
||
![]() |
||
|
yagın 30 bın kmde bı degısmesı gerekır selenoıdler bozulmadıkca degısmezler ancak gereklı basıncı urtemeyıp sıze automatıc gear fault hatası cıkartırsa ve bılgısayara baglandıgında selenoıdlerın yarattıgı basınc gereken degerlerden az cıkarsa ozaman degısırler. Benim sormak istedıgım aracınızda daha once selenoıd degısımı olmusmu cunku eskı tip selenoıdler 50 hz ıle calısırken yenılerı 100 hz calısmaktadır.
|
||
|
||
![]() |
||
|
![]() Düzenleyen berk2309 - 16 Kasım 2011 Saat 15:25 |
||
|
||
![]() |
||
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
|
arkadaslar benimde 1 den ikiye alirken zorlanio heleki 1 de biraz yuklenirsem araca,2 ye atmak icin devirin biraz dusmesi gerekioki ondan sonra girsin...bunun nedenide yag olabilirmi
|
||
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
||
![]() |
||
|
nasıl devır dusuyo anlattıgınız olay suna benzıyo 1 de yuklenıyosunuz arac gıderken devır dusuyo ve arac hızlanıyomus gıbı olup 2 ye atıyo
|
||
|
||
![]() |
||
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
|
elektro vanaları ve şanzıman yağını servıste tam 1 yıl önce kışın değiştirdim.automayıc gear fault vuruntu yıne başladı.her sabah nerdeyse aynı km de tek vuruntu. gün içinde başka olmuyor.ne yapmam lazım
![]() |
||
![]() |
||
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
|
Ben otomatik 206 mın şanzıman yağını değiştirttim servis bilgisayar filan bağlamadı ama usta 1 saat çalıştırdı sonra tekrar açarak seviyeyi kontrol etti. Arabya + yönde katkısı oldu diyebilirim 50 60 bin sonra değiştirt bidaha dedi.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |