Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Elektrik-kaçak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Elektrik-kaçak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muntehaozen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Elektrik-kaçak
    Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 17:40
Herkese selemlar,
Aracım uyku modundan çıktıktan sonra(yani stopdan 3 dakika sonrasında) araç halen 0.32 Amper kaçak olduğu gözüküyor.Sıradan bir elektriciye götürdüm ses sisteminden olduğunu söyledi tüm ses sistemi bağlantılarını takdırdığım yerde iptal ettirtim.Ses sistemi ile ilgili ama bu çözüm olmadı aynı kaçak hala var.Sigortaları tek tek çıkartarak denedi nerede olduğunu bulabilmek için hiç bir sigortadan kaynaklanan sorunda bulunamadı.Ama araçta sürekli 0.32 Amper bir yer çekiyor bu akımı. Servise gidip pc bağlandığında bulunabileceğini söyledi benden çıktı artık dedi ve ses sistemiyle bir problem olmadığı kesinleşti.
Merak ettiğim şu:
Elektirik kaçağı pc ile buluna biliyomu?
Serviste yaklaşık bunun maliyeti ne olur?
Ve ses sisteminde bulunun tüm bağlantılar iptal edildi ama servis bundan kaynaklanıyor diyip beni yontmaya çalışır mı?:)

Araç 2004 model 307 xt tüplü.
Saygılarımla,

2010 Peugeot 308 1.6 AUTO6R HDI Premium
Yukarı Dön
tazmaniac Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 18:35
320 mA bir otomobil için durağan bir akım sayılabilir aslında böyle bir akım aküyü boşaltmazki.tam şikayetiniz neydi yani bir süre sonra araç çalışmıyor mu
2004 Quiksilver
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 19:07
Orjinalini yazan: tazmaniac tazmaniac Yazdı:

320 mA bir otomobil için durağan bir akım sayılabilir aslında böyle bir akım aküyü boşaltmazki.tam şikayetiniz neydi yani bir süre sonra araç çalışmıyor mu

Evet 2-3 ay içerisinde sıfır akümü komple bitirdi.Ve işimden ötürü ayın 20 günü sadece günde 1km yapıyorum, oda evden metroya kadar git gel mesafesi..Bütün 307 lerde bu akım olması normalmidir yani.Normalse neden her 3 ayda akü bitiyor ki?
Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 21:37
BSI yani direksiyonun sol altında köşede bulunan beyni kontrol ettir ustan söküp baksın zaten belli olur soket ayaklarından su gelmiş olabilir ve eğer su ya da nem aldıysa elektronik kart üzerinden aracın heryerine kaçak akım yollayabilir başıma geldiğinden söylüyorum yağzıs elektronik kart temizleyicileriyle güzelce temizlesin ve kart üzerindeki soket ayaklarını kontrol etsin lehimleri çatlamış yada kırılmış olabilir bunları yenilemesi gerekebilir inşallah sorunu kısa zamanda çözersin 
Benim araç ön göğüsteki teyibin ekranına akım gönderip kafasına göre çalıştırıyodu Wall
2004 1.4 hdi 307 xr
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 22:37
dostum arabana bağlı olan harici bir alarm sistemi varsa oda bitiriyor olabilir.bunun dışında torpido ışığı ve bagaj lambanıda kotrol et onlardanda düğmesi arızalı olup sürekli çalışan olabilir.kolay gelsin
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 22:59
unutmadan aracının 12V çıkışlarına yani çakmak soketlerine bir bak belki takıp unuttuğun bi cihaz vardır (transmitter,şarj aleti vs gibi)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 Saat 10:03
GÜNCELL
Yukarı Dön
bestfear Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

01 - Nisan - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bestfear Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 Saat 18:46
SLM... Benim 307 sw de geçtiğimiz Nisan ayında böyle bir sorun yarattı... Akü bitti... yeni akü alırken akücü araçta kaçak olabileceğini belirterek elektrikçiye gönderdi... Onlar orjinal olmayan tv li teypden şüphelendiler hatta teybe anahtar bile yaptık fakat kaçak gibi görünen durum devam etti... bir kaç elektirikçiden sonra son gittiğim elektirikçi sorun olmadığını Bs ve merkezi kilidin devrede olduğundan kaçak gibi göründüğünü söyledi... şimdilik sorun yok ...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 Saat 09:13
Sürekli 0.32 Amper 3 ayda aküyü sıfırlıyor bu ciddi bir sonuç.Bütün modellerde böylemidir bu ?Servisi aradım sordum uyku modundanda çıktıktan sonra kopmle sistemi kapattığını ve hiç akım olmaması gerektiğini söyledi 0.07 gibi minimum rakamlar söz konusu olabilir dedi.Ama 0.32 A neyse bugün yarın gidicem bakalım sonucu sizlere bildiririm.
Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 Saat 13:49
İnşallah BSI'da bişey çıkmaz 
Sonucu paylaşmanı bekliyoruz
2004 1.4 hdi 307 xr
Yukarı Dön
tazmaniac Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 Saat 17:59
Orjinalini yazan: muntehaozen muntehaozen Yazdı:

Orjinalini yazan: tazmaniac tazmaniac Yazdı:

Evet 2-3 ay içerisinde sıfır akümü komple bitirdi.Ve işimden ötürü ayın 20 günü sadece günde 1km yapıyorum, oda evden metroya kadar git gel mesafesi..Bütün 307 lerde bu akım olması normalmidir yani.Normalse neden her 3 ayda akü bitiyor ki?

bütün 307ler için bu akım normaldir yada şu araç için şu akım normaldir diye birşey denemezde yani her aracın kendi parçalarının iç direnci dahi farklıdır ama ben araç ertesi günü çalışmıyor gibi olduğunu sandım durumun ama öyle değilmiş.yalnız sen aküye şarj olması için bir süre vermiyorsunki garibim napsınGülmegünde 1 km yaptığını özellikle aküyü bitirmemesi lazım gibi yazmışsın ama aksine aküyü böyle kısa mesafeler ömrünü azaltır 1 km yolun neyini arabayla gidiyorsunki yürüsene hem sağlıklı:)şaka bi yana bu kullandığın şekliyle akü zaten şarj olmazki.hadi ertesi gün falan çalışmasa aküyü çek 1 gün önceden kaçak var mı yok mu anlarsın diyeceğim ama öyle birşey de yok.bende böyle bir sorun vardı ama bende ertesi gün çalışmıyordu araç.zanlı orjinal teybin cd mekaniği çıktı teyp stand bydayken kendi kendine mekaniği çalıştırıyodu erteis gün akü bitik..bulucam diye bayağı uğraşmıştım.tesisatı söktürdüğünden bahsetmişsin gerçi ama teybin voltajları falan da ayrık değil mi
2004 Quiksilver
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 13:18
Bgün teyp dahil bütün ses sistemi sökülüyken pc bağlandı arabada kaçak görülmedi.Ama 0.32 amper halen var:) elektronikçiye gittim, elektrikçiye yolladı eektrikçiye gittim ses sisteminden dedi ama sistemle ilgili takılı hiç birşey yok.Kısacası sorun çözülmedi ve Ankarada bu problemi çözecek bi yer arıyoum yardımlarınızı bekliyorum.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 15:01
Orjinalini yazan: muntehaozen muntehaozen Yazdı:

Bgün teyp dahil bütün ses sistemi sökülüyken pc bağlandı arabada kaçak görülmedi.Ama 0.32 amper halen var:) elektronikçiye gittim, elektrikçiye yolladı eektrikçiye gittim ses sisteminden dedi ama sistemle ilgili takılı hiç birşey yok.Kısacası sorun çözülmedi ve Ankarada bu problemi çözecek bi yer arıyoum yardımlarınızı bekliyorum.
toprağım sana özel bir mesaj attım ona göre sorununa bi çözüm arayabilirsin.kolay gelsin.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 22:14
Sonuç;
06ilhan06 abimizin önerdiği bir yere gittim.Baktı denedi falan kaçak yok normal dedi bu 0.32A kaçak diye gittiğim akıma.Aküye şarj gerekliydi şarja bırakdım bırakdıgım yerde 0.32 Amperin normal kaçak olarak gözükmediğini söylediler dedim.Aküyü şarj eden kişi ise bunda kaçak var ve mutlu akü 0.07 Ampere kadar normal değer diyormuş bundan fazlası varsa kaçak vardır diye net bir sonuç çıkarmış..
kısacası biri yok normal değer diyor, biri kaçak var diyor...
Şİmdi benim kafam iyicene karıştı 3 ayda sıfır aküm bitti ardına 2kez aküyü şarj ettirdim.Şİmdi kaçak yokmu varmı anlamadım soğudum artık arabadan binesim gelmiyor.2 gün yatacaksa araba akü kutup başını çıkardiyolar bu beyine veya diğer aksamlara zararı olurmu?Ve ben sorunun altından nasıl kalkıcam ne yapmam lazım?

Düzenleyen muntehaozen - 10 Kasım 2011 Saat 22:17
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 22:29
valla bende şimdi şaştım kaldım.bu olayın arkasında garip bişey var ama anlayamadım.
lakin akünün kutup başını sökmeden önce 5 dakika kadar araba beklesin yani hemen stop eder etmez sökme.bekledikten sonra sökebilirsin bişey olmaz.
fakat ben bu işten bişey anlamadım.yarın ilk işim ustayla bir görüşmek olucak benim değerleride bir ölçtürelim bu arabada fazla elektronik aksam olduğu için ise aynı değerler bendede çıkar heralde.sırf senin için bide ben gidip ölçtüreyim bu olayı.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muntehaozen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 23:03
valla çok iyi olur yarına haberlerini bekliyorum abi kafayı yedim artık.. 
Yukarı Dön
emin15 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Temmuz - 1969

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emin15 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 23:39
alternatöründe problem olabilir şarz kablosunu ayır birde öyle bak kaçak varmı diye.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 7239 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1541 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7695 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 194 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2630 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 137 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9453 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 402 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 245 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 206 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 397 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 252 0 Bayram 0816
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 178 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 221 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 221 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 777 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 290 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 262 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 957 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 375 0 kartal5200
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
talip206 4
selahattnsahman 3
konfor 2
TİMSAH 71 2
kralex18 2
VedatAkçay 1
Arslanalp2000 1
a.selim 1
eRRoR 1
ErkamC 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English