![]() |
|
motor yağı nerden sızıyor çıldırcam |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 21:32 |
ustasu bulunmayınca gerçekten sıkıntı ya arkadaşım bu bizim puglar
|
|
![]() |
|
arslanbey01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslanbey01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
araç 1.4 benzinli sızan motor yağı nerden olduğunu bulamadık karterin olduğu yer kupkuru kartelle alakası yok şanzımanın olduğu yerde birikme oluyor damlıyor. birde dün sabah kontağı ilk çevirdiğimde araçtan direksiyonun olduğu bölgeden sanki su şırıltısı gibi bir ses geldi sebebini anlamadım biraz haraket edince kesti zaten sadece sabah yaptı sonraki çalışmalarda olmadı aynısını bu sabahta yaptı . ilk defa karşılaştım resmen su sesi şırıltısı ama sadece sabah ilk çalıştığında oluyor. bu arada sızma sadece şanzuman bölgesinde karterde yok ama nerden indiğini hala bulamadı usta
|
|
ARSLANBEY01
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam araç benzinli turbom yok varsada ben bilmiyorum:)
|
|
![]() |
|
hocam turbona baktırdınmı---aracın özelliklerini imzana yasan daha iyi olurdu. . . .
|
|
![]() |
|
bilmezmiyim çok hassas:)
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
aman kalmasın en kısa surede elder gecır yağ arabanın kanı gıbı helekı altındakı peugeot ıse bıraz daha duyarlı ve ıyı bakman gerekıyo arabana hassas bı arabadır :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
hava filtresinin olduğu tarafta değil diğer tarafta kayışların altına doğru
|
|
![]() |
|
yarın sabah bakayım tam bi foto ile yardımcı olayım ama bana sanki tam alttaki civatadan damlıyo gibi geliyo herhalde bu şanzuman alt civatayla motor alt civata yan yana bazen yan yana aralarında 10 cm olan yağ lekeleri oluyo bazen sadece biri damlamış oluyo bazen de hiç olmuyo .yok baktıracam da hep erteleme hep erteleme bi gün kalcak elimde o olacak sonunda :)
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
fazla kasınmadan gıt bence :D akıs kecesınden felandır ıns bazen nadırde olsa sanzıman ara kecesı vardır otomatıklerde tork konvertorunun orda ordan atıyosa kotu bıde tam olarak nereye damlıyo tarıf edebılırmısın hava fıltresının oralardamı
|
|
|
|
![]() |
|
bana da şanzıman gibi geliyor ama bu arka krank keçesi olur,şanzıman keçesi olur....
görmeden de birşey söylemek ne kadar doğru... yetkili servise niye gitmiyorsunuz? bu kadar masraf yaptınız ama bir sonuca ulaşamadınız... yetkili servisi deneyin bence
|
|
![]() |
|
bende karter koruma olmadığı için:):) ben görüyorum sızdığı götürecem hafta sonu zaten bi baktırasım war :) cebim kaşınıyo:):)
|
|
![]() |
|
htasay krdesım senın kı buyuk ıhtımal sanzımandan sızıyo arac calısıp basınc yaptıkca dıkkat et derım benım basıma geldı karter korumaya akıttıgı ıcın goremedım butun sanzımanı ındırdım ankaraya donunce :) en kısa surede baktır derım :)
|
|
|
|
![]() |
|
bendede var sızıntı ama bazen sızıyo bazen sızmıyo geçen araba 2 gün yattı hiç sızmamış,
|
|
![]() |
|
kartere bakıldımı tapasına ordanda sızdırıyo olabılır aracınız nedır bıde vites tipi otomatık mı manuelmı
|
|
|
|
![]() |
|
arkadaşım tam olarak nereden sızıyor?şanzımanın oradan mı; yoksa üst taraflardan mı?
demek istediğim sen yağı hangi bölgede sızmış görüyorsun? Düzenleyen maverick - 10 Kasım 2011 Saat 20:35 |
|
![]() |
|
arslanbey01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslanbey01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar bu kaçıncı kez çözüm arayışım bilmiyorum ama bulunamıyor. 2006 makyajlı kasa benzinli 307im var motor yağı sızması şikayeti ile gittiğim usta 2 defa arka krank keçesini2 defa sağ akis keçesini değişti ama hala yağ sızıyor motor yağı kaç değişik yerden sızabilir listelerseniz sevinirim aşağıdaki yerlere bakıldı ve yenilendi sizin yeni fikriniz varsa alayım
1- arka krank keçesi iki defa değişti 2- sağ ve sol akis keçeleri değişti 3- üst kapak contası değişti ( gözle bakıldı sızıntı oradan değildi yinede değişti) bunlar dışında sizce nereden motor yağı sızar cevap bekliyorum acilen teşekkürler birde bu değişimler ücretsiz yapıldı. sunduğunuz fikirlerden mantıklı gelenleride ücretsiz olarak yaptırabilirim.ama ben hala arka krank keçesinde ısrarcıyım usta iki defa değiştim artık ordan olacağını sanmıyorum desede ben arka krank diyorum sizlerin fikrinide alabilirmiyim teşekkürler. |
|
ARSLANBEY01
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |