![]() |
|
Elektrik-kaçak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
muntehaozen ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 17:40 |
|
Herkese selemlar,
Aracım uyku modundan çıktıktan sonra(yani stopdan 3 dakika sonrasında) araç halen 0.32 Amper kaçak olduğu gözüküyor.Sıradan bir elektriciye götürdüm ses sisteminden olduğunu söyledi tüm ses sistemi bağlantılarını takdırdığım yerde iptal ettirtim.Ses sistemi ile ilgili ama bu çözüm olmadı aynı kaçak hala var.Sigortaları tek tek çıkartarak denedi nerede olduğunu bulabilmek için hiç bir sigortadan kaynaklanan sorunda bulunamadı.Ama araçta sürekli 0.32 Amper bir yer çekiyor bu akımı. Servise gidip pc bağlandığında bulunabileceğini söyledi benden çıktı artık dedi ve ses sistemiyle bir problem olmadığı kesinleşti. Merak ettiğim şu: Elektirik kaçağı pc ile buluna biliyomu? Serviste yaklaşık bunun maliyeti ne olur? Ve ses sisteminde bulunun tüm bağlantılar iptal edildi ama servis bundan kaynaklanıyor diyip beni yontmaya çalışır mı?:) Araç 2004 model 307 xt tüplü. Saygılarımla, |
||
2010 Peugeot 308 1.6 AUTO6R HDI Premium
|
||
![]() |
||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
320 mA bir otomobil için durağan bir akım sayılabilir aslında böyle bir
akım aküyü boşaltmazki.tam şikayetiniz neydi yani bir süre sonra araç çalışmıyor mu
|
||
2004 Quiksilver
|
||
![]() |
||
muntehaozen ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
Evet 2-3 ay içerisinde sıfır akümü komple bitirdi.Ve işimden ötürü ayın 20 günü sadece günde 1km yapıyorum, oda evden metroya kadar git gel mesafesi..Bütün 307 lerde bu akım olması normalmidir yani.Normalse neden her 3 ayda akü bitiyor ki?
|
||
|
||
![]() |
||
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
BSI yani direksiyonun sol altında köşede bulunan beyni kontrol ettir ustan söküp baksın zaten belli olur soket ayaklarından su gelmiş olabilir ve eğer su ya da nem aldıysa elektronik kart üzerinden aracın heryerine kaçak akım yollayabilir başıma geldiğinden söylüyorum yağzıs elektronik kart temizleyicileriyle güzelce temizlesin ve kart üzerindeki soket ayaklarını kontrol etsin lehimleri çatlamış yada kırılmış olabilir bunları yenilemesi gerekebilir inşallah sorunu kısa zamanda çözersin
Benim araç ön göğüsteki teyibin ekranına akım gönderip kafasına göre çalıştırıyodu ![]() |
||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dostum arabana bağlı olan harici bir alarm sistemi varsa oda bitiriyor olabilir.bunun dışında torpido ışığı ve bagaj lambanıda kotrol et onlardanda düğmesi arızalı olup sürekli çalışan olabilir.kolay gelsin
|
||
![]() |
||
|
unutmadan aracının 12V çıkışlarına yani çakmak soketlerine bir bak belki takıp unuttuğun bi cihaz vardır (transmitter,şarj aleti vs gibi)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
GÜNCELL
|
||
|
||
![]() |
||
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
|
SLM... Benim 307 sw de geçtiğimiz Nisan ayında böyle bir sorun yarattı... Akü bitti... yeni akü alırken akücü araçta kaçak olabileceğini belirterek elektrikçiye gönderdi... Onlar orjinal olmayan tv li teypden şüphelendiler hatta teybe anahtar bile yaptık fakat kaçak gibi görünen durum devam etti... bir kaç elektirikçiden sonra son gittiğim elektirikçi sorun olmadığını Bs ve merkezi kilidin devrede olduğundan kaçak gibi göründüğünü söyledi... şimdilik sorun yok ...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
Sürekli 0.32 Amper 3 ayda aküyü sıfırlıyor bu ciddi bir sonuç.Bütün modellerde böylemidir bu ?Servisi aradım sordum uyku modundanda çıktıktan sonra kopmle sistemi kapattığını ve hiç akım olmaması gerektiğini söyledi 0.07 gibi minimum rakamlar söz konusu olabilir dedi.Ama 0.32 A neyse bugün yarın gidicem bakalım sonucu sizlere bildiririm.
|
||
|
||
![]() |
||
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
İnşallah BSI'da bişey çıkmaz
Sonucu paylaşmanı bekliyoruz |
||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
![]() |
||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
|
bütün 307ler için bu akım normaldir yada şu araç için şu akım normaldir diye birşey denemezde yani her aracın kendi parçalarının iç direnci dahi farklıdır ama ben araç ertesi günü çalışmıyor gibi olduğunu sandım durumun ama öyle değilmiş.yalnız sen aküye şarj olması için bir süre vermiyorsunki garibim napsın ![]() |
||
2004 Quiksilver
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
Bgün teyp dahil bütün ses sistemi sökülüyken pc bağlandı arabada kaçak görülmedi.Ama 0.32 amper halen var:) elektronikçiye gittim, elektrikçiye yolladı eektrikçiye gittim ses sisteminden dedi ama sistemle ilgili takılı hiç birşey yok.Kısacası sorun çözülmedi ve Ankarada bu problemi çözecek bi yer arıyoum yardımlarınızı bekliyorum.
|
||
|
||
![]() |
||
|
toprağım sana özel bir mesaj attım ona göre sorununa bi çözüm arayabilirsin.kolay gelsin.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
Sonuç;
06ilhan06 abimizin önerdiği bir yere gittim.Baktı denedi falan kaçak yok normal dedi bu 0.32A kaçak diye gittiğim akıma.Aküye şarj gerekliydi şarja bırakdım bırakdıgım yerde 0.32 Amperin normal kaçak olarak gözükmediğini söylediler dedim.Aküyü şarj eden kişi ise bunda kaçak var ve mutlu akü 0.07 Ampere kadar normal değer diyormuş bundan fazlası varsa kaçak vardır diye net bir sonuç çıkarmış.. kısacası biri yok normal değer diyor, biri kaçak var diyor... Şİmdi benim kafam iyicene karıştı 3 ayda sıfır aküm bitti ardına 2kez aküyü şarj ettirdim.Şİmdi kaçak yokmu varmı anlamadım soğudum artık arabadan binesim gelmiyor.2 gün yatacaksa araba akü kutup başını çıkardiyolar bu beyine veya diğer aksamlara zararı olurmu?Ve ben sorunun altından nasıl kalkıcam ne yapmam lazım?
Düzenleyen muntehaozen - 10 Kasım 2011 Saat 22:17 |
||
|
||
![]() |
||
|
valla bende şimdi şaştım kaldım.bu olayın arkasında garip bişey var ama anlayamadım.
lakin akünün kutup başını sökmeden önce 5 dakika kadar araba beklesin yani hemen stop eder etmez sökme.bekledikten sonra sökebilirsin bişey olmaz. fakat ben bu işten bişey anlamadım.yarın ilk işim ustayla bir görüşmek olucak benim değerleride bir ölçtürelim bu arabada fazla elektronik aksam olduğu için ise aynı değerler bendede çıkar heralde.sırf senin için bide ben gidip ölçtüreyim bu olayı.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
valla çok iyi olur yarına haberlerini bekliyorum abi kafayı yedim artık..
|
||
|
||
![]() |
||
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
|
alternatöründe problem olabilir şarz kablosunu ayır birde öyle bak kaçak varmı diye.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |