Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Eski Modeller
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Far yüzeyi temizliği ve yukseklik farkı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Far yüzeyi temizliği ve yukseklik farkı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SZKR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Mayıs - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SZKR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Far yüzeyi temizliği ve yukseklik farkı
    Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 13:00
Selam beyler;

İki soru var aklımda;

1) sol farım ayağı kırıldığı için değişti ama resimde görüldüğü gibi diger farla bariz fark oluştu. Diyorum ki acaba şu plastix denilen şeyden alıp sadece dış yuzeyi zımpara cila yapsam sorun çözülür mü yoksa iç kısımda da sararma var mıdır.

İkinci sorum ise;  iki rresimdeki arka yükseklik farkı neden kaynaklanıyor. Benimki ve gordugum birçok xs in arkası biraz daha yüksek ama diğer resimdekinin basıklıgı harika duruyor. Ekstra bisey yapıldığını sanmıyorum, acaba 2005 sonrasında bi seviye farkı mı oldu arka takımla ilgili.

Yukarı Dön
Engin Tepe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Engin Tepe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 13:02
2. ARAÇTA İŞLM YOKSA BILE içinde vardr bişeler ki içi dolu olsa ön kalkar. Az düşürme var
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
Yukarı Dön
maestro Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı maestro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 13:08

farlar için su zımparası uygulayıp (kalından inceye doğru sürekli ıslatarak dairesel hareketlerle) üstüne pasta atabilirsin diğeriyle tam aynı olmaz ama epey düzelme olacaktır arka arka tarafın düşüklüğü için de arkalara orijinal olmayan amortisör takıldığından düşük durduğunu düşünüyorum.

Kem âlât ile kemâlât olmaz...
Yukarı Dön
gozem Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Ağustos - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gozem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 13:11
Kardeş ben far parlatma işlemini bir cok zımpara ve cila ile uyguladım, 2000-2500ve3000no zımpara ve ardından cila yaptım, ilk bakışta cok güzel oldu 0 far gibi.farın yüzeyindeki kirler cizikler falan gitti. ama bi zaman sonra cila özelliğini kaybettiği için yine mat bi görüntü aldı. elle dokunduğunuzda farda hiç pürüz kalmamasına rağmen hala mat. herhalde cilanın kaliteside önemli. ayrıca benim aracında arka taraf cok yüksek
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 13:14
farların içi temizdir, o sararan kısım camındaki ciladır. eğer farının camında içerden kılcal çatlama varsa dışı ile hiç uğraşma. onun dışında kalından inceye doğru zımparalayıp en son meguiars plastx ile güzelce cilalarsan bir sorun kalmaz.

arkanın yüksekliğide normaldir. ona çok takılma. arkaya 1 kişi bile otursa arka aşağı iniyor. depo doluyken daha aşğıda duruyor
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 13:55
1. resimde eleman el freni çekerek inmiş sanırım yükseklik farkı ondan kaynaklanıyor bence. Güzel bir polisaj makinesiyle aşındırıcı (pasta) kullanıp sonra da cila ile parlatma işlemine geçersen farlardaki sorun ortadan kalkacaktır. 20 liraya yapıyor oto yıkamalar.
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008
Yukarı Dön
AliÖzagan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AliÖzagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:15
farınızı temizlerseniz sonucunu paylaşırsanız sevinirim benimkilerde temizliğe ihtiyacı var ama çekiniyorum dahada berbat hale getiririm diye 
Yukarı Dön
Serdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:19
Yeni farin fiyati nedir Türkiyede bilmiyorum ama bence yeni farla arac cok sik durmus digerinide yenileyin harika bir görüntü olacak :)
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio,
2011 model Hyundai IX35,
Tel: 00436764804080
Yukarı Dön
Serdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:21
Orjinalini yazan: Kemanyak Kemanyak Yazdı:

1. resimde eleman el freni çekerek inmiş sanırım yükseklik farkı ondan kaynaklanıyor bence. Güzel bir polisaj makinesiyle aşındırıcı (pasta) kullanıp sonra da cila ile parlatma işlemine geçersen farlardaki sorun ortadan kalkacaktır. 20 liraya yapıyor oto yıkamalar.
Bence kullanici el freni cekip inmemis cünkü dikkatli bakildiginda kullanici koltugu ve arka koltugun dolu oldugu anlasiliyor yani aracin icinde oturanlar var ve fren lambalari yaniyor aracin :) yada ben hayalmi görüyorum ne :)
2011 model Hyundai IX35,
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:24
direk alsaydınız ya iki tane angel ayrıca ayak kırıldı diiye far değiştiğini ilk defa duyuyorum halledilirdi o bi şekilde
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:24
Orjinalini yazan: Serdar Serdar Yazdı:

Bence kullanici el freni cekip inmemis cünkü dikkatli bakildiginda kullanici koltugu ve arka koltugun dolu oldugu anlasiliyor yani aracin icinde oturanlar var ve fren lambalari yaniyor aracin :) yada ben hayalmi görüyorum ne :)
Tebrikler, biz direk lastik çamurluk arasına gömülünce :-))) Elemanları kaçırmışız :-))) Araba doluuuuu. Az bile çökmüş.
Kemanyak Kisses You
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:27
Orjinalini yazan: AliÖzagan AliÖzagan Yazdı:

farınızı temizlerseniz sonucunu paylaşırsanız sevinirim benimkilerde temizliğe ihtiyacı var ama çekiniyorum dahada berbat hale getiririm diye 
206 larda sorun içeriden kaynaklanıyor :-))) Farları söküp. İçine parmak kadar bez parçaları atıp güzel bir temizlik deterjanı ile (aşındırıcı olmayacak) iyice çalkalarsan içinden simsiyah is aktığını gözlerinle görürsün. Benim farlarda da vardı sararma ama resmen içersi kömür deposu gibiymiş. İlk günkü parlaklığına kavuştu resmen.
Kemanyak Kisses You
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AliÖzagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:30

maşallah ne göz varmış yakalamışsınız hemen :D 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:33
bagaja iki bişey koyunca hemen düşüyor arkası bizim arabaların zaten ,ön tarafa göre daha esnek arka helezonlar sanırım
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
19 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı AliÖzagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:33

Orjinalini yazan: AliÖzagan AliÖzagan Yazdı:

206 larda sorun içeriden kaynaklanıyor :-))) Farları söküp. İçine parmak kadar bez parçaları atıp güzel bir temizlik deterjanı ile (aşındırıcı olmayacak) iyice çalkalarsan içinden simsiyah is aktığını gözlerinle görürsün. Benim farlarda da vardı sararma ama resmen içersi kömür deposu gibiymiş. İlk günkü parlaklığına kavuştu resmen.
eğer dediğiniz gibiyse hemen yapmak lazım bu işi :)
Yukarı Dön
I Love My Pug Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:34

izmirli adamın hali başka abicim hiç bişey kaçmıyo EmbarrassedSırıtma
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 14:35
farını elektrikçilerde temizlettirip yenie taktır bence çünki zımpara dokunursan geçirgenliğini kaybedersin birde oluşan çizikler daha fazla kir toplar buda hiç hoş olmaz.eğer dışı değişiyosa dışını değiştirmek en mantıklısı.
ikinci olay araçların yükseklik farkı ise;bir kaç arkadaşım var arabayı alçaltmak için helezon yaylarını kestiriyorlar yükseltmek için helezona takoz koyduruyorlar yada daha yüksek yaylar alıyorlar.arka çamurluğun yüksekliğini torsiyon ayarından yapabilirsin.daha düşük veya daha yüksek olması sana kalmış kolay gelsin.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 15:08
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

farını elektrikçilerde temizlettirip yenie taktır bence çünki zımpara dokunursan geçirgenliğini kaybedersin birde oluşan çizikler daha fazla kir toplar buda hiç hoş olmaz.eğer dışı değişiyosa dışını değiştirmek en mantıklısı.
ikinci olay araçların yükseklik farkı ise;bir kaç arkadaşım var arabayı alçaltmak için helezon yaylarını kestiriyorlar yükseltmek için helezona takoz koyduruyorlar yada daha yüksek yaylar alıyorlar.arka çamurluğun yüksekliğini torsiyon ayarından yapabilirsin.daha düşük veya daha yüksek olması sana kalmış kolay gelsin.

torsiyon yokki 307de Confused
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 15:14
kusura bakmayın karıştırdım.ama gene aynı yere gelicem çünki süspansiyon sisteminde ufak oynamalarla aracı yükseltip alçaltmak mümkün.bunu torsiyonu olan araçlarda torsiyonla olmayanda sistemindeki oynama yapabileceği başka bir parçayla (helezon yayları) değiştirebiliyorlar.burada bir kaç arkadaşımdada 307 var benim gibi ben yüksek olsun istiyorum çünki kırsal bir bölgede oturduğumdan bahçeye giderken altı vurmasın diye.fakat arkadaşlarımdan biri arabayı yere yapıştırdı resmen tabi köy yoluna uğramıyor oda onun tercihi:)
Yukarı Dön
Serdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 16:00
Kemanyak, AliÖzagan ve özellikle I Love My Pug :))) övgünüzden dolayi tesekkür ederim :))) ya ne bileyim direk fren lambalari ilgimi cekti fotograf makinesi flasi yaniltiyor diye durunurken arka cam uzerinde fren lambasina baktimki flash yaniltmasi olmadigini anladim aracin icine dikkat ettim ki kafalar hatta kulaklar görünüyor ahahahah
2011 model Hyundai IX35,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26348 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 207 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37007 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296746 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 86 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94111 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 866 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6243 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 315 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3617 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49368 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 601 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 91 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1883 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1054 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English